Cine-TV News #1

Ειδήσεις και trailers από κινηματογράφο και τηλεόραση.


Από σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, το GameOver.gr επιστρέφει σε μια θεματολογία που είχε αφήσει στον “πάγο”. Μιλάμε για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, δύο κατηγορίες ψυχαγωγίας που αποτελούσαν τμήμα της ύλης μας από το 2005, όταν και ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας, αλλά που αφήσαμε κάποια στιγμή στην πορεία. Βέβαια, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές ποτέ δεν τις αφήσαμε εντελώς στην άκρη, αφού σχεδόν κάθε Δευτέρα βράδυ, στα Webcasts μας, μιλάμε για αυτές τις μορφές ψυχαγωγίας. Και επειδή διαπιστώσαμε ότι οι αναγνώστες του GameOver δείχνουν έντονο ενδιαφέρον, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε. Έτσι, από εδώ και στο εξής, κάθε Σάββατο και Κυριακή θα βρίσκετε στην αρχική σελίδα του GameOver δύο διαφορετικά άρθρα: ένα όπου θα βρίσκεται συγκεντρωμένη η σημαντικότερη επικαιρότητα της εβδομάδας (με trailers και ειδήσεις), και ένα “special” άρθρο ή video με γενικότερο σχολιασμό.

Ελπίζουμε το “restart” που κάνουμε να σας αφήσει ικανοποιημένους.


Trailer – Nine Lives
Σκηνοθέτης: Barry Sonnenfeld (Men in Black)
Πρωταγωνιστούν: Kevin Spacey, Robbie Amell, Jennifer Garner, Christopher Walken
Πρεμιέρα: 5 Αυγούστου (Αμερική)

Το να πούμε ότι βλέπουμε με αισιοδοξία τη νέα ταινία όπου πρωταγωνιστεί ο Kevin Spacey μάλλον θα ήταν πέρα ως πέρα υπερβολή. Μία ματιά στο trailer και θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι πως το Nine Lives αποτελεί μία ταινία στα πρότυπα των Smurfs (των ταινιών δηλαδή, γιατί τα animations μια χαρά ήταν). Η ιστορία ακολουθεί το μεγαλοεπιχειρηματία Tom Brand, που υποδύεται ο Kevin Spacey, ο οποίος θα βρεθεί απρόσμενα στο σώμα της γάτας που χάρισε στην κόρη του. Στον ρόλο του μεταφυσικού ιδιοκτήτη του pet shop δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Christopher Walken. Είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη εάν τελικά βγει μία αξιοπρεπής ταινία!


Trailer- High-Rise
Σκηνοθέτης: Ben Wheatley ( Field in England)
Πρωταγωνιστούν: Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller, Luke Evans, James Purefoy
Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου (Αγγλία)

 

Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε γενικά κάτι από το trailer. Δεν μπορούμε να πούμε ότι καταλάβαμε ακριβώς (ή έστω στο περίπου) περί τίνος πρόκειται, οπότε ας μείνουμε στο ενδιαφέρον cast, με πρωταγωνιστή τον Tom Hiddleston-λέγετέ-με-και-Λόκι  και κάποιες ενδιαφέρουσες σκηνές. Το High-Rise βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του J.G. Ballard.


Trailer – The Huntsman Winter’s War
Σκηνοθέτης: Cedric Nicolas-Troyan (Πρώτη του σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Emily Blunt, Charlize Theron
Πρεμιέρα: 22 Απριλίου (Αμερική)

 

Prequel από το παντελώς αδιάφορο Snow White and the Huntsman. “Για ποιο λόγο” ήταν η πρώτη μας ερώτηση κατά την αρχική ανακοίνωση της ταινίας. Έπειτα από το trailer που προβλήθηκε η ερώτησή μας παραμένει αυτούσια. Δεν μπορούμε να πούμε ότι περιμένουμε πολλά πράγματα, ούτε καν για μία διασκεδαστική ποπ-κορν ταινία, ειδικά αν διατηρήσει την σοβαροφάνεια της πρώτης ταινίας. Πάντως, ο Chris Hemsworth, όχι πως είναι κανένας ηθοποιός με έντονη παρουσία, αλλά τουλάχιστον θεωρούμε ότι θα κρατήσει καλύτερα πάνω του μία ταινία δράσης σε σχέση με την παγερή Kristern Stewart, η οποία ευτυχώς θα λάμπει διά της απουσίας της. Τουλάχιστον θα δούμε τη μάχη μεταξύ της Charlize Theron και Emily Blunt, στους ρόλους των μαγισσών/βασιλισσών… δεν το λες και λίγο.

Trailer – Criminal
Σκηνοθέτης: Ariel Vromen (The Iceman)
Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Gal Gadot, Gary Oldman, Kevin Costner, Tommy Lee Jones
Πρεμιέρα: 15 Απριλίου (Αμερική)

Το συγκεκριμένο σενάριο κάπου θα το έχετε ξανακούσει, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να φέρετε στο μυαλό σας που αλλού. Η ιστορία πάει ως εξής: Προκειμένου η CIA να σταματήσει ένα επικίνδυνο εχθρικό χτύπημα θα αναγκαστεί να μεταφέρει τη μνήμη ενός νεκρού πράκτορα στο σώμα ενός επικίνδυνου κακοποιού. Σας θυμίζει κάτι; Ήμασταν σίγουροι. Το trailer δείχνει τα εντυπωσιακά κυνηγητά που αρμόζουν σε ταινία του είδους αλλά το δημοφιλές cast είναι αυτό που τραβάει τα βλέμματα. Ώρα είναι να δούμε τον Kevin Costner στα γεράματα να επιστρέφει σε ρόλο action hero ως ένας άλλος Liam Neeson.

 


Trailer – Demolition
Σκηνοθέτης: Jean-Marc Vallee (Dallas Buyers Club)
Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper
Πρεμιέρα: 8 Απριλίου (Αμερική)

 

Η όμορφη μουσική επένδυση της Pat Benatar στο trailer καλύπτει ως ένα βαθμό μία μάλλον “ελαττωματική” παρουσίαση μίας αρκετά κοινότυπης ιστορίας. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο χαρακτήρας του Gyllenhaal χάνει την γυναίκα του και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Η γυναίκα, που όπως φαίνεται θα τον κερδίσει (υποδυόμενη από την Naomi Watts) δουλεύει σε μία εταιρία με αυτόματους πωλητές. Αφού λάβει αρκετά μηνύματα παραπόνων από τον Gyllenhaal θα αποφασίσει να επικοινωνήσει η ίδια μαζί του και από εκεί και πέρα θα εξελιχθεί μία ιστορία αγάπης. Η αλήθεια είναι ότι το σενάριο φαίνεται αρκετά… γλυκανάλατο αλλά λέμε να σταθούμε στις παρουσίες του δυνατού cast αλλά και στον αξιόλογο σκηνοθέτη με την ελπίδα ότι το trailer δεν αποδίδει όπως πρέπει την ουσία της ταινίας.


Trailer – Zoolander 2
Σκηνοθέτης: Ben Stiller (Zoolander)
Πρωταγωνιστούν: Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Kristern Wiig, Penelope Cruz
Πρεμιέρα: 24 Μαρτίου

 

Με τη μουσική επένδυση μίας διαφορετικής εκδοχής του Relax Don’t Do It παρακολουθήστε την μεγάλη επιστροφή του Zoolander! Εντάξει… η πρώτη ταινία ήταν μία από τις κλασσικές αμερικάνικες χαζοκωμωδίες αλλά θα υποστηρίξουμε ότι ήταν από τις καλύτερες του είδους! Ελπίζουμε ότι και η δεύτερη θα καταφέρει να προσφέρει γέλιο μέσα από τα υπερβολικά αστεία της, αποφεύγοντας την παγίδα της –κατά πολύ- υποδεέστερης συνέχειας Dumb and Dumber.


Trailer – Miles Ahead
Σκηνοθέτης: Don Cheadle (Πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Don Cheadle, Ewan McGregor, Keith Stanfield, Michael Stuhlbarg
Πρεμιέρα: 1 Απριλίου (Αμερική)

Ο Don Cheadle, γνωστός μεταξύ άλλων από το εξαιρετικό Hotel Rwanda, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη βιογραφική ταινία του θρύλου της τζαζ, Miles Davis. Ας είμαστε λίγο κυνικοί εδώ και ας αναρωτηθούμε: oscar bait? Φυσικά αστειευόμαστε, ο Don Cheadle είναι ένας πραγματικά αξιόλογος ηθοποιός και θεωρούμε ότι θα αποδώσει τον απαιτητικό του ρόλο όπως του αξίζει.

Trailer – Zootopia
Σκηνοθέτες: Byron Howard (Tangled), Rich Moore (Wreck-It Ralph)
Πρωταγωνιστούν: Idris Elba, Ginnifer Goodwin, Jason Bateman
Πρεμιέρα: 3 Μαρτίου

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην βλέπαμε κάποια στιγμή σε τρισδιάστατο animation αυτού του είδους τον εναλλακτικό κόσμο όπου ζώα εργάζονται και ζουν σαν άνθρωποι. Ελπίζουμε, γιατί όχι, σε μία διασκεδαστική παιδική ταινία.

 


Trailer – The Secret Life of Pets
Σκηνοθέτες: Chris Renaud (Despicable Me 1 & 2), Yarrow Cheney (Despicable Me 1 & 2)
Πρωταγωνιστούν: Kevin Hart, Lake Bell, Ellie Kemper, Louis C.K.
Πρεμιέρα: 8 Ιουλίου (Αμερική)

 

Ένα χορταστικό τρίλεπτο trailer για μία ακόμα ταινία με πρωταγωνιστές από το ζωικό βασίλειο που κατοικούν στις μεγαλουπόλεις. Σε αντίθεση με το Zootopia εδώ οι τετράποδοι (και όχι μόνο) φίλοι μας έχουν ακριβώς τον ρόλο που έχουν και στην πραγματικότητα (καλά, όχι ακριβώς, αλλά λέμε τώρα…). Το σενάριο δείχνει να θυμίζει έντονα αυτό του πρώτου Toy Story, αλλά γενικά οι σκηνές που παρακολουθήσαμε δείχνουν ελπιδοφόρες για ακόμα ένα ευχάριστο animation. Όπως και να ‘χει το εκρηκτικό φινάλε του trailer αξίζει από μόνο του…


Trailer – Cabin Fever (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!)
Σκηνοθέτης: Travis Zariwny (Μόνη άλλη ταινία το Scavenger, 2.9 στο IMDB…)
Πρωταγωνιστούν: Gare Golightly, Matthew Daddario, Nadine Crocker.
Πρεμιέρα: 12 Φεβρουαρίου (Αμερική)

 

Το Cabin Fever του 2002, δια χειρός Eli Roth, ήταν αναμφίβολα μία cult ταινία, που μπορεί να μην ήταν για όλα τα… στομάχια όμως τελικά απέκτησε επάξια την τιμητική ονομασία του “cult”. Ίσως σε αυτήν την ιδιαίτερη κατηγορία ταινιών αποσκοπεί το reboot, remake ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, αλλά η αντιγραφή μάλλον ποτέ δεν αποδίδει κάτι περισσότερο από μία ταινία που περνάει αυτομάτως στη λήθη έπειτα από την προβολή της. Άγνωστος σκηνοθέτης, άγνωστοι ηθοποιοί, ένας γνωστός τίτλος και πολύ αίμα και σιχαμερές εικόνες συνθέτουν αυτό που φαίνεται να είναι μία “blood porn” ταινία και τίποτα παραπάνω.


Trailer – The Witch
Σκηνοθέτης: Robert Eggers (Πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν:  Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie
Πρεμιέρα: 19 Φεβρουαρίου (Αμερική)

 

Δεύτερο trailer για το ιδιαίτερο The Witch. Παρόλο που δεν έχουμε δει κάτι άλλο από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, οι εικόνες που παρακολουθούμε, έστω και σε αυτό το μικρό δείγμα, προμηνύουν μία πραγματικά τρομαχτική ιστορία.

Trailer – Gods of Egypt
Σκηνοθέτης: Alex Proyas (I, Robot, Dark City)
Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Nikolaj coster-Waldau, Geoffrey Rush, Abbey Lee, Courtney Eaton
Πρεμιέρα: 25 Φεβρουαρίου

Ίσως σιγά σιγά να φεύγει η μόδα της ελληνικής μυθολογίας και να περνάμε στην αιγυπτιακή (περνάει η μπογιά του Kratos…). Όπως μπορείτε να δείτε και οι ίδιοι, το God of Egypt αναμένεται να είναι ένα υπερθέαμα πράσινης οθόνης (δεν το λέμε αναγκαστικά αρνητικά αυτό… και το καθαρόαιμο ποπ-κορν έχει την αξία του). Η ταινία θα επιχειρήσει να μας πει τη δική της εκδοχή της διαμάχης μεταξύ των θεοτήτων Σετ και Ώρου, μία εξιστόρηση που μάλλον θα έχει πολλές ελευθερίες σε σχέση με το πρωτογενές υλικό. Καλώς ή κακώς η ποιότητα της εικόνας που βλέπουμε στο trailer “φωνάζει” πράσινη οθόνη. Λίγο ανεγκέφαλη δράση και θέαμα όμως δεν πείραξαν κανέναν (σε σωστές δόσεις) γι’ αυτό δεν θα είναι απίθανο να βρεθούμε μπροστά σε ένα guilty pleasure.

 


Trailer – The Jungle Book
Σκηνοθέτης: Jon Favreau (Iron Man)
Πρωταγωνιστούν: Neel Sethi (Μόγλης), Idris Elba (Τίγρης), Bill Murray (Αρκούδα), Ben Kingsley (Πάνθηρας), Scarlett Johansson (Φίδι), Christopher Walker (Ουρακοτάγκος)
Πρεμιέρα: 21 Απριλίου

 

Υπήρχε περίπτωση να μην γίνει αυτό κάποια στιγμή; να γυριστεί live-action ταινία με θέμα τον Μόγλη; Φυσικά και όχι. Όπως φαίνεται η Disney έχει επενδύσει μεγάλα ποσά για το συγκεκριμένο εγχείρημα, κάτι που είναι  εμφανές από τον “πανικό” του CGI, όσο και από το επιφανέστατο cast του. Πιθανότατα να δούμε μία πολύ καλή παιδική ταινία και γιατί όχι, μία ταινία που θα παρακολουθήσουν με άνεση οι γονείς.


Trailer – The Purge: Election Year
Σκηνοθέτης: James DeMonaco (Purge)
Πρωταγωνιστούν: Elizabeth Mitchell, Frank Grillo, Mykelti Williamson
Πρεμιέρα: 1 Ιουλίου (Αμερική)

 

Κι όμως, το Purge με τον Ethan Hawk ήταν εμπορική επιτυχία. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι είδαμε κάτι ιδιαίτερο (είδαμε κάτι πολύ παρόμοιο πολλάααα χρόνια πριν από τον μοναδικό Carpenter). Όμως ήταν επιτυχία και έτσι έχουμε το τρίτο μέρος της σειράς, δια χειρός του ίδιου σκηνοθέτη, James DeMonaco. Όπως και στις υπόλοιπες ταινίες έτσι κι εδώ κεντρικό κομμάτι της ιστορίας καταλαμβάνει η ιδέα πως στην Αμερική για ένα δωδεκάωρο τον χρόνο ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει οποιαδήποτε παρανομία θέλει, ακόμα και φόνο… έτσι… για να ξεδώσει.


Trailer – Batman v Superman: Dawn of Justice
Σκηνοθέτης: Zack Snyder (300)
Πρωταγωνιστούν: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Jesse Eisenberg
Πρεμιέρα: 24 Μαρτίου

 

Τελευταίο και απόλυτα εκρηκτικό trailer πριν από την πρεμιέρα της αναμενόμενης σύγκρουσης των δύο τιτάνων της DC. Αυτή τη φορά θα δείτε λίγο περισσότερο τον χαρακτήρα του Bruce Wayne/Batman ώστε να πάρετε μία γεύση για τον τρόπο που θα τον ενσαρκώνει ο Ben Affleck. Δεν μπορούμε να πούμε ότι φαίνεται τόσο… “άχαρο” το casting όσο μας είχε φανεί στην ανακοίνωσή του. Όσον αφορά την πρώτη σκηνή του trailer είναι ιδέα μας ή το “ξύλο” που πέφτει φαίνεται ολίγον τι εμπνευσμένο από τη σειρά της Rocksteady; Πάντως, όλα καλά δείχνουν στο trailer, το οποίο ξεφεύγει από το καθιερωμένο σκοτεινό ύφος (θετικό μάλλον), αλλά ένας φόβος παραμένει καθώς και στο Man of Steel τα trailers μια χαρά ήταν αλλά…

Trailer – The Invitation
Σκηνοθέτης: Karyn Kusama (Jennifer’s Body)
Πρωταγωνιστούν: Michiel Huisman, Logan Marshall-Green, John Carroll Lynch
Πρεμιέρα: 8 Απριλίου (Αμερική

Αν και το ιστορικό της Karyn Kusama μόνο ελπιδοφόρο δεν είναι με τα Jennifer’s Body και Aeon Flux, το The Invitation δείχνει ένα κάποιο ενδιαφέρον. Διαφημίζεται ως ψυχολογικό θρίλερ και ελπίζουμε να είναι όντως καθώς ξέρετε πόσο ωραία και με σασπένς ξεκινάνε διάφορες ταινίες του είδους μόνο για να καταλήξουν σε ένα κοινότυπο τελευταίο εικοσάλεπτο. Σύμφωνα με την υπόθεση η Eden θα προσκαλέσει τον πρώην σύζυγό της σε ένα δείπνο όπου παρευρίσκεται μεταξύ άλλων και ο νυν άντρας της. Όπως είναι φυσικό η κατάσταση είναι τεταμένη και κρίνοντας από το trailer μάλλον θα φτάσει σε σημείο να εκτροχιαστεί.

 


TV Spot – 10 Cloverfield Lane
Σκηνοθέτης: Dan Trachtenberg (Πρώτη του κινηματογραφική παραγωγή)
Πρωταγωνιστούν: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr.
Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου

 

Αν και ο J.J. Abrams (ως παραγωγός του πρώτου) είχε δηλώσει πως δεν ενδιαφερόταν για το γύρισμα ενός sequel τελικά τα δεδομένα φαίνεται ότι αλλάξανε. Όπως και στο πρώτο trailer έτσι κι εδώ το μυστήριο γύρω από τον κίνδυνο που παραμονεύει (έμβιο πιθανότατα) παραμένει ακριβώς όπως πρέπει… μυστήριο. Ομολογουμένως η επιλογή του John Goodman για τέτοιου είδους ταινία φαντάζει περίεργη, αλλά η αλήθεια είναι ότι τον παρακολουθούμε άνετα πάντα και παντού (το ίδιο φυσικά ισχύει και για την συμπαθέστατη Winstead). Ευελπιστούμε πάντως οι καταστάσεις πανικού που επικρατούν μέσα στο καταφύγιο, όπως αυτές προβάλλονται μέσω των trailers, να τοποθετούνται είτε στην αρχή της ταινίας, είτε να μην είναι αυτό που φαίνονται, ειδάλλως θα μιλάμε για trailers που όσο δεν διαφημίζουν τον κίνδυνο που παραμονεύει τόσο “spoilάρουν” την εξέλιξη της ταινίας.


TV Spot – Captain America: Civil War
Σκηνοθέτες: Anthony Russo, Joe Russo (Captain America: The Winter Soldier)
Πρωταγωνιστούν: Chris Evans (Captain America), Robert Downey Jr. (Iron Man), Scarlett Johansson (Black Widow), Paul Bettany (Vision), Paul Rudd (Ant-Man), Jeremy Renner (Hawkeye), Sebastian Stan (Winter Soldier), Elizabeth Olsen (Scarlet Witch, Tom Holland (Spider-Man), Don Cheadle (War Machine)
Πρεμιέρα: 5 Μαΐου

 

Η σύγκριση μεταξύ πρώτου και δεύτερου Captain America είναι σαν αυτή της μέρας με της νύχτας, όσον αφορά την γνώμη του γράφοντα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Civil War θα προσεγγίσει την μέρα (ή την νύχτα… εξαρτάται τι τύπος είστε). Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν έχουμε πολυκαταλάβει γιατί αυτό το κεφάλαιο του Marvel σύμπαντος δεν ονομάστηκε απλά Avengers 3 ή έστω Avengers: The Spin-off και λέγεται Captain America; έτσι κι αλλιώς από όλη την ομάδα μόνο ο Bruce Banner λείπει…


TV Spot – X-Men: Apocalypse
Σκηνοθέτης: Bryan Singer (X-Men, X2, X-Men: Days of Future Past)
Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence (Mystique), Olivia Munn(Psylocke), Michael Fassbender (Magneto), Oscar Isaac (Apocalypse), Sophie Turner (Sans… εεε.. Jean Grey), James McAvoy (Professor X), Nicholas Hoult (Beast), Evan Peters (Quicksilver), Ben Hardy (Angel), Alexandra Shipp (Storm), Lana Condor (Jubilee)
Πρεμιέρα: 19 Μαΐου

 

Το καταιγιστικό νέο σποτάκι έρχεται να δείξει ένα “όργιο” από εφέ, έτσι όπως ακριβώς πρέπει σε μία ταινία X-Men! Η σκηνοθετική τέχνη του Bryan Singer μας προδιαθέτει για ένα υπερθέαμα υψηλού επιπέδου. Επίσης, δεν μπορούμε να πούμε… εντυπωσιακότατη είσοδος της Psylocke!

TV Spot – Independence Day: Resurgence
Σκηνοθέτης: Roland Emmerich (Stargate, The Day After Tomorrow)
Πρωταγωνιστούν: Joey King, Maia Monroe, Liam Hemsworth, William Fichtner, Bill Pullman, Jeff Goldblum
Πρεμιέρα: 24 Ιουνίου (Αμερική)

Ποιος θα το περίμενε ότι 20 χρόνια μετά θα βλέπαμε το sequel του “άμυαλου” (με την καλύτερη δυνατή b-movie ποιότητας high budget έννοια της λέξεως) Independence Day. Δυστυχώς o Will Smith δεν θα μας κάνει τη χάρη (τον έφαγε το Suicide Squad) όμως η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν από την στιγμή που επιστρέφουν οι Bill Pullman και Jeff Goldblum! Το trailer έχει φυσικά έναν καταιγισμό από τρομαχτικές καταστροφές, όπως μόνο ο Emmerich ξέρει να γυρίζει. Οκ, είναι αμερικανιά, ας το κοροϊδέψουμε γι’ αυτό, ας το βρίσουμε γι’ αυτό και μετά ας το απολαύσουμε!

 


TV Spot – Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
Σκηνοθέτης: Dave Green (Earth to Echo)
Πρωταγωνιστούν: Alan Ritchson (Raphael), Noel Fisher (Michelangelo), Johnny Knoxville (Leonardo), Jeremy Howard (Donatello), Megan Fox (April O’ Neil), Tony Shalhoub (Splinter), Stephen Farrelly (Rocksteady), Gary Anthony Williams (Bebop), Tyler Perry (Baxter Stockman), Stephen Amell (Casey Jones), Brian Tee (Shredder)
Πρεμιέρα: 2 Ιουνίου

 

Τα χελωνονιντζάκια επιστρέφουν και δεν μπορούμε να μείνουμε ασυγκίνητοι από τις παρουσίες των Rocksteady, Bebop και Krang! Απέχει παρασάγγας από αυτό που καθορίζουμε ως “ποιότητα” αλλά… χελωνονιντζάκια!


TV Spot – Jason Bourne
Σκηνοθέτης: Paul Greengrass (τρία πρώτα Bourne, Captain Phillips)
Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Alicia Vikander, Julia Stiles, Tommy Lee Jones, Vincent Cassel,
Πρεμιέρα: 29 Ιουλίου (Αμερική)

 

Ο Matt Damon επιστρέφει σε έναν από τους πιο διάσημους ρόλους του, αν και θα παίρναμε όρκο πως στο παρελθόν είχε δηλώσει πως δεν υπήρχε περίπτωση να πρωταγωνιστήσει σε τέταρτη ταινία της σειράς. Ίσως εννοούσε ότι θα προσπερνούσε την τέταρτη και θα επέστρεφε στην πέμπτη. Πάντως εμάς δεν μας πειράζει καθόλου να ξαναδούμε τον χαρακτήρα του Bourne και μάλιστα από τον ίδιο σκηνοθέτη καθώς η τριλογία στην οποία είχαν συνεργαστεί αποτελούσε ένα ποιοτικό κατασκοπικό θρίλερ, υψηλών οκτανίων.

Πιθανόν να παρατηρήσετε ότι το σποτάκι έχει άρωμα Ελλάδας και συγκεκριμένα κέντρου Αθήνας και θα έχετε πετύχει διάνα… περίπου. Βλέπετε, το νέο Bourne θα καταπιάνεται  έμμεσα με την οικονομική κρίση και η Ελλάδα θα βρίσκεται στο προσκήνιο, απεικονίζοντας διαδηλώσεις στο σύνταγμα. Δυστυχώς όμως, η γραφειοκρατία μας έδωσε για ακόμα μία φορά το παρόν σε χολιγουντιανή παραγωγή με αποτέλεσμα τα γυρίσματα να λάβουν χώρα στην Τενερίφη, όπου παράλλαξαν το τοπίο ώστε να θυμίζει αυτό του κέντρου της Αθήνας. Τουλάχιστον, κρίνοντας από τις λιγοστές εικόνες του βίντεο, φαίνεται να κάνανε καλή δουλειά.


Behind the Scenes – Fantastic Beasts and Where to Find Them
Σκηνοθέτης: David Yates (Harry Potter and the Order of the Phoenix και τα μεθεπόμενα)
Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell, Ron Perlman, Jon Voight, Katherine Waterston
Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου

 

Αν και προτιμάμε τα trailers είμαστε σίγουροι ότι ακόμα και ένα μικρό “behind the scenes” θα είναι αρκετό για να εξάψει τη φαντασία και τον ενθουσιασμό των απανταχού fans του σύμπαντος του Harry Potter και της J.K. Rowling γενικότερα. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση από τα διάφορα σκηνικά της ταινίας (με έκδηλο το υψηλό budget) αλλά και μία εικόνα από τους ηθοποιούς, των οποίων οι μετοχές αναμένεται να ανέβουν αρκετά μετά από αυτήν την ταινία. Το τελευταίο βέβαια σε περίπτωση που δεν έχουμε να κάνουμε με παρόμοια περίπτωση του Golden Compass, αν και ο πεπειραμένος David Yates μάλλον δύσκολα θα απογοητεύσει.

Η Kim Basinger προστίθεται στο cast του Fifty Shades Darker

Ευφάνταστος τίτλος για το sequel του Fifty Shades of Grey, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατάφερε να φέρει πίσω εισπράξεις ύψους 570 εκατομμυρίων  δολαρίων. Πως να μην φτάσει αυτό το ποσό βέβαια έπειτα από την “πλύση εγκεφάλου”  που υπεστήκαμε από την προώθησή του. Στο νέο sequel, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο, θα δούμε την Kim Basinger στον ρόλο της Elena Lincoln. Την σκηνοθετική σκυτάλη την έχει πάρει ο James Foley (Confidence, ότι ποιο γνωστό βρήκαμε από σκηνοθετικές δουλειές του).


Η Noomi Rapace θα λάμπει διά της απουσίας της στο sequel του Prometheus.
Παρόλο που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως οι βασικοί πρωταγωνιστές του Prometheus θα επέστρεφαν, περιέργως έγινε προσφάτως γνωστό πως η σουηδέζα και ταλαντούχα ηθοποιός Noomi Rapace (The Girl with the Dragon Tattoo) θα απουσιάζει από το sequel του αξιοπρεπέστατου Prometheus. Όσοι είδατε το Prometheus είμαστε σίγουροι ότι θα παραξενευτείτε με αυτήν την εξέλιξη, ενώ, όπως φαίνεται ο Michael Fassbender  θα λάβει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στο λεγόμενο Alien: Covenant. Η ετέρα πρωταγωνίστρια που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής αφορά την Katherine Waterston, την οποία θα δούμε εντός του έτους στο Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Bonus είδηση: Ανακοινώθηκε ένα ακόμα όνομα ηθοποιού που θα συμμετέχει στην παραγωγή, η προσθήκη του οποίου δε γίνεται να μην προκαλέσει έκπληξη. Ο λόγος είναι για τον κωμικό Danny McBride, τον οποίο πιθανό να τον έχετε δει στα Your Highness, Pineapple Express ή This Is the End. Οι ρόλοι του σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με το σύμπαν του Alien. Είμαστε περίεργοι να δούμε αν θα είναι σοβαρός ρόλος ή η κωμική ανακούφιση της ταινίας (ελπίζουμε για το πρώτο).


Η Gwendoline Christie θα επανέλθει ως Captain Phasma.

Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα από αυτήν την ανακοίνωση αλλά αναμφίβολα ο απελπιστικά αναιμικός ρόλος της στο Force Awakens δεν θα μας παραξένευε αν τέλειωνε εκεί. Εμείς πάντως έχουμε μερικές κρυφές ελπίδες ότι ίσως θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ο νέος Boba Fett, παρά την κάκιστη μεταχείριση που είχε ο εν λόγω χαρακτήρας στο 7ο κεφάλαιο του Star Wars.


Το reboot του Zorro είναι γεγονός.

Ήταν αναμενόμενο πως ούτε ο Zorro θα γλύτωνε από τη μόδα των reboots. Αν και ακόμα δεν έχει βρεθεί ο ηθοποιός που θα ενσαρκώνει τον Μεξικανό ήρωα γνωρίζουμε πλέον ότι τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή του σεναρίου έχει αναλάβει ο Jonas Cuaron, σεναριογράφος του Gravity, το οποίο είχε σκηνοθετήσει ο πατέρας του, Alfonso Cuaron. Η αλήθεια είναι ότι οι χάρες του Gravity βρίσκονταν σε άλλες πτυχές του και λιγότερο στο σενάριο, αλλά ελπίζουμε σε μία διασκεδαστική ταινία ανάλογη με αυτό που είχε καταφέρει το The Mask of Zorro του 1998. Πάντως πιστεύουμε πως θα αποδειχθεί πολύ δύσκολη υπόθεση να βρουν τόσο κατάλληλο ηθοποιό για τον επώνυμο ρόλο όσο ο Banderas.


(Μικρό spoiler) Καταστροφή ιστορικού κειμηλίου στα γυρίσματα του Hateful Eight.

Όσοι είχατε την χαρά να δείτε το πρόσφατο Hateful Eight του Ταραντίνο ίσως θα θυμάστε την σκηνή όπου ο Kurt Russell παίρνει την κιθάρα από την Jennifer Jason Leigh και την κάνει κομμάτια. Σύμφωνα με το Reverb η εν λόγω κιθάρα είχε ανυπολόγιστη αξία καθώς χρονολογείται στο 1870 και είχε δοθεί ως δανεική από το Martin Guitar μουσείο για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Παρόλο που θεωρητικά στα γυρίσματα η σκηνή θα κοβόταν στο σημείο όπου τελειώνει το τραγούδι της η Leigh, έτσι ώστε να αλλάξουν την κιθάρα με μία απομίμηση, ο Kurt Russell, ίσως μην γνωρίζοντας την αξία της κιθάρας, την έσπασε στην ίδια σκηνή.

Το αποτέλεσμα ήταν ο διευθυντής του μουσείου, Dick Boak, να δηλώσει πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που το μουσείο δανείζει κιθάρες για τις ανάγκες οποιασδήποτε ταινίας. Αν και το μουσείο θέλησε να πάρει πίσω τα κομμάτια της κιθάρας ώστε να την διορθώσει, τελικά διαπίστωσαν ότι η ζημιά ήταν τόσο εκτενής που κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.


Ο MacGyver αναμένεται να επιστρέψει σε μεγάλες και μικρές οθόνες.

Έπειτα από απουσία πάνω από 20 έτη ο τηλεοπτικός MacGyver, ιδιαίτερα αγαπητός και στην χώρα μας, φαίνεται πως θα επιστρέψει σύντομα όχι μόνο μέσα από την αναβίωση της σειράς αλλά και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Όπως ήδη έγινε γνωστό, το CBS έδωσε την έγκριση για τα γυρίσματα ενός πιλοτικού επεισοδίου ενώ η Lionsgate ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το προαναφερθέν δίκτυο για μία κινηματογραφική παραγωγή με πρωταγωνιστή τον διάσημο πολυμήχανο ήρωα. Έως τώρα έχει γίνει γνωστό πως παραγωγοί της ταινίας θα είναι οι Neal Moritz (21 Jump Street, η ταινία) και Lee David Zlotoff, δημιουργός της σειράς MacGyver του 1985.


Βρέθηκε σκηνοθέτης για την μεταφορά των Playmobil στην μεγάλη οθόνη.

Τα δημοφιλέστατα και απόλυτα αγαπητά παιχνίδια Playmobil αναμένεται να μεταφερθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες με τίτλο Playmobil: Robbers, Thieves & Revels. Ύποπτο που λείπει το “cowboys”  από τον τίτλο… Αν αναρωτηθείτε γιατί να θέλει κάποιος να βγάλει ταινία με θέμα τα Playmobil θα αναφέρουμε ότι 1ον εδώ βγάλανε ταινία βασισμένη στην Ναυμαχία και 2ον τα LEGO δεν τα πήγαν κι άσχημα στην κινηματογραφική τους μεταφορά, το αντίθετο μάλιστα. Ως σκηνοθέτης ορίστηκε ο Lino Di Salvo, ο οποίος είναι μία ασφαλής επιλογή αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρασε από τα χέρια του το υπέρ-επιτυχημένο Frozen.


Το Saw επιστρέφει… πάλι…

Νομίζατε πως επειδή είχαν πει πως το Saw 3D θα ήταν το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς ότι θα το εννοούσαν; Νομίζατε! Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tracking Board οι σεναριογράφοι Josh Stolberg και Pete Goldfinger έχουν προσληφθεί από την Lionsgate για να ετοιμάσουν το σενάριο του Saw: Legacy (πόσο ταιριαστό και πρωτότυπο όνομα…). Το νέο Saw θα είναι το 8ο κεφάλαιο της σειράς και όπως φαίνεται θα κονταροχτυπηθεί με τα Fast and Furious για την κατηγορία “Μακροβιότερες σειρές ταινιών από εκεί που δεν το περιμέναμε”. Ας προσπαθήσουμε να συγκρατήσουμε στην μνήμη μας τουλάχιστον πως το πρώτο Saw ήταν μία πολύ καλή “cultιά”, πριν αποφασίσουν οι της Lionsgate να το ξεχειλώσουν από παντού.


Ο Johnny Depp θα γίνει ο Αόρατος Άνθρωπος.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter ο δημοφιλής ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον Αόρατο Άνθρωπο, έναν πασίγνωστο χαρακτήρα για τους γνώστες των monster ταινιών –και όχι μόνο. Το Invisible Man θα αποτελεί remake της ταινίας του 1933, η οποία ήταν βασισμένη στο μυθιστόρημα του H.G. Wells. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σενάριο θα το υπογράφει ο Ed Solomon, γνωστός από τη δουλειά του στο Men in Black. Με τον Johnny Depp στον κεντρικό ρόλο δεν νομίζουμε ότι θα καταφέρουμε να δούμε μία σκοτεινή ταινία, ανάλογη της παλιάς. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να τα πάει καλύτερα από το Hollow Man του Paul Verhoeven.

Trailer – 12 Monkeys, season 2

Πρεμιέρα: 18 Απριλίου (Αμερική)

Οι 12 Πίθηκοι επιστρέφουν για την δεύτερη σαιζόν, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 13 επεισόδια. Η υπόθεση της σειράς βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του Terry Gilliam και ακολουθεί τον Cole στα ταξίδια του στο παρελθόν, στην προσπάθειά του να εμποδίσει την πορεία της ανθρωπότητας στο κατεστραμμένο μέλλον όπου ο ίδιος ζει. Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το πρώτο, μικρής διάρκειας, trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα.

 


Trailer – Wynonna Earp, season 1
Πρεμιέρα: 1 Απριλίου (Αμερική)

 

Η νέα σειρά του Syfy channel θα βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ και θα ακολουθεί τις περιπέτειες της (καλά καταλάβατε) ομώνυμης πρωταγωνίστριας, τον ρόλο της οποίας ενσαρκώνει η Melanie Scrofano (Robocop). Όπως είναι προφανές η Wynonna είναι απόγονος του διάσημου σερίφη Wyatt Earp κάτι που σημαίνει πως η σειρά θα έχει επιρροές western, τοποθετημένες στη σύγχρονη εποχή. Το μεταφυσικό στοιχείο δηλώνει το παρόν, όπως επίσης το χιούμορ η δράση και το ρομάντζο.


Trailer – The Flash, season 2
Πρεμιέρα: 16 Φεβρουαρίου (Αμερική)

 

Ο Zoom και η αποκάλυψή του στο επίκεντρο. Sorry… δεν έχω δει κανένα επεισόδιο ακόμα και έτσι δεν μπορώ να πω καμία εξυπνάδα…


Clip – Gotham, Season 2
Πρεμιέρα: 29 Φεβρουαρίου (Αμερική)

 

Το 12ο επεισόδιο της δεύτερης σαιζόν του Gotham αναμένεται να προβληθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου και η FOX αποφάσισε να ανεβάσει λίγο την αναμονή προβάλλοντας ένα “ψήγμα” trailer από όπου πήραμε μία πρώτη γεύση του Victor Fries aka Mr. Freeze. Η ιστορία του εν λόγω χαρακτήρα στη σειρά θα θυμίζει αυτήν των κόμικς δεδομένου ότι ο Fries θα είναι ένας ειδήμονας της κρυογονικής, του οποίου η γυναίκα έχει διαγνωστεί με μία ανίατη ασθένεια. Στην προσπάθειά του να την σώσει θα έρθει αντιμέτωπος με την αστυνομία του Gotham και φυσικά με τον James Gordon. Τον ρόλο του διαβόητου villain θα υποδύεται ο Nathan Darrow γνωστός και ως Edward Meechum από το House of Cards. Επιπλέον, έγινε γνωστό πως η Jada Pinkett Smith θα επιστρέψει για μερικά επεισόδια ως Fish Mooney.


Σύντομα το crossover The Flash και Supergirl.
Φανταζόμαστε ότι δεν πέφτει από τα σύννεφα κανείς με αυτήν την είδηση. Κατόπιν ανακοίνωσης του CBS έγινε γνωστό ότι ο Flash θα κάνει μία guest εμφάνιση σε επεισόδιο του Supergirl στις 28 Μαρτίου.


Ο Ethan Hawk πιθανώς θα επιστρέψει ως Jake Hoyt στο τηλεοπτικό Training Day.
Η τηλεοπτική εκδοχή του έντονου και καλογυρισμένου Training Day φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο καθώς το CBS ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ethan Hawk, πρωταγωνιστή της ομώνυμης ταινίας και υποψήφιο για όσκαρ για την ερμηνεία του. Όπως έγινε ήδη γνωστό ο Antoine Fuqua θα επιστρέψει στην σκηνοθετική καρέκλα για τα γυρίσματα του πρώτου επεισοδίου, έχοντας τις πλάτες του Jerry Bruckheimer (Pirates of the Caribbean) ως παραγωγό ενώ ο Will Bill (σεναριογράφος του Gangster Squad) έχει αναλάβει τη συγγραφή του σεναρίου.

Exit mobile version