The Simpsons Tapped Out

Σχεδιάζοντας την Springfield

Ήταν Απρίλης του 1987 όταν για πρώτη φορά ο κόσμος ήρθε σε επαφή μια την πιο τρελή οικογένεια της μικρής οθόνης, τους Simpsons. Η σειρά κινουμένων σχεδίων βγήκε από τη φαντασία και το ταλέντο του Matt Groening, ενώ έκανε την εμφάνισή της ως μέρος του The Tracey Ullman Show. Μόλις μετά από τρία χρόνια, λόγω της τρομερής επιτυχίας και αγάπης του κοινού, οι Simpsons απέκτησαν την δική τους σειρά στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Από τότε μέχρι σήμερα κατέκτησε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο και από μια απλή σειρά έγινε ολόκληρο franchise, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες, κόμικ, παιχνίδια και, φυσικά, videogames σε μια πληθώρα από συστήματα. Βέβαια, αν και αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις καλύτερες σατιρικές σειρές κινουμένων σχεδίων, τα περισσότερα από το βιντεοπαιχνίδια που βασίστηκαν σε αυτή ήταν από μέτρια έως κακά… Σήμερα, όμως, θα ασχοληθούμε με τον πιο πρόσφατο τίτλο του franchise, το The Simpsons: Tapped Out, μια δημιουργία της EA Swiss Sarl.

“Eat my shorts” – Η ιστορία

Το Tapped Out ξεκινά με τον χαζούλη Homer να βρίσκεται στη δουλειά του στο πυρηνικό εργοστάσιο και να παίζει το The Little Elves Village -μια παρωδία του πολυεπιτυχημένου παιχνιδιού The Smurfs Village για το iOS- στο… MyPad του. Λόγω του ότι είναι τόσο ενθουσιασμένος με τον τίτλο, δε προσέχει την κονσόλα μπροστά του που αναβοσβήνει, δηλώνοντας ότι o πυρήνας ενός από τους αντιδραστήρες πρόκειται να πάει σε πυρηνική κατάρρευση. Όπως καταλαβαίνετε, το εργοστάσιο εκρήγνυται, καταστρέφοντας όλη την πόλη του Springfield. Μετά το “ατύχημα” οι μόνοι που βρίσκονται στην περιοχή -οι δύο χαρακτήρες που αρχίζουμε το παιχνίδι- είναι ο Homer και η κόρη του, η Lisa.

“Why, you little!” – Το gameplay

Ο βασικός σκοπός του παιχνιδιού είναι να ξαναχτίσουμε την πόλη του Springfield, έτσι ώστε οι κάτοικοί της να επιτρέψουν. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει πρώτα να καθαρίσουμε το χώρο από τα πυρηνικά απόβλητα και εν συνεχεία να φτιάξουμε δρόμους, γέφυρες, ποτάμια, πάρκα, σπίτια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Κάθε φορά που οι χαρακτήρες μας ολοκληρώνουν ένα quest, παίρνουμε χρήματα (ψηφιακά δολάρια) και πόντους εμπειρίας ως ανταμοιβή.

Φυσικά, τα χρήματα τα χρησιμοποιούμε ώστε να αγοράσουμε οτιδήποτε θέλουμε να κτίσουμε. Οποιαδήποτε quests εκτελούν οι ήρωές μας μπορεί να χρειαστεί από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι και μέρες για να ολοκληρωθεί. Εντωμεταξύ, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Βέβαια, το ενδιαφέρον είναι ότι, καθώς ολοκληρώνουμε τα προαπαιτούμενα quests και ανεβαίνουμε επίπεδα, μας δίνεται η ευκαιρία να χτίσουμε γνωστά κτήρια από τη σειρά, όπως τα Moe’s Tavern, Flanders’ Home και Luigi’s Pizzeria, τα οποία διαφέρουν από απλά κτίρια, διότι ξεκλειδώνουν νέους χαρακτήρες. Όταν ξεκλειδώσουμε έναν νέο χαρακτήρα, μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε ακριβώς όπως τη Lisa και το Homer, δηλαδή να τον στρώσουμε στη δουλειά.

Δυστυχώς, το The Simpsons: Tapped Out -όπως είναι της μόδας τελευταία- κάνει χρήση ενός ακόμα μέσου συναλλαγής, που δεν άλλο από τα αγαπημένα ντόνατς του Homer. Και λέμε δυστυχώς, διότι υπάρχουν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού τρόποι για να τα αποκτήσουμε, και χωρίς αυτά δεν μπορούμε να αγοράσουμε μερικά από τα κτήρια του παιχνιδιού που ξεκλειδώνουν special χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των Duff Man, Professor Frink και Hank Scorpio.

O ευκολότερος τρόπος για να προμηθευτούμε ντόνατς είναι να συνδεθούμε στο διαδικτυακό κατάστημα του τίτλου, από το οποίο μπορούμε να αγοράσουμε όσα θέλουμε, χρησιμοποιώντας αληθινά χρήματα. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι το παιχνίδι μάς δίνει τη δυνατότητα να αγοράσουμε και ψηφιακά δολάρια, σε περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε τα πάντα, αλλά πιθανόν κάποιος να μην έχει υπομονή να περιμένει μέρες για να συλλέξει το απαιτούμενο μετρητό. Επίσης, το παιχνίδι μάς επιβραβεύει με μια ντουζίνα ντόνατς κάθε έβδομη μέρα συνεχόμενου παιχνιδιού.

Με απλά λόγια, για να πάρουμε το μπόνους πρέπει να συνδεθούμε στον server του τίτλου κάθε μέρα για επτά μέρες. Όπως βλέπετε, το συγκεκριμένο μέσο συναλλαγής είναι πολύ σπάνιο, για αυτό χρησιμοποιήστε το με μεγάλη σύνεση.

{PAGE_BREAK}

Για να παίξουμε τον Tapped Out απαιτείται συνεχής σύνδεση με τους servers της εταιρίας, μιας και η πρόοδος μας αποθηκεύεται κατευθείαν σε αυτούς. Στο παρελθόν, λόγω της πολύ μεγαλύτερης από το αναμενόμενο ανταπόκρισης του κοινού, οι server του The Simpsons: Tapped Out δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα συνεχείς αποσυνδέσεις, roll backs, αδυναμία σύνδεσης και, φυσικά, πολλά ενοχλητικά bugs. Ευτυχώς, η ΕΑ έφτιαξε όλα αυτά τα προβλήματα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λειτουργεί άψογα, προσφέροντας στους χρήστες την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Επίσης, εκτός από τη σύνδεση στο internet, πρέπει να δημιουργήσουμε και έναν λογαριασμό στην υπηρεσία Origin, έτσι ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε πολλές επιπλέον δυνατότητες. Η βασική εξ αυτών είναι ότι μπορούμε να επισκεφθούμε πόλεις άλλων χρηστών, οι οποίοι είναι φίλοι μας. Εάν το κάνουμε αυτό κάθε 24 ώρες, κερδίζουμε χρήματα και εμπειρία, και εμείς και οι φίλοι μας. Επιπλέον, μέσω του Origin μπορούμε να καλέσουμε στο παιχνίδι όποιους γνωστούς και φίλους έχουμε στις επαφές μας στο Facebook, αλλά και στο Google+. Κάνοντας αυτό, όχι μόνο μπορούμε να παίξουμε μαζί τους, αλλά λαμβάνουμε και δωρεάν ντόνατς για κάθε έναν από αυτούς!

“Don’t have a cow, man!” – Οπτικοακουστικός τομέας και συμπεράσματα

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του The Simpsons: Tapped Out είναι ο οπτικοακουστικός του τομέας. Τα γραφικά του είναι πολύ όμορφα, με μεγάλη λεπτομέρεια και σχεδιασμένα στο χέρι. Ειδικά εάν κάποιος μπορεί να το δοκιμάσει στο New iPad, μιας και το παιχνίδι υποστηρίζει υψηλής ανάλυσης Retina γραφικά, σίγουρα θα νομίζει ότι βλέπει ένα από τα επεισόδια της σειράς στην τηλεόραση. Βέβαια, το σημείο όπου το παιχνίδι της EA είναι αξεπέραστο βρίσκεται στον ήχο. Όχι τόσο πολύ για τη μουσική του επένδυση, μιας και περιλαμβάνει πρακτικά μόνο ένα μουσικό κομμάτι, αλλά για τα ηχητικά του εφέ.

Σε κάθε χαρακτήρα έχουν χαρίσει τη φωνή τους οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στη σειρά, δίνοντας έτσι μια αίσθηση αυθεντικότητας στο παιχνίδι. Φανταστείτε ότι καθένας από τους αγαπημένους μας κατοίκους του Springfield λέει μια από τις γνωστές ατάκες του ανάλογα με τι του ζητήσουμε να κάνει. Πραγματικά, η ηχητική επένδυση κάνει τον τίτλο ξεκαρδιστικό, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι ένα πραγματικό παιχνίδι που φέρει το όνομα The Simpsons.

Εν κατακλείδι, η πρόταση της EA Swiss Sarl είναι αρκετά αξιόλογη και αξίζει να φέρει το όνομα της σειράς. Περιλαμβάνοντας εύκολο στην εκμάθηση gameplay, αμέτρητες ώρες παιχνιδιού, όμορφα και σχεδιασμένα στο χέρι γραφικά, ξεκαρδιστικά ηχητικά εφέ και, φυσικά, όλους τους αγαπημένους μας χαρακτήρες, το The Simpsons: Tapped Out δεν πρόκειται σας απογοητεύσει ακόμα και εάν δεν είστε φίλος της σειράς.

Σάββας Πριπάκης

Exit mobile version