Cine-TV News #3

Ειδήσεις, νέα trailers, άποψη για το Bone Tomahawk.


Αν και είχαμε σκοπό αυτήν την βδομάδα να δούμε το Gods of Egypt, τελικά οι αίθουσες της Αγγλίας, όπου βρίσκεται ο γράφων, δεν μας έκαναν την χάρη. Δεν ξέρουμε αν σχετίζεται με την ποιότητα της ταινίας αυτή η καθυστέρηση, αλλά ενώ εδώ και καιρό είχε ανακοινωθεί η πρεμιέρα για τις 26 Φεβρουαρίου, δύο μέρες πριν άλλαξε σε ένα απροσδιόριστο “2016”. Ίσως και να μας χτύπησε την πόρτα η τύχη, βέβαια, καθώς οι πρώτες αναφορές για το υπερθέαμα του CGI δεν λένε και τα καλύτερα. Για αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την άποψή μας για το ιδιαίτερο και “underground” Bone Tomahawk, ένα γουέστερν με μία πιο “άγρια” προσέγγιση από τα συνηθισμένα, που σίγουρα δεν είναι για όλους.

Στα νέα της εβδομάδας είχαμε μερικές ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Αν και από κινηματογραφικά trailers δεν είδαμε και πολλά πράγματα για να χορτάσει το μάτι, στο τηλεοπτικό σκηνικό η κατάσταση ήταν αρκετά καλύτερη. Ρίξτε μία ματιά στο πολύ ενδιαφέρον Taboo αλλά και στο Houdini & Doyle που δείχνει ικανό να αποτελέσει ένα ικανό υποκατάστατο του Sherlock. Φυσικά, θα πρέπει να θυμίσουμε εδώ ότι αυτήν την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, θα έχουμε την απονομή των όσκαρ. Ήρθε η ώρα να δούμε αν η ακαδημία θα κάνει επιτέλους τη χάρη στον Leo ή αν θα του φάει το όσκαρ στην στροφή η αρκούδα…

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Trailer: Alice Through the Looking Glass
Σκηνοθέτης: James Bobin (Muppets Most Wanted)
Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Sacha Baron Cohen, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Mia Wasikowska
Πρεμιέρα: 26 Μαΐου

Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων του Tim Burton είχε λάβει ανάμεικτες κριτικές (στην καλύτερη περίπτωση) με κύριο πρόβλημα το έντονο CGI στοιχείο, που σε αρκετές στιγμές δεν ήταν και στα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρτ. Παρόλα αυτά, την είχα ευχαριστηθεί, μία γνώμη που ίσως θα έπρεπε να κρατήσω για τον εαυτό μου… Αν και ο εκκεντρικός σκηνοθέτης δεν επιστρέφει για τις ανάγκες του sequel, τουλάχιστον όλοι οι ηθοποιοί της προηγούμενης ταινίας δηλώνουν το παρόν, σε ένα ιδιαίτερα πλούσιο cast, εμπλουτισμένο με τον Sacha Baron Cohen στο ρόλο του villain.


Trailer: Pete’s Dragon
Σκηνοθέτης: David Lowery (Ain’t Them Bodies Saints, δεν βρήκαμε κάτι γνωστό, οπότε πήγαμε με το πιο πρόσφατο)
Πρωταγωνιστούν: Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Karl Urban, Oakes Fegley
Πρεμιέρα: 12 Αυγούστου (Αμερική)

Ιδέα μας είναι ή θυμίζει λίγο τον Μόγλη, το οποίο θα βγει φέτος και πάλι από την Disney; Ο αμερικάνικος κολοσσός είναι μάλλον πολύ σίγουρος για την επιτυχία της ιστορίας ενός αγοριού, που μεγαλώνει απομονωμένο από ανθρώπους με τη βοήθεια ενός ζώου, ώστε να προβάλλει δύο ταινίες υψηλού budget την ίδια χρονιά. Εδώ έχουμε να κάνουμε βέβαια με φανταστικό ζώο, ένα δράκο, όπως μαρτυρά ο τίτλος. Εντάξει, όχι ότι και στον Μόγλη μιλάμε για πραγματικά ζώα με την φλυαρία που έχουν, αλλά ας αφήσουμε εδώ αυτές τις λεπτομέρειες. Το Pete’s Dragon είναι το remake της ομώνυμης ταινίας του 1977, το οποίο και πάλι περιείχε πραγματικούς ηθοποιούς, όμως ο δράκος ήταν σχεδιασμένος με την κλασσική τεχνοτροπία των κινουμένων σχεδίων που μας είχε συνηθίσει η Disney. Για να δούμε πόσο καλό μπορεί να του έχει κάνει το ψηφιακό lifting.


Trailer: The Light Between Oceans
Σκηνοθέτης: Derek Cianfrance (The Place Beyond the Pines)
Πρωταγωνιστούν: Alicia Vikander, Michael Fassbender, Rachel Weisz
Πρεμιέρα: 2 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Ο Fassbender συνεχίζει να παίρνει μέρος σε ξεχωριστά είδη και παραγωγές χωρίς να αναλώνεται αποκλειστικά στο “εύκολο” action είδος, όπως κάνουν ορισμένοι ηθοποιοί (να μη λέμε ονόματα). Το The Light Between Oceans βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του M. L. Stedman, όπου εξιστορείται η ιστορία ενός φαροφύλακα και της γυναίκας του, υποδυόμενοι από τους Michael Fassbender και Alicia Vikander, οι οποίοι αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα κοριτσάκι που εντοπίζουν στην ακτή μέσα σε μία φουσκωτή βάρκα. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν μετά από χρόνια θα εμφανιστεί μία γυναίκα, στο πρόσωπο της Rachel Weisz, η οποία είχε χάσει το παιδί της εκείνη την χρονική περίοδο που το ανδρόγυνο είχε βρει το μωρό στην ακτή. Ενδιαφέρουσα ιστορία και ένα πολύ καλό cast που πολύ πιθανό να μας δώσουν μία αξιόλογη δραματική ταινία.

Στις 20.000 Λεύγες Κάτω Από την Θάλασσα αναμένεται να μας ταξιδέψει ο James Mangold.
Ο σκηνοθέτης των αξιόλογων ταινιών όπως τα Walk the Line και 3:10 to Yuma, αλλά και συμπαθητικών ταινιών δράσης όπως τα Knight and Day και The Wolverine, μεταξύ άλλων, ανέλαβε την σκηνοθεσία του Captain Nemo. Όπως είναι φυσικό, η ταινία θα πραγματεύεται τις περιπέτειες του πασίγνωστου λογοτεχνικού ήρωα του Ιούλιου Βερν και του ταξιδιού του στα βάθη της θάλασσας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ταινία θα ενσωματώνει και το ρόλο του origin story για τον χαρακτήρα (τι μανία κι αυτή με όλες τις αμερικάνικες παραγωγές). Να θυμηθούμε ότι το 20,000 Leagues Under the Sea του 1954 με πρωταγωνιστές τους Kirk Douglas και James Mason, στον επώνυμο ρόλο, αποτελούσε μία ιδιαίτερα αξιόλογη περιπέτεια. Θα περιμένουμε να δούμε για άλλη μία φορά την κονταρομαχία μεταξύ practical effects και CGI.


Ανακοινώθηκε ο ρόλος του Martin Freeman στο αναμενόμενο Captain America: Civil War.
Όπως φαίνεται ο συμπαθέστατος Βρετανός ηθοποιός, γνωστός και ως Bilbo Baggins, δεν θα έχει κάποιον ιδιαίτερα επιφανή ρόλο στη νέα υπερπαραγωγή της Marvel. Όπως έγινε γνωστό από το Empire Magazine ο Martin Freeman θα ενσαρκώνει το χαρακτήρα Everett Ross, έναν ήρωα που μάλλον είναι γνωστός μόνο στους ειδήμονες του σύμπαντος. Σύμφωνα με δυσεύρετες πληροφορίες που αποκτήσαμε από το Wikipedia, ο Everett Ross ήταν ο βοηθός του Black Panther. Ίσως και καλύτερα βέβαια που δεν έχει κάποιο γνωστότερο ρόλο, τουτέστιν περισσότερα γυρίσματα, καθώς έτσι μπορεί και να βρει το χρόνο να τελειώσει ποτέ αυτήν την αναθεματισμένη 4η σεζόν του Sherlock…


Ξεκινάνε τα γυρίσματα του Justice League τον Απρίλιο.
Θα μας πείτε “είδηση είναι αυτό;” και θα σας πούμε ότι ίσως έχετε δίκιο. Αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι και το Amazing Spiderman επρόκειτο να οδηγηθεί σε ένα μεγαλεπήβολο Sinister Six μόνο για να ακυρωθεί κακήν κακώς έπειτα από το απαράδεκτο δεύτερο μέρος, θεωρούμε ότι μάλλον είναι καλό σημάδι να βλέπουμε πως η Warner Bros. έχει τόση εμπιστοσύνη στην επικείμενη (;) επιτυχία του Batman v Superman. Υπενθυμίζουμε ότι στο Justice League θα δούμε τους Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) και Flash (Ezra Miller). Το Justice League αναμένεται να προβληθεί τον Νοέμβριου του 2017 σε σκηνοθεσία Zack Snyder.

Σε άλλα νέα έγινε γνωστό ότι η διάρκεια του Batman v Superman θα κυμαίνεται στις 2 ώρες και 31 λεπτά. Να ξέρετε για να πάτε προετοιμασμένοι… Επίσης, σύμφωνα με το ComingSoon, όσοι αποφασίσετε να έχετε την υπομονή να δείτε το Batman v Superman σε Blu-ray θα ανταμειφθείτε με μία R-rated εκδοχή της ταινίας, κάτι το οποίο ελπίζουμε να μην είναι απλά ένα διαφημιστικό “τυράκι” αλλά όντως θα προσφέρει μία ουσιαστική “αναβάθμιση” της ηλικιακής βαθμολόγησης.


Αφήνει την σκηνοθεσία του Pacific Rim ο Guillermo Del Toro.
Τα ηνία θα τα αναλάβει ο Steven S. DeKnight, γνωστός ως ο showrunner του Spartacus και της πρώτης σαιζόν του Daredevil. Η είδηση έρχεται από το The Wrap σύμφωνα με το οποίο ο Del Toro έχει ήδη αναλάβει το Fantastic Voyage προς όφελος της 20th Century Fox καθώς και το Scary Stories to Tell in the Dark για το CBS Films. Το πρώτο Pacific Rim ήταν ένα μεγαλεπήβολο και υψηλού budget έργο (προσωπικά με άφησε παντελώς αδιάφορο) και είναι ίσως λίγο περίεργη η ανάληψη του sequel από τον, σκηνοθετικά άπειρο, DeKnight. Μένει να δούμε το budget της νέας κινηματογραφικής παραγωγής για να έχουμε μία πρώτη κρίση για τις βλέψεις που έχει.

Taboo, season 1
Πρεμιέρα: Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη αυτής της σειράς, αλλά τόσο το θέμα της όσο και οι συντελεστές της μας έξαψαν το ενδιαφέρον! Το Taboo θα είναι μία μίνι σειρά 8 επεισοδίων, στην οποία τα βλέμματα κερδίζουν οι εξαιρετικοί Tom Hardy και Jonathan Pryce. Η νέα σειρά της Scott Free Productions,  εταιρίας παραγωγής του Ridley Scott, θα εξιστορεί την επιστροφή ενός εξερευνητή από την Αφρική στη Βρετανία με σκοπό να παραλάβει την κληρονομιά του πατέρα του αλλά και να εκδικηθεί το θάνατό του. Η σειρά θα διαδραματίζεται στο Λονδίνο του 1814 και, κρίνοντας από το trailer, η ποιότητα της παραγωγής πρέπει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Δεδομένου ότι το ρόλο του showrunner έχει αναλάβει ο Steven Knight (Peaky Blinders), θεωρούμε ότι η σειρά έχει επίσης πολύ καλές πιθανότητες να μας δώσει και μία καλογραμμένη ιστορία. Πρεμιέρα; Πρεμιέρα.


Trailer: Daredevil, season 2
Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου

Για κάποιον λόγο το εν λόγω trailer έχει ονομαστεί ως “Part 2”; Μετά τα teasers των trailers άραγε είναι καινούρια μόδα να έχουμε sequel των trailers; Ας το προσπεράσουμε. Το trailer υπόσχεται μία εξίσου σκοτεινή και ατμοσφαιρική δεύτερη σαιζόν, εμπλουτισμένη με τον Punisher (Jon Bernthal αλλά και την πρωτοεμφανιζόμενη, για τη σειρά, Elektra υποδυόμενη από τη γοητευτική Elodie Yung).


Trailer: Penny Dreadful, season 3
Πρεμιέρα: 1 Μαΐου

Οι “Ιστορίες Τρόμου της Δεκάρας” (ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε και πιο έξυπνη ελεύθερη μετάφραση) επιστρέφουν μαζί με όλους τους αγαπημένους ηθοποιούς. Το trailer μάς προσφέρει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εικόνες από πολλά εξωτερικά γυρίσματα αλλά και από αναμενόμενους σκοτεινούς και μεταφυσικούς κινδύνους. Ελπίζουμε βέβαια η συγκεκριμένη μουσική επένδυση να έγινε αποκλειστικά για τις ανάγκες του trailer, διαφορετικά μάλλον θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τη νέα σαιζόν στο mute…


Trailer: Houdini & Doyle, season 1
Πρεμιέρα: 2 Μαΐου

Από το δημιουργό του House M.D., David Shore, θα δούμε το δίδυμο των Houdini και Doyle στις προσπάθειές τους για εξιχνίαση ανεξήγητων εγκλημάτων όπου εμπλέκεται και το υπερφυσικό στοιχείο. Όπως καταλαβαίνετε, η σειρά μάλλον δεν θα ακολουθεί την πραγματική ιστορία αυτών των δύο χαρακτήρων. Επίσης, είναι τυχαίο που ο έτερος πρωταγωνιστής είναι ο Arthur Conan Doyle, πνευματικός πατέρας του Sherlock Holmes; Μάλλον όχι, καθώς έχουμε την αμυδρά εντύπωση ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι ιθύνοντες, είναι μία διασκεδαστική σειρά διαλεύκανσης εγκλημάτων στα πρότυπα του επιτυχημένου Sherlock.

Τον Houdini θα υποδύεται ο Michael Weston (House M.D.) ενώ τον Doyle ο Stephen Mangan (Episodes). Η πρώτη σαιζόν αναμένεται να έχει 10 επεισόδια.


Η “Ομίχλη” του Stephen King ετοιμάζεται να κατακλύσει τα σαλόνια μας.
Σύμφωνα με το Hollywood Reporter το τηλεοπτικό δίκτυο Spike έχει ζητήσει το γύρισμα ενός πιλοτικού επεισοδίου βασισμένο στο Mist του διάσημου συγγραφέα, σε μία παραγωγή της Dimension Television, η οποία είχε αναλάβει και την παραγωγή του τηλεοπτικού Scream. Για να δούμε. Θα καταφέρει να ξεπεράσει την μετριότητα του κινηματογραφικού Mist του 2007;


Ο Finn Jones θα υποδυθεί τον Iron Fist στη νέα σειρά του Netflix.
Μην ανησυχείτε, ούτε εμείς γνωρίζαμε σε πρώτη ανάγνωση ποιος είναι ο εν λόγω ηθοποιός, όμως μερικές εικόνες μετά καταλάβαμε ότι είναι ο Ser Loras Tyrell του Game of Thrones. Ένας ένας οι νεαροί ηθοποιοί της δημοφιλέστατης σειράς φαίνεται πως βλέπουν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν σημαντικά και να κάνουν το πέρασμά τους είτε σε σειρές όπου είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές, είτε σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Αλλά ας επιστρέψουμε στον Ser και το Iron Fist. Μετά τα Daredevil και Jessica Jones, το Netflix αναλαμβάνει έναν ακόμα ήρωα της Marvel. Μαζί με τον Luce Cage (που σύντομα θα εμφανιστεί και αυτός στη δική του σειρά) οι τέσσερις ήρωες αναμένεται να συμπρωταγωνιστήσουν στη μίνι σειρά Defenders κάποια στιγμή στο μέλλον. Θετικό σημείο για την ποιότητα της σειράς αποτελεί η ανάθεση του ρόλου του showrunner στον Scott Buck, ο οποίος είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στις παραγωγές των Dexter και Rome.


Ο Bill Paxton θα πρωταγωνιστεί στο τηλεοπτικό Training Day.
Ο γνωστός ηθοποιός θα βαδίσει στα χνάρια του ρόλου που είχε υποδυθεί ο Denzel Washington, καθώς θα υποδύεται τον Frank Rourke, ένα βετεράνο αστυνομικό που ηγείται μίας ειδικής ομάδας που θα χρειαστεί να πάρει υπό τον επίβλεψή του έναν “άβγαλτο” νεαρό αστυνομικό (ο ηθοποιός δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί). Πρόσφατα έγινε γνωστό πως το πιλοτικό επεισόδιο θα το σκηνοθετήσει ο Danny Cannon, γνωστός από τη δουλειά του στο Gotham, και όχι ο Antoine Fuqua όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Bone Tomahawk

Το Western είναι ένα είδος που είτε το αγαπάει κάποιος είτε το απεχθάνεται. Μεσοβέζικες απόψεις δεν υπάρχουν. Είναι ένα δύσκολο κινηματογραφικό είδος, που θριαμβεύει μέσα από τις αργόσυρτες σκηνές, τους σκληροτράχηλους χαρακτήρες και τη φειδωλή χρήση της δράσης, που κορυφώνεται ακριβώς στο σημείο που πρέπει και αφού πρώτα έχει “ψήσει” το θεατή. Είναι είδος στο οποίο βλέπουμε νέα παραγωγές με το σταγονόμετρο, που συνήθως δεν ξεφεύγουν από τη μετριότητα, περνώντας στη λήθη μετά από λίγο διάστημα. Δεν θα αναφερθούμε εδώ σε μεγαθήρια παλιότερων εποχών, καθώς θα αδικούσαμε με αυτόν τον τρόπο την ποιοτική δουλειά που έχει γίνει στο Bone Tomahawk, μία ταινία που με το πενιχρό budget των δύο εκατομμυρίων δολαρίων δε θα μπορούσε -εκ των πραγμάτων- να πλησιάσει άλλες σημαντικότατες παραγωγές της 7ης τέχνης.

Όμως, παρόλο που η περσινή ανεξάρτητη παραγωγή δεν θα καταφέρει να φτάσει το ύψος του “κλασσικού”, είμαστε σίγουροι ότι θα αποκτήσει πολύ εύκολα τον όρο της ιδιαίτερης “cult” περίπτωσης, που λίγοι αντιλήφθηκαν την ύπαρξή της και ακόμα πιο λίγοι την απόλαυσαν. Μία πρώτη ματιά στην παραγωγή της ταινίας είναι αρκετή για να προξενήσει τη δυσπιστία, αρχίζοντας από τον σκηνοθέτη, τον S. Craig Zahler, ο οποίος το μόνο που είχε να επιδείξει στο βιογραφικό του ήταν η συγγραφή του σεναρίου για το άγνωστο “Incident”. Η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά -και δη στο εξαιρετικά απαιτητικό είδος του Western- δημιουργούσε αμφιβολίες για αυτό που θα βλέπαμε.

Μέσα από τις αμφιβολίες, όμως, για την ποιότητα του Bone Tomahawk, υπήρχε ένας φάρος ελπίδας στο πρόσωπο του μοναδικού Kurt Russell. Ένας εξαιρετικός ηθοποιός, που τον απολαύσαμε σε ορισμένες από τις επικότερες ταινίες δράσης της δεκαετίας του ’80. Μόνο η συμμετοχή του σε μία ταινία -και μάλιστα σε τέτοιου είδους ρόλο- αποτελεί ικανό λόγο για να την παρακολούθησή της. Τα πρώτα δευτερόλεπτα της ταινίας αρκούν για να κερδίσουν το ενδιαφέρον. Χωρίς να θέλουμε να δώσουμε spoiler για τον ξαφνικό τρόπο που ξεκινάει το Bone Tomahawk, θα πούμε ότι είναι μία πάρα πολύ καλή ένδειξη για τα γεγονότα που πρόκειται να ακολουθήσουν αλλά και για το γενικότερο βίαιο ύφος της ταινίας. Η ιστορία θα μας μεταφέρει στο χωριό του Bright Hope (ναι, είναι ειρωνικό το όνομα) όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα ένας ταλαιπωρημένος κακοποιός θα συλληφθεί από το σερίφη (Kurt Russell). Η γιατρός του χωριού θα κληθεί στο κελί ώστε να κοιτάξει τα τραύματα του κακοποιού. Το ξημέρωμα της επόμενης μέρας θα βρει τη γιατρό, το βοηθό του σερίφη και τον κακοποιό εξαφανισμένους.

Τα ίχνη της απαγωγής δείχνουν την κατεύθυνση προς μία φυλή κανίβαλων τρωγλοδυτών που βρίσκονται σε μία απομονωμένη μεριά της Άγριας Δύσης. Η πλοκή ξεκινάει κάπου εδώ, όταν ο σερίφης, ο έτερος βοηθός του (Richard Jenkins), ο άντρας της γιατρού (Patrick Wilson) και ένας ακόμα μυστηριώδης χαρακτήρας (Matthew Fox) θα αποφασίσουν να εντοπίσουν τους κανιβάλους ώστε να σώσουν τους απηχθέντες. Εξαρχής να πούμε ότι δεν θα πρέπει να περιμένετε δράση και “πιστολίδι” από την ταινία. Το Bone Tomahawk ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για την ανάπτυξη των χαρακτήρων και την προσγειωμένη απεικόνιση της δυσμενούς περιπέτειας τους. Εκτός από τους διάφορους αμείλικτους κινδύνους που εγκυμονούν στις αχανείς και ακατοίκητες εκτάσεις της Άγριας Δύσης, θα παρακολουθήσουμε και τις συγκρούσεις μεταξύ των χαρακτήρων της τετραμελούς ομάδας, που εντείνουν την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Ο Zahler, σεναριογράφος επίσης του Bone Tomahawk, δεν έχει την παραμικρή διάθεση να δώσει μία ωραιοποιημένη εκδοχή της Άγριας Δύσης και των ηρώων της, κάτι που είναι εμφανές από τη σύνθεση της ανομοιογενούς τετραμελούς ομάδας, η οποία συγκρατιέται μόνο από το σθεναρό χαρακτήρα του σερίφη. Ακόμα και ο “καλός ήρωας”, όπως θα μπορούσαμε να δούμε το σύζυγο της γιατρού, κάθε άλλο παρά το σύνηθες ηρωικό παρουσιαστικό έχει, αφού η ψυχραιμία του βρίσκεται συνεχώς σε τεντωμένο σκοινί, ενώ το σπασμένο πόδι που ήδη είχε τον καθιστά περισσότερο ως εμπόδιο από ό,τι βοήθημα για την όλη επιχείρηση διάσωσης. Ο βοηθός του σερίφη, από την άλλη, που υποδύεται εξαιρετικά ο Richard Jenkins, είναι ένας γεράκος που δίνει την εντύπωση πως θα έπρεπε να παραδώσει το αστέρι του πολλά χρόνια πριν. Εξίσου προβληματικός είναι και ο χαρακτήρας του Matthew Fox, έτοιμος να συγκρουστεί με όλους και για τα πάντα.

Γενικά, το Bone Tomahawk αφήνει πίσω του τις αντιλήψεις που έχουμε για τους αρχετυπικούς ήρωες, απεικονίζοντας μία πιο “βρώμικη” και εξαθλιωμένη εκδοχή εκείνης της εποχής, που δείχνει αρκετά πιο προσγειωμένη και αληθοφανής. Ο Patrick Wilson, ως ο τραυματισμένος και αγχώδης σύζυγος, αποδίδει πειστικά το ρόλο του, ενώ ο Matthew Fox καταφέρνει να ξεφύγει από τη “θηλιά” του Lost και να μας δείξει ότι το εύρος της υποκριτικής του είναι μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο μας είχε συνηθίσει. Όπως είναι φυσικό, όμως, ο Kurt Russell είναι το δυνατό χαρτί της ταινίας, υποδυόμενος με φυσικό τρόπο το χαρακτήρα του Hunt, ενός ανθρώπου που μπορεί να κοιτάξει το θάνατο κατάματα και να του υψώσει το πιστόλι αντί να το βάλει στα πόδια. Όπως είπαμε και παραπάνω, βέβαια, η ερμηνεία του Richard Jenkins αξίζει και αυτή τα εύσημα χάρη στην πειστικότατη ερμηνεία του που σε κάνει να νοιώθεις ότι πραγματικά ζει το ρόλο του.

Κάπου εδώ θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι το Bone Tomahawk δεν είναι για ευαίσθητα στομάχια… η αργόσυρτη ροή του μπορεί να σας φέρει σε σημείο να νοιώσετε αναπαυτικά στους καναπέδες σας και να θεωρήσετε ότι η περιπέτεια της διάσωσης θα ακολουθήσει συνηθισμένα μονοπάτια. Θα πρέπει να ξέρετε, όμως, ότι η βραδυφλεγής εξέλιξη φτάνει κάποια στιγμή στο σημείο να εκραγεί και όταν έρθει αυτή η στιγμή θα βρεθείτε μπροστά σε σκληρές εικόνες, που πιθανότατα να μην έχετε ξαναδεί σε άλλη ταινία. Όλη η φρίκη και η βία του συγκεκριμένου κόσμου έρχεται συμπυκνωμένη στο τελευταίο κομμάτι της ταινίας, με τόσο απότομο και ανατριχιαστικά ωμό τρόπο, που δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να μην στρέψει το βλέμμα από τις εικόνες που θα αντικρίσει.

Αυτή η ξαφνική κλιμάκωση και κορύφωση της έντασης θα μπορούσε σε οποιοδήποτε άλλο Western να είναι το τελευταίο stand-off μεταξύ ήρωα και villain, κάτι που είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το φινάλε που θα παρακολουθήσετε εδώ. Αυτή η κορύφωση είναι το ιδανικό κλείσιμο για μία ταινία που δείχνει εξαρχής ότι θα παρακολουθήσουμε μία διαφορετική Άγρια Δύση, που αφήνει πίσω τα γυαλιά του ρομαντισμού και μας δείχνει μία “σάπια” και βαθύτατα αμείλικτη εκδοχή της όπως δεν έχουμε ξαναδεί.

Exit mobile version