E3 2017 – PC Gaming Show

Μόνο για τη “master race” ή όχι;

Μετά το φιάσκο του πρώτου PC gaming show, πίσω στο 2015, οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης αναδιπλώθηκαν και πέρυσι προσέφεραν μια πολύ καλή παρουσίαση. Το ίδιο περιμένουμε να συμβεί και φέτος, με σημαντικές ανακοινώσεις για παιχνίδια αλλά και hardware που θα αφορούν στο PC gaming. Το show του PC Gamer θα γίνει τη Δευτέρα 12/6 στις 20:00.

Στον ακόλουθο player θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση, ενώ μετά το τέλος της εντός του άρθρου θα προστεθεί συγκεντρωτικό κείμενο με όλες τις πληροφορίες που θα παρουσιαστούν.


 UPDATE

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το PC Gaming Show έδωσε το παρόν συμμετέχοντας στη φετινή E3 με μια παρουσίαση, η οποία σε γενικές γραμμές αν και κινήθηκε στη μετριότητα, προσέφερε ωστόσο μερικά ενδιαφέροντα νέα καθώς και κάποια καινούργια trailer για παιχνίδια που ήδη γνωρίζαμε ή ανακοινώθηκαν σε αυτήν για πρώτη φορά.

Πριν από την έναρξη της κύριας παρουσίασης έλαβε μέρος ένα pre-show warm up με μια σειρά από βίντεο και ανακοινώσεις τα οποία ήταν εστιασμένα στα e-sports, στο επίκεντρο των οποίων ήταν η Intel, η οποία αποτέλεσε και τον χορηγό του φετινού show. Όμορφη προσθήκη αποτέλεσε και ένα ιδιαίτερο quiz που αφορούσε γνώσεις γενικού περιεχομένου γύρω από το PC gaming κατά την διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης για την εκκίνηση της παρουσίασης.

Το PC Gaming Show 2017 ξεκίνησε δυναμικά με την ανακοίνωση από την 2K Games του νέου μεγάλου expansion για το XCOM 2 της Firaxis, με την ονομασία War of the Chosen. Στο trailer που προβλήθηκε γευτήκαμε μερικούς από τους νέους χαρακτήρες και εχθρούς, καθώς και αρκετό gameplay υλικό, δίνοντας έμφαση στην εισαγωγή στη σειρά ενός νέου συστήματος το οποίο έχει αρκετές ομοιότητες με το Nemesis σύστημα των Middle Earth Shadow παιχνιδιών. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του XCOM 2: War of the Chosen ορίστηκε για τις 29 Αυγούστου για PC, Xbox One και PlayStation 4.

Τη σκυτάλη πήρε η Double Fine με την αποκάλυψη ενός ιδιαίτερου και χαριτωμένου indie τίτλου με την ονομασία Ooblets, το οποίο συνδυάζει στοιχεία farming και life sim και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018 για Xbox One και PC. Σειρά είχε το Battle Tech, ένα turn-based Strategy με RPG στοιχεία, με την ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού να δίνει σημαντικές πληροφορίες για τους gameplay μηχανισμούς του, καθώς και για το customization των battlemechs που θα μπορεί να έχει ο παίκτης υπό την διοίκησή του.

Το καλό momentum του show συνεχίστηκε με την εμφάνιση νέων gameplay trailer από την Taleworlds Entertainment για το Mount and Blade II: Bannelord, μέσω των οποίων πήραμε μια γεύση για το εύρος και τη δυναμική των συγκρούσεων που υπόσχετε να μας προσφέρει ο τίτλος, όπως επίσης και από τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη δομή του, έτσι ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο αληθοφανείς και ρεαλιστικές οι μάχες. Επόμενος τίτλος για τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα νέα ήταν αυτός της SEGA και της Creative Assembly, το Warhammer 2: Total War. Μέσα από ένα cinematic trailer παρουσιάστηκαν οι δύο κύριες φατρίες του παιχνιδιού, όπως επίσης και τα επιπλέον καλούδια που θα διαθέτουν οι δύο ειδικές εκδόσεις του παιχνιδιού, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στα PC στις 28 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια το show έριξε ρυθμού καθώς είχαμε μια σειρά από ανακοινώσεις που αφορούσαν είτε μικρότερους indie τίτλους, είτε πρόσθετο περιεχόμενο σε τίτλους που ήδη κυκλοφορούν. Από αυτά αξίζουν να αναφέρουμε το Wonderland Dreams, ένα ιδιαίτερης αισθητικής indie card game, το Tunic, ένα πολύχρωμο isometric action adventure με ήρωα μια χαριτωμένη αλεπού με κυκλοφορία μέσα στο 2018, την ανακοίνωση κυκλοφορία στις 8 Αυγούστου του Lawbreakers για PC και PS4 στην τιμή των 29,99 € και τέλος την νέα δημιουργία της Bohemia Interactive, το Ylands, ένα sandbox game το οποίο στην ουσία αποτελεί μια πλατφόρμα δημιουργίας custom σεναρίων, με την κυκλοφορία του να τοποθετείτε στα τέλη του 2017.

Η παρουσίαση έκλεισε με δύο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Η πρώτη αφορούσε το Griftlands, τον νέο RPG τίτλο της Klei Entertainment, δημιουργού των επιτυχημένων Mark of the Ninja και Don’t Starve. Το παιχνίδι διακρίνεται για τα ηθικά διλήμματα που θα αντιμετωπίζει ο χαρακτήρας μας καθώς και για το ξεχωριστό εικαστικό που διαθέτει. Η δεύτερη προήλθε από την Microsoft, η οποία επιφύλασσε μια έκπληξη για τους φίλους των RTS games με την ανακοίνωση της κυκλοφορία του Age of Empires Definitive Edition, μιας remastered έκδοσης του πρώτου παιχνιδιού της σειράς, στα πλαίσια της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του. Ο τίτλος θα διαθέτει ανανεωμένα γραφικά και soundtrack, 4K ανάλυση, πολλές βελτιώσεις στο gameplay, ενώ θα υποστηρίζει και multiplayer μέσω του Xbox Live. Αν και δεν διευκρινίστηκε πλήρως, ο τίτλος θα αποτελεί αποκλειστικότητα του Windows 10 Store, με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σειρά να μας γίνονται γνωστές κατά τη διάρκεια της Gamescom.

Συμπερασματικά το PC Gaming Show 2017 μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, μην κάνοντας το βήμα μπροστά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, χωρίς ωστόσο να θυμίζει την τραγική πρώτη προσπάθεια. Αν και παρουσιάστηκε πληθώρα παιχνιδιών, λίγα ήταν αυτά που πραγματικά δεν γνωρίζαμε ήδη ή δεν είχαμε δει σε προηγούμενες παρουσιάσεις. Ωστόσο ευελπιστούμε το μέλλον του show να είναι καλύτερο και να συνεχίσει να δίνει το παρόν στις επόμενες E3.

Παρακολούθησε live βίντεο από το κανάλι PCGamer στο www.twitch.tv

Exit mobile version