“Ευτύχημα μια πιθανή διάθεση Nintendo τίτλων στο Xbox One”

Κάπου, κάπως, κάποτε…


Ένα φαινομενικά απίθανο σενάριο είχε την ευκαιρία να σχολιάσει προσφάτως ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox τμήματος της Microsoft, μετά από κάποια μηνύματα που δέχθηκε προσφάτως στο Twitter, με αφορμή την κυκλοφορία του Minecraft στην πιο πρόσφατη κονσόλα της Nintendo, το Wii U. Να θυμίσουμε, πως πριν από περίπου ένα χρόνο είχε επιβεβαιωθεί από την αμερικανική εταιρεία η απόκτηση της Mojang – ομάδας ανάπτυξης του παιχνιδιού – αλλά και του Minecraft franchise, έναντι του ποσού των 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την τρέχουσα εβδομάδα, έγινε γνωστό πως το δημοφιλέστατο Minecraft, το οποίο ανήκει πλέον στην εταιρεία του Redmond, θα βρει λίαν συντόμως τον δρόμο του προς το Wii U. Συγκεκριμένα, ο τίτλος θα γίνει διαθέσιμος στην κονσόλα της Nintendo στις 17 Δεκεμβρίου, ενώ η έκδοση για την κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας θα περιλαμβάνει έξι από τα πιο δημοφιλή add-on packs για το παιχνίδι.

Σχετικά με τα σχόλια από το κοινό, τα οποία αφορούσαν μια πιθανή διάθεση, στο μέλλον, διάφορων τίτλων της Nintendo σε κάποια από τις κονσόλες της Microsoft, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της εταιρείας δήλωσε πως το ενδεχόμενο αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, ενώ αποκάλυψε επίσης, μετά από ένα ακόμα σχόλιο στο Twitter, ότι η απόκτηση των δικαιωμάτων του franchise GoldenEye παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις, αφού άφησε να εννοηθεί πως επιχειρήθηκε στο παρελθόν η απόκτησή τους από την Microsoft. Να σημειώσουμε, ότι το GoldenEye 007, το οποίο αναπτύχθηκε από την βρετανική Rare και κυκλοφόρησε το 1997 στο Nintendo 64, αποτέλεσε ένα από τα πλέον αξιόλογα first person shooters που έγιναν διαθέσιμα σε οποιαδήποτε κονσόλα την εποχή εκείνη, ενώ η εν λόγω περιπέτεια με τον δημοφιλή James Bond απουσιάζει από την συλλογή τίτλων του studio, Rare Replay, για το Xbox One.

Αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανή συνεργασία μεταξύ Microsoft και Nintendo στο μέλλον, για μεταφορά κάποιων εκ των εικονικών franchises, αλλά και χαρακτήρων της ιαπωνικής εταιρείας, στις κονσόλες της εταιρείας του Redmond, το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει ιδιαίτερα απομακρυσμένο. Αν μη τι άλλο, αν κάπου, κάπως, κάποτε, επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία, γνωρίζουμε τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο θα είναι ευχαριστημένο από την ανακοίνωσή της.

Exit mobile version