Αποχωρεί από την Arkane ο ιδρυτής της

Φεύγει μετά από 18 χρόνια ο δημιουργός των Prey και Dishonored.

Παρελθόν αποτελεί για την Arkane Studios ο ιδρυτής και μέχρι πρότινος πρόεδρός της, Raphael Colantonio. Ο Raphael είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως game developer στην EA -από την οποία αποχώρησε διότι δεν του άρεσε η εστίαση της εταιρίας στους αθλητικούς τίτλους- και στην Infogrames. Το 1999 ίδρυσε την Arkane Studios στη Λυών, με χρηματοδότηση από το θείο του. Εκείνη την περίοδο η Arkane αποτελούνταν από τέσσερα άτομα.

Πρώτος ολοκληρωμένος τίτλος του studio ήταν το Arx Fatalis, ένα first person RPG, το οποίο κυκλοφόρησε πίσω στο 2002. Αν και ο τίτλος είχε λάβει θετικές κριτικές -μάλιστα η Valve είχε πλησιάσει την Arkane για να προτείνει την χρήση της Source Engine σε επόμενο τίτλο της εταιρίας- το Arx Fatalis 2 δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα λόγω των χαμηλών πωλήσεων του πρώτου. Έπειτα το studio συνεργάστηκε με τη Ubisoft για τη κυκλοφορία του Dark Messiah of Might and Magic, το 2006. Το ίδιο έτος ένα μέρος του studio, μαζί και ο Raphael Colant;onio, μετακινήθηκαν στο Austin, ιδρύοντας την Arkane Austin.

Η συνέχεια ήταν αρκετά δύσκολη για το studio, καθώς τρεις τίτλοι επάνω στους οποίους εργάζονταν, κατέληξαν να ακυρωθούν. Ο λόγος για το Return to Ravenholm, το οποίο αφορούσε τη σειρά Half Life, το first person shooter The Crossing, το οποίο ακυρώθηκε τελικά για χάρη του LMNO, που αναπτυσσόταν σε συνεργασία με τον Steven Spielberg και την EA. Η EA αργότερα ματαίωσε την κυκλοφορία του συγκεκριμένου τίτλου, οδηγώντας την Arkane να μετατραπεί σε βοηθητικό studio και να εργάζεται σε projects όπως το multiplayer κομμάτι του Call of Duty: World at War και το art direction του Bioshock 2, της 2K Marin.

Το 2010 η Arkane εξαγοράστηκε από τη ZeniMax Media, μητρική εταιρία της Bethesda και στη συνέχεια κυκλοφόρησε το Dishonored (2012), το Dishonored 2 (2016) και, τέλος, το Prey (2017). Μέσα σε ένα blog post ο Collantonio αναφέρει ότι ένας από τους λόγους που σταματάει να εργάζεται είναι ότι επιθυμεί να ξοδέψει περισσότερο χρόνο με τον γιο του, ενώ ευχαριστεί την ZeniMax που επέτρεψε στην Arkane να δημιουργήσει τους καλύτερους τίτλους της. Για την ώρα ο Colantonio θα μεταβεί στη Λυών ώστε να ομαλοποιήσει την αλλαγή ηγεσίας στο studio, ενώ υπεύθυνος της ομάδας στο Austin είναι πλέον ο πιστός του φίλος και συνεργάτης, Harvey Smith. Κλείνοντας, ο Colantonio τονίζει ότι ανυπομονεί να παίξει τους νέους τίτλους που αναπτύσσει η Arkane.

Εμείς σαν gamers οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Colantonio για όλη την προσφορά του στη βιομηχανία και για όλους τους τίτλους που μας χάρισε.

Exit mobile version