Nacon GH-300SR

Το καλύτερο “Mid-Range” Gaming Headset;

Η Nacon είναι μια σχετικά καινούρια εταιρία στο χώρο των gaming περιφερειακών. Δημιουργήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια ενώ το ελληνικό κοινό την γνώρισε καλύτερα μέσω του Official Licensed PlayStation Controller ονόματι Revolution. Εμείς σήμερα έχουμε ένα Headset που θα ικανοποιήσει μια πολύ συγκεκριμένη μερίδα gamers, οι οποίοι έχουν μεν υψηλές απαιτήσεις, αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία στα περιφερειακά τους.

GH 300SR, όπως τα ονομάζει η Nacon, διαθέτουν δύο μαγνήτες νεοδυμίου 40 χιλιοστών, αποσπώμενο μικρόφωνο, USB καλώδιο σύνδεσης μήκους 2,5 μέτρων, το οποίο διαθέτει και “μίξερ” για τη γρήγορη αυξομείωση της έντασης του ήχου και το mute του μικροφώνου, ενώ υποστηρίζει Virtual Surround ήχο σε σύνδεση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το επάνω μέρος του headset διαθέτει ένα βολικό και μαλακό αφρό, κρυμένο μέσα σε δερματίνη ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα δύο ear cups γύρω από τα ηχεία. Επιπλέον, το Headband μπορεί και επεκτείνεται επάνω σε μια μεταλλική “ράγα” για την καλύτερη εφαρμογή του στο κεφάλι του χρήστη. Μέταλλο επίσης έχει χρησιμοποιηθεί στο εξωτερικό μέρος των ear cups, που προστατεύει τα δύο πολύ όμορφα, φωτιζόμενα λογότυπα της Nacon.

Κατά τη χρήση του GH 300SR αυτό που ξεχωρίζει είναι το μικρόφωνο. Η ποιότητα εγγραφής καταφέρνει να εντυπωσιάσει ακόμα και απέναντι σε ένα επαγγελματικό μικρόφωνο εγγραφής. Επιπλέον, η έξυπνη χρήση πλαστικού μαζί με τα μεταλλικά μέρη του headset το καθιστούν ικανοποιητικά ελαφρύ και βολικό για πολύωρη χρήση ενώ την ίδια στιγμή διαθέτει μια premium και ακριβή αίσθηση τόσο στο χέρι όσο και κατά τη χρήση.  Όμως, το σημαντικότερο κομμάτι ενός Headset είναι ο ήχος, και εδώ τα πηγαίνει ικανοποιητικά το GH 300SR. Ενώ δεν διαθέτει εκκωφαντικά δυνατό ήχο, μάλιστα θα λέγαμε ότι είναι οριακά αποδεκτή η μέγιστη ένταση του, η καθαρότητα των ηχείων στο μπάσο αλλά και στους χαμηλούς/ λεπτούς ήχους, το καθιστούν ένα αξιόλογο headset σε αυτό τον τομέα.

Από την άλλη, αυτό που ενδεχομένως να ενοχλήσει τους χρήστες κατά τις πρώτες ώρες χρήσης του και μέχρι να το συνηθίσουν, είναι ο ογκώδης και βαρύς μείκτης που βρίσκεται ενσωματωμένος επάνω στο καλώδιο. Ακόμα, σημαντικό χαρακτηριστικό που λείπει από το GH 300SR είναι η περιστροφή των δύο ear cups για καλύτερη εφαρμογή στο κεφάλι ή και χρήση μόνο του ενός ηχείου. Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το οβάλ σχήμα των ear cups, μπορεί να κουράσει ή να ενοχλήσει χρήστες με μεγαλύτερου μεγέθους αυτιά.

Εν τέλει το headset της Nacon αποτελεί μια καλή επιλογή για gamers που δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία στα ακουστικά τους, αλλά αναζητούν ικανοποιητική απόδοση στον ήχο και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ μικρόφωνο. Για τα περίπου 70 ευρώ (εκτιμώμενη τιμή λιανικής, οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με το κατάστημα) που ζητάει για την απόκτησή του, το GH 300SR είναι μια πολύ καλή λύση αν μπορείτε φυσικά να ξεπεράσετε την έλλειψη περιστρεφόμενων ηχείων και τον ογκώδη μείκτη.


 

Exit mobile version