Rayman Jungle Run

Ο Rayman επέστρεψε και παραδίδει μαθήματα platforming στο iOS

Η επιστροφή του αγαπητού Rayman στις κονσόλες μετά από οκτώ χρόνια πραγματοποιήθηκε με το Rayman Origins και σηματοδότησε μία καινούργια αρχή για το franchise. Ο Michel Ancel, δημιουργός του Rayman, πήρε μία ολοκληρωτική στροφή σε ό,τι αφορά την καλλιτεχνική προσέγγιση του χαρακτήρα αλλά και της σειράς. Αυτή η αλλαγή αγαπήθηκε από πολλούς, και μαζί της έφερε νέο κοινό. Στην προσπάθεια να γνωρίσει τη σειρά σε άτομα που δεν έχουν ιδέα για αυτή, αλλά και να παραδώσει μία ποιοτική εμπειρία στο mobile gaming, η Ubisoft κυκλοφόρησε ένα spin-off, το Rayman Jungle Run, στο iOS.

Οι παίκτες θα βιώσουν καινούργιες περιπέτειες του Rayman στο Glade of Dreams, αλλά αυτή τη φορά η δράση λαμβάνει χώρα στην οθόνη του iPhone και του iPad. To Rayman Jungle Run είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα στην κατηγορία του one-touch platforming και αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι τα 40 συνολικά επίπεδα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Jump, Fly, Wall Run, Punch.

Κάθε κατηγορία βασίζεται σε μία ικανότητα του Rayman. Με αυτό τον τρόπο, υπάρχει μία ισορροπία στην εξέλιξη του παιχνιδιού και το gameplay δεν παρουσιάζει επανάληψη χάρη σε αυτό, ενώ παράλληλα αποτρέπει το συνεχόμενο τρέξιμο του Rayman από το να κουράζει τους παίκτες. Ο βασικός στόχος είναι η συλλογή όλων των lums που βρίσκονται διάσπαρτα σε κάθε πίστα, έτσι ώστε στο τέλος να ανταμοιφθούμε με ένα κόκκινο δόντι, το οποίο θα δώσουμε στη συνέχεια στον Grim Reaper. Η συγκέντρωση πέντε κόκκινων δοντιών θα ξεκλειδώσει ένα Land of The Dead επίπεδο, στο οποίο ο Rayman θα πρέπει να φτάσει όσο πιο γρήγορα μπορεί στο τέλος. Δυστυχώς, σε αυτά τα επίπεδα δεν υπάρχει υποστήριξη leaderboards.

Συνεχίζοντας, οι παίκτες ανταμείβονται για την καλή επίδοση στο παιχνίδι με διάφορες εικόνες των χαρακτήρων της σειράς, οι οποίες αποθηκεύονται στην καρτέλα Gallery. Κάτι που λείπει από το Rayman Jungle Run και φαίνεται σαν χαμένη ευκαιρία είναι ότι καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες δεν αντιμετωπίζουν boss fights. Ίσως να ήταν μία περίπλοκη διαδικασία η προσθήκη τους για τη Ubisoft, αλλά σίγουρα θα υπήρχε κάποιος τρόπος που δεν σκέφτηκαν οι developers.

Μπορεί τα περιβάλλοντα του Rayman Jungle Run να μην έχουν όσες λεπτομέρειες παρουσιάζουν αυτά του Rayman Origins -δικαιολογημένα φυσικά- αλλά η UbiArt Framework engine καταφέρνει να δείχνει το ίδιο εκπληκτική και στο iPhone, με τα ζωντανά χρώματα και τα ομαλά animations να τραβάνε την προσοχή των παικτών. Ένα μικρό παράπτωμα της Ubisoft Montpellier και της Pasta Games είναι ότι δεν πρόσθεσαν αρκετά μουσικά κομμάτια, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια επανάληψη και να καταντάει ενοχλητικό παρά την εξαιρετική ποιότητα του soundtrack.

Συγκριτικά με τα περισσότερα παιχνίδια που κυκλοφορούν στο iOS, το Rayman Jungle έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια για όσους θέλουν να ξεκλειδώσουν τα πάντα, αφού στα συνολικά 40 επίπεδα που περιέχονται θα προσπαθείτε είτε να μαζέψετε όλα τα lums, είτε να περάσετε το χρόνο ενός φίλου σας μέσω των Game Center Leaderboards.

Το Rayman Jungle Run αποδεικνύει περίτρανα το πόσο πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία και πως, πλέον, οι αγαπημένες μας σειρές βιντεοπαιχνιδιών μπορούν να χωρέσουν στην τσέπη μας με ένα πιο απλουστευμένο gameplay και προσαρμοσμένο φυσικά στα δεδομένα του κάθε smartphone. Αν απολαύσατε το μεγάλο του αδελφό, το Rayman Origins, τότε το Rayman Jungle Run θα επεκτείνει αυτή την απόλαυση που πήρατε από τη νέα, χαριτωμένη στροφή της σειράς στην οθόνη του iPhone. Ο Rayman επέστρεψε πιο ανανεωμένος από ποτέ και πλέον παραδίδει μαθήματα platforming και στα smartphones.

Το Rayman Jungle Run κυκλοφορεί ήδη στο ελληνικό App Store και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ στην τιμή των €2.39, ενώ έγινε διαθέσιμο και στο ελληνικό Google Play Store από τις 27/9 στην ίδια τιμή.

Δημήτρης Τσορβάς

Exit mobile version