Cine-TV News #43

Pirates, Transformers, Lego και σωρεία άλλων trailers από το Super Bowl.

Όπως σας είχαμε πει την προηγούμενη βδομάδα, το Super Bowl έφερε από πίσω του και έναν καταιγισμό από trailers. Αν και περιμέναμε περισσότερο blockbuster υλικό, τελικά από αλλού μας ήρθε, καθώς για κάποιον απροσδιόριστο λόγο είδαμε εντός της εβδομάδας την αποκάλυψη πολλών ταινιών τρόμου, η ύπαρξη των οποίων μας διέφευγε εντελώς. Οι φαν του είδους σίγουρα θα διακρίνουν μία-δύο υποσχόμενες περιπτώσεις.


Trailers

Transformers: The Last Knight
Σκηνοθέτης: Michael Bay (Transformers)
Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Stanley Tucci, John Turturro, Josh Duhamel
Πρεμιέρα: 23 Ιουνίου (Αμερική)

Ο πόλεμος των Transformers συνεχίζεται για πέμπτη φορά, σε ένα franchise που δεν έχει τελειωμό όσες φορές κι αν μας υποσχέθηκε στο παρελθόν ο Michael Bay πως δεν θα αναλάβει άλλη ταινία του. Για πολλοστή φορά μία νέα δύναμη θα απειλήσει τη ζωή του πλανήτη μας, ενώ επίσης υποτίθεται ότι θα μάθουμε το λόγο για τον οποίο τα Transformers έρχονται ξανά και ξανά στη Γη. Για να δούμε σε πόσο δυσθεώρητα επίπεδα μπορεί ο Michael Bay και η ομάδα του να φέρει τα λεγόμενα ως “product placements” στη νέα περιπέτεια; Ελπίζουμε πάντως ο Anthony Hopkins να έχει ένα σοβαρό ρόλο (τηρουμένων των αναλογιών) και να μην ξεφτιλιστεί τα μέγιστα όπως ο John Turturro.


Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Σκηνοθέτες: Joachim Ronning (Kon-Tiki), Espen Sandberg (Kon-Tiki)
Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Orlando Bloom, Javier Bardem, Stephen Graham, Paul McCartney
Πρεμιέρα: 25 Μαΐου

Μακάρι το εξαετές διάλειμμα από το απαράδεκτο On Stranger Tides να αποδειχθεί αρκετό για τη συγγραφή ενός καλού σεναρίου (γιατί από budget η Disney σίγουρα δεν υστερεί). Αν μη τι άλλο, πριν την κατιούσα, το πρώτο Pirates of the Caribbean ήταν μία σαφέστατα ευχάριστη ταινία, γεμάτη χιούμορ και φαντασία. Ας ελπίσουμε ότι οι “σκοτεινιές” που πρέπει να έχουν τα περισσότερα καινούρια blockbusters θα είναι ταιριαστές και οι Ευρωπαίοι σκηνοθέτες θα μπορέσουν να φέρουν την απαραίτητη φρεσκάδα σε ένα ταλαιπωρημένο franchise.


The Lego Ninjago Movie
Σκηνοθέτες: Charlie Bean (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους), Paul Fisher (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Olivia Munn, Jackie Chan, Dave Franco, Michael Pena
Πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Πριν καλά καλά προβληθεί το Lego Batman Movie ανακοινώθηκε ήδη η δεύτερη φετινή Lego ταινία. Με λίγα λόγια φαίνεται ότι έχει βρεθεί άλλη μία κότα με χρυσά αυγά. Αυτή τη φορά θα δούμε μία παρωδία παιδικών σειρών, τύπου Power Rangers, όπου ο μεγάλος villain της υπόθεσης τυγχάνει να είναι παράλληλα και ο πατέρας του υπερήρωα.


Aftermath
Σκηνοθέτης: Elliott Lester (Blitz)
Πρωταγωνιστούν: Arnold Schwarzenegger, Maggie Grace, Scoot McNairy
Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου (Αμερική)

Κι όμως, θα το δούμε κι αυτό· εξ ολοκλήρου δραματική ταινία με τον Schwarzenegger στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, το Aftermath θα λέει την ιστορία ενός ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας (Scott McNairy), ο οποίος μετά από ένα τραγικό λάθος θα βρεθεί υπαίτιος για την πτώση ενός αεροπλάνου, στο οποίο επέβαινε η κόρη του Roman (Arnold Schwarzenegger).

Φαίνεται ότι στα γεράματα ο Εξολοθρευτής θα προσπαθήσει να μας δείξει τα δόντια του στην υποκριτική. Έχοντας καταξιωθεί ως ηθοποιός σε συγκεκριμένους ρόλους (εννοείται όχι άδικα) βρίσκουμε τους εαυτούς μας ολίγον τι δύσπιστους σχετικά με το κατά πόσον μπορεί να σηκώσει πάνω του έναν αποκλειστικά δραματικό ρόλο, δίχως να χρειαστεί σε κάποια στιγμή να πάρει κανένα μυδράλιο.


The Fate of the Furious
Σκηνοθέτης: F. Gary Gray (Straight Outta Compton)
Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Kurt Russell, Charlize Theron, Jason Statham, Helen Mirren, Tyrese Gibson,
Πρεμιέρα: 14 Απριλίου (Αμερική)

Dubstep μουσική, χιουμοριστικές ατάκες επιπέδου νηπιαγωγείου, πλούσιο cast από πρωτοκλασάτα και δευτεροκλασάτα ονόματα και πανάκριβα αυτοκίνητα, που τα κυνηγούν μπάλες κατεδαφίσεων και υποβρύχια. Με λίγα λόγια, το Fast & Furious, που άλλοι αγαπούν και άλλοι αγαπούν να χλευάζουν, επιστρέφει.


Guardians of the Galaxy Vol. 2
Σκηνοθέτης: James Gunn (Guardians of the Galaxy)
Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Bradley Cooper, Vin Diesel, Kurt Russell, Nathan Fillion, Michael Rooker
Πρεμιέρα: 4 Μαΐου

Λιτό το καινούριο trailer του Guardians of the Galaxy Vol. 2, έρχεται να μας υπενθυμίσει τα μέλη των Guardians και να μας συστήσει τις καινούριες προσθήκες. Το sequel θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση των γονιών του Peter Quill (Chris Pratt), ενώ υποθέτουμε ότι κάπου εκεί μέσα ίσως αρχίσει να γίνεται μία ουσιαστικότερη σύνδεση με τους Avengers (αν και δεν θα μας πείραζε καθόλου αυτά τα δύο σύμπαντα να μείνουν μακριά κι αγαπημένα).


The Institute
Σκηνοθέτες: James Franco (In Dubious Battle), Pamela Romanowsky (The Adderall Diaries)
Πρωταγωνιστούν: James Franco, Topher Grace, Josh Duhamel, Eric Roberts, Allie Gallerani, Pamela Anderson
Πρεμιέρα: 3 Μαρτίου (Αμερική)

Στα χωράφια πιο απαιτητικών ρόλων μπαίνει ο James Franco, καθώς εκτός από τα σκηνοθετικά καθήκοντα του ψυχολογικού θρίλερ The Institute θα αναλάβει επίσης το ρόλο ενός ψυχιάτρου του 19ου αιώνα, ο οποίος χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μεθόδους στους ασθενείς του. Ίδωμεν…


The Circle
Σκηνοθέτης: James Ponsoldt (The End of the Tour)
Πρωταγωνιστούν: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Bill Paxton
Πρεμιέρα: 28 Απριλίου (Αμερική)

Ένα οργουελικό μέλλον (όχι τόσο μακρινό) όπου όλοι βρίσκονται υπό επιτήρηση μέσω καμερών που τις διαχειρίζεται η Circle. Όπως είναι φυσικό, τα ζητήματα της ιδιωτικής ζωής, του ηθικού κ.λπ. αγαπημένων θεμάτων που έχουν να κάνουν με την εποχή του ίντερνετ θα παρελάσουν από μπροστά μας. Κακά τα ψέματα πάντως, η πλοκή δίνει την εντύπωση πως έχει ξεπηδήσει από επεισόδιο του Black Mirror. Ενδιαφέρουσα πάντως η προοπτική να δούμε τον Tom Hanks σε ρόλο “κακού” μεγαλοεπιχειρηματία.


Life
Σκηνοθέτης: Daniel Espinosa (Child 44)
Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson, Hiroyuki Sanada
Πρεμιέρα: 23 Μαρτίου

Τουλάχιστον από το trailer το Life φαίνεται 100% εμπνευσμένο από το πρώτο Alien. Εξωγήινος οργανισμός που τον βρίσκουν αστροναύτες στον Άρη και τον φέρνουν στο σκάφος, που τελικά αποδεικνύεται ότι έχει νοημοσύνη και φονικά ένστικτα. Φυσικά, ως είθισται στα διαστημόπλοια, στον εξοπλισμό υπάρχει και το απαραίτητο φλογοβόλο.


Ιt Comes at Night
Σκηνοθέτης: Trey Edward Shults (Krisha)
Πρωταγωνιστούν: Joel Edgerton, Riley Keough, Christopher Abbott
Πρεμιέρα: 25 Αυγούστου (Αμερική)

Κλασική συνταγή ταινίας τρόμου που διαδραματίζεται σε ένα απομονωμένο, αμερικάνικο αγροτόσπιτο. Μία μυστηριώδη παρουσία θα αρχίσει να απειλεί την οικογένεια που κατοικεί, σε μία σεναριακή βάση που πλέον είναι μάλλον τετριμμένη.


The Blackcoat’s Daughter
Σκηνοθέτης: Oz Perkins (I Am the Pretty Thing That Lives in the House)
Πρωταγωνιστούν: Kiernan Shipka, Emma Roberts, Lucy Boynton, James Remar
Πρεμιέρα: 16 Φεβρουαρίου

Ο γιος του μοναδικού Anthony Perkins δοκιμάζει τις δυνάμεις του στις ταινίες τρόμου με μία πρόταση που δείχνει ενδιαφέρουσα από μία πρώτη ματιά. Σύμφωνα με την περιγραφή της ταινίας, δύο νεαρές αδερφές θα παραμείνουν στο οικοτροφείο κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών, όταν οι γονείς τους μυστηριωδώς δεν θα εμφανιστούν για να τις πάρουν στο σπίτι. Φυσικά η παραμονή τους στο σχολείο θα συνοδευτεί από περίεργες και τρομακτικές καταστάσεις.


Headshot
Σκηνοθέτες: Kimo Stamboel (Killers), Timo Tjahjanto (Killers)
Πρωταγωνιστούν: Iko Uwais, Julie Estelle
Πρεμιέρα: 3 Μαρτίου (Αμερική)

Όσοι είχατε την τύχη να δείτε τις εκπληκτικές ταινίες δράσης Raid και Raid 2, θα παρατηρήσετε ότι το Headshot φαίνεται πως αντλεί έντονα την έμπνευσή του από αυτές. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Iko Uwais, μάστερ των πολεμικών τεχνών που απέδειξε τις σωματικές του ικανότητες στις προαναφερθείσες ταινίες, σε μία ιστορία εκδίκησης που φαίνεται κομμένη και ραμμένη για ασταμάτητες σκηνές δράσης.


Bokeh
Σκηνοθέτες: Geoffrey Orthwein (πρώτη κινηματογραφική δουλειά), Andrew Sullivan (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Maika Monroe, Matt O’Leary
Πρεμιέρα: 24 Μαρτίου (Αμερική)

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ισλανδία, δύο Αμερικάνοι θα ξυπνήσουν ένα ωραίο πρωινό ανακαλύπτοντας ότι οι πάντες έχουν εξαφανιστεί. Ως είθισται σε αυτές τις ταινίες, θα πρέπει να περιμένουμε τα τρία στάδια. Αρχική απορία, συνοδευόμενη από άγχος για το τι συμβαίνει. Έπειτα, οι πρωταγωνιστές περνούν στο στάδιο του “c’est la vie”, όπου συνειδητοποιούν, εν μέσω ευφορίας, ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν (με επιτακτική επίσκεψη σε μεγάλο σούπερ μάρκετ). Τέλος, έρχεται η κατάθλιψη, διερωτώμενοι πόσο μάταιος είναι ένας κόσμος δίχως συνανθρώπους, μέλλον κ.λπ.


The Beguiled
Σκηνοθέτης: Sofia Coppola (Lost in Translation)
Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning
Πρεμιέρα: 30 Ιουνίου (Αμερική)

Το Beguiled θα διαδραματίζεται κατά την περίοδο του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου, όπου ένας τραυματισμένος στρατιώτης από τους Νότιους θα βρεθεί δίπλα από ένα απομονωμένο σχολείο θηλέων. Ο εν λόγω στρατιώτης (Colin Farrell) θα αναταράξει τις “λεπτές” (ερωτικές κυρίως) ισορροπίες του σχολείου. Η Sofia Coppola συνεχίζει να προσπαθεί, σε μία επανάληψη της επιτυχίας της με το Lost in Translation. Ας ελπίσουμε ότι εδώ θα καταφέρει να αποδώσει κάτι αξιοπρεπές.


The Americans, season 5
Πρεμιέρα: 7 Μαρτίου (FX), 13 επεισόδια

Σύντομα θα έχουμε τη χαρά να δούμε τις νέες προκλήσεις και προβλήματα που θα πρέπει να υπερκεράσουν οι Americans, σε μία σειρά που καταφέρνει να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τη σοβαρότητα και την ποιότητα του σεναρίου της, παρά το δύσκολο θέμα της. Το The Americans αναμένεται να ολοκληρωθεί στην έκτη σαιζόν του 2018, στο μειωμένο μέγεθος των 10 επεισοδίων.


Iron Fist, season 1
Πρεμιέρα: 17 Μαρτίου (Netflix), 13 επεισόδια

Πρώτο ολοκληρωμένο trailer/ γνωριμία για τον Iron Fist, τουτέστιν τον τέταρτο της παρέας των Defenders, της μελλοντικής σειράς δηλαδή που θα φέρει μαζί, εκτός του προαναφερθέντα, τους Daredevil, Luke Cage και Jessica Jones. Εκτός του πρωταγωνιστή, Finn Jones (τον οποίο ίσως γνωρίζεται ως Loras Tyrell), θα δούμε την Rosario Dawson και την Carrie-Anne Moss.


Stranger Things, season 2
Πρεμιέρα: Οκτώβριος (Netflix), 9 επεισόδια

Μία από τις πλέον αγαπημένες περσινές επιτυχίες της μικρής οθόνης επιστρέφει, για να μας ταξιδέψει για άλλη μία φορά στη μαγεία των 80s, φέρνοντας πίσω όλους τους αγαπημένους πρωταγωνιστές της πρώτης σαιζόν. Μπορεί το teaser να μην δείχνει και πολλά, αλλά οι λιγοστές εικόνες και το synthesizer θέμα είναι αρκετά για να ανοίξουν την όρεξη.


Samurai Jack, season 5
Πρεμιέρα: 11 Μαρτίου (Adult Swim), 10 επεισόδια

Μία από τις πλέον αγαπημένες σειρές του Cartoon Network επιστρέφει μετά από απουσία 13 ετών για να μας εξιστορήσει τις νέες περιπέτειες του Samurai Jack, οι οποίες διαδραματίζονται 50 χρόνια μετά το τέλος του τέταρτου κύκλου. Σύμφωνα με τον βασικό δημιουργό, η νέα σεζόν θα είναι πιο σκοτεινή έτσι ώστε να είναι πιο εύπεπτη για τους φίλους της σειράς, οι οποίοι πλέον έχουν περάσει προ πολλού το στάδιο της παιδικής ηλικίας.


News

Ο Jack Nicholson επιστρέφει για το remake του Toni Erdmann.
Αν και εδώ και αρκετά χρόνια κυκλοφορούσαν οι φήμες πως ο Jack Nicholson είχε αποσυρθεί από τον κινηματογράφο λόγο σοβαρών προβλημάτων υγείας, τελικά φαίνεται ότι απλά ήταν φήμες που δεν έλεγαν να σιωπήσουν όσο κι αν οι ατζέντηδες –φυσικά- τις αρνιόντουσαν. Ο ταλαντούχος ηθοποιός θα επιστρέψει μετά από 7 χρόνια σιωπής για το remake της περσινής δραματικής κωμωδίας, Toni Erdmann. Στην ταινία, ένας μεσήλικας, διαζευγμένος πατέρας, θα προσπαθήσει να αναθερμάνει τη σχέση του με την καριερίστα κόρη του, κάτι που θα οδηγήσει σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Στο ρόλο της κόρης θα δούμε την Kristen Wiig. Ας μην σχολιάσουμε καλύτερα την ανάγκη του Hollywood να αναπτύξει remake ταινίας που κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν…


Βρέθηκε ο σκηνοθέτης του Escape Plan 2.
Το θυμάστε το πρώτο; Ήταν αυτή η b-movia όπου συμπρωταγωνιστούσαν οι Sylvester Stallone και Arnold Schwarzenegger και προσπαθούσαν να αποδράσουν από μία πλωτή φυλακή. Το sequel θα σκηνοθετηθεί από τον Steven C. Miller, μία όχι και τόσο ελπιδοφόρα επιλογή, αφού έχει στο βιογραφικό του τα Arsenal και Marauders. Ο Sylvester Stallone θα επιστρέψει ως ο μάστερ των αποδράσεων, όμως ο έτερος αστέρας βρίσκεται ακόμα στα στάδια των διαπραγματεύσεων.


Ο Michael C. Hall ως Kennedy στην δεύτερη σαιζόν του Crown.
Το ιστορικό δράμα που επικεντρώνεται στο origin story της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ είχε μία απόλυτα επιτυχημένη πρώτη σαιζόν και όπως είναι φυσικό θα επιχειρήσει να εμπλουτίσει τη συνέχεια της ιστορίας, προσθέτοντας τον John F. Kennedy, υποδυόμενος από το γνωστό σε όλους μας ως Dexter.


Το OA ανανεώθηκε για μία ακόμα σαιζόν.
Εάν μας έχετε ακούσει στα webcast σίγουρα θα ξέρετε ότι η συγκεκριμένη σειρά του Netflix δεν ήταν και από τις αγαπημένες μας. Η επιτυχία της όμως φαίνεται πως ήταν αρκετή ώστε να δοθεί το πράσινο φως για το δεύτερο μέρος (Part II όπως θέλει μεγαλεπήβολα να το αναφέρει η δημιουργός).


Το Castlevania έρχεται στο Netflix.
Ποιος θα το περίμενε ότι ένα στούντιο θα έβαζε τόση πίστη στη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού σε τηλεοπτική σειρά. Κι όμως, εντός του έτους θα δούμε την πρώτη σαιζόν του δημοφιλέστατου franchise στο Netflix, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του παραγωγού Adi Shankar (γνωστός από τα καθήκοντα παραγωγού στα The Grey και Dredd, μεταξύ άλλων). Ο ίδιος είναι σαφέστατα αισιόδοξος για τη σειρά, υποστηρίζοντας το εξής: “Εγγυούμαι προσωπικά πως [το Castlevania] θα βάλει τέλος στο σερί και θα είναι τελικά η πρώτη καλή μεταφορά παιχνιδιού από τον δυτικό κόσμο”. Το σενάριο έχει επιμεληθεί ο Warren Ellis, ένας δημιουργός με πολυετή πείρα σε κόμικ των DC και Marvel. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα είναι live-action ή animation.


Ο Nicolas Winding Refn το νέο σκηνοθετικό αστέρι του Amazon Prime.
Ο δημοφιλής Δανός σκηνοθέτης, με επιτυχίες όπως τα Drive (προσωπικά γούστα είναι αυτά ας μην πούμε κάτι παραπάνω), Valhalla Rising (εδώ έχουμε μία περίπτωση που αξίζει) και τριλογία των Pusher (οι πρώτες του ταινίες που έθεσαν υψηλότατα στάνταρ για τον ίδιο) θα σκηνοθετήσει το Too Old To Die Young, μία δραματική σειρά 10 επεισοδίων που αναμένεται να προβληθεί το φθινόπωρο. Η θεματική της σειράς θα αφορά τις συμμορίες του Los Angeles, ενώ σύμφωνα με το Variety θα έχει παρόμοια φιλοσοφία με την τριλογία του Pusher.

Exit mobile version