LEGO Marvel Super Heroes 2

Same old same old.

Το Marvel Super Heroes 2 είναι η συνέχεια ενός LEGO τίτλου αγαπημένου από πολύ κόσμο και highlight για τη σειρά εδώ και τέσσερα χρόνια -και ο τελευταίος για φέτος. Είναι ξεκάθαρη η δύναμη και μόνο που κουβαλάει το όνομα της Marvel, και η άψογη δουλειά της Traveler’s Tales με τα δικαιώματα αυτά συνεχίζεται στα υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει. Δυστυχώς, τα της Marvel είναι τα μόνα στοιχεία που μπορούν να θεωρηθούν σχετικά καινούρια, καθώς πατάνε επάνω σε ένα οικοδόμημα που έχει αλλάξει ελάχιστα εδώ και αρκετά χρόνια.

Για μια ακόμη φορά έχουμε να κάνουμε με μια ευχάριστη, original ιστορία, βουτηγμένη μέχρι τις πιο «ψαγμένες» λεπτομέρειες που θα εκτιμήσουν οι φίλοι της Marvel και ένα πλούσιο κεντρικό Hub που συνδέει όμορφα τον παίκτη με όλες τις πτυχές του παιχνιδιού. Η γραφή, χωρίς να πούμε πολλά, είναι η κλασική διασκεδαστική, ανάλαφρη και με ελαφρώς πιο συγκρατημένο χιούμορ από το συνηθισμένο, ενώ περνά από πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα και καταστάσεις ώστε να ικανοποιήσει τους παίκτες.

Κάπου εδώ σκοπεύαμε να γράψουμε δυο λόγια για το gameplay και τη γενικότερη δομή, αλλά πραγματικά αδυνατούμε να γράψουμε έστω και μια γραμμή που δεν έχει γραφτεί ήδη σε προηγούμενα review LEGO τίτλων. Και το εννοούμε όταν λέμε ότι ούτε μια γραμμή πρωτότυπου υλικού δεν μπορεί να γραφτεί για το gameplay, αφού κοντεύουμε μια δεκαετία, πλέον, που το 80% της συνταγής παραμένει το ίδιο. Άκρως επιτυχημένο μεν (εξ ου και η μακροζωία του), απελπιστικά απαράλλαχτο δε. Αλλάζει ένα 20% με περιεχόμενο και πινελιές σχετικές με την εκάστοτε θεματολογία, το οποίο φυσικά είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι, που τόσα χρόνια μετά δεν κάνει μεγάλη διαφορά.

Δεν θα πούμε ότι ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα, και σίγουρα είναι κάτι που οι δημιουργοί έχουν υπόψη τους, αλλά η κόπωση είναι εμφανής καιρό τώρα, και κάθε νέος τίτλος φαντάζει όλο και περισσότερο με αγγαρεία. Εκεί που τα δυνατά στοιχεία του LEGO Marvel Super Heroes 2 διασκεδάζουν πραγματικά, το gameplay κουράζει και σχεδόν διώχνει αυτούς τους παίκτες που δεν είναι και οι μεγαλύτεροι οπαδοί είτε των LEGO είτε της Marvel, και σίγουρα δεν είναι λίγοι.

Για μια ακόμη φορά πάντως γίνεται φανερός ο λόγος που συνεχίζουν να βγαίνουν τουλάχιστον τρία παιχνίδια LEGO κάθε χρόνο: Η μεταφορά της εκάστοτε θεματολογίας σε LEGO περιβάλλον γίνεται αρτιότατα και με μπόλικο μεράκι. Το σύμπαν της Marvel είναι πλούσιο, καλοστημένο και, κυρίως, πιστό στο original υλικό. Μιλάμε για εκατοντάδες χαρακτήρες, skins, περιβάλλοντα, fan service και λεπτομέρειες, όλα μεταφερμένα με σεβασμό και προσαρμοσμένα με πραγματική δεξιοτεχνία στο υφάκι που μας έχουν συνηθίσει τα παιχνίδια της σειράς LEGO. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο καταιγισμός ηρώων που κάνουν την εμφάνισή τους, που κλέβει την παράσταση και νοηματοδοτεί την ενασχόληση με το παιχνίδι.

Μιλάμε, φυσικά, τόσο για την παρουσίασή τους όσο και για τις δυνατότητες και τον τρόπο παιχνιδιού του καθενός. Το περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο στους παίκτες δύναται να προσφέρει εκατοντάδες ώρες διασκέδασης, και έχουμε σίγουρα να κάνουμε με τον απόλυτο παιδότοπο των φίλων της Marvel, είτε αυτό σημαίνει εναέριες μάχες ως Ironman, είτε απλά να βάζουμε τα ακουστικά ως Starlord των Guardians of the Galaxy και ακούμε κανονικότατα 70s cult τραγούδια, χορεύοντας στο πεδίο της μάχης. Είμαστε σίγουροι πως η Marvel είναι κάτι παραπάνω απο ευχαριστημένη με τη διαχείριση των δικαιωμάτων από την TΤ (μπορούμε να θυμηθούμε μια πολύ πρόσφατη περίπτωση εταιρίας μη ικανοποιημένης με το χειρισμό των δικαιωμάτων της – Disney και EA κοιτάμε εσάς), και σαν gamers πραγματικά εκτιμούμε για μια ακόμη φορά την προσβασιμότητα μέσω καθαρού gameplay σε όλο το εύρος του περιεχομένου του παιχνιδιού.

Φυσικά υπάρχουν και κάποια προβλήματα που είτε συνεχίζουν από προηγούμενους τίτλους (π.χ. προβλήματα τεχνικής φύσεως με μικρά bugs και έλλειψη polishing) που κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους. Το πιο σημαντικό από τα τελευταία, είναι ότι συχνά συναντήσαμε μπερδεμένο Level και Puzzle Design, όπου δεν ξέραμε πού να πάμε και τι έπρεπε να κάνουμε, με αποτέλεσμα να κουραζόμαστε και να χάνεται ο όποιος ρυθμός υπήρχε.

Εν κατακλείδι, δεν είναι καθόλου κακό παιχνίδι το Marvel Super Heroes 2. Αντιθέτως, πρόκειται για μια από τις κορυφαίες LEGO προτάσεις, προσφέρει ώρες επί ωρών ενασχόλησης/ διασκέδασης και αν κάποιος είναι φαν τόσο των LEGO τίτλων όσο και της Marvel, η αγορά σχεδόν επιβάλλεται. Αλλά τι άλλο να πούμε πλέον για τη γνωστή «συνταγή» των LEGO; Ας κάνουμε και εχθρούς λοιπόν, αλλά και τα μακαρόνια με κιμά αν τα τρώμε κάθε μέρα, κάποια στιγμή θα τα σιχαθούμε. Ορίστε, το είπαμε.

Το review βασίστηκε στην PS4 έκδοση του παιχνιδιού.


 

Exit mobile version