Steelseries Apex M750

Αλουμίνιο, πλαστικό και…φωτάκια!

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο της Steelseries είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Eίναι μια κατασκευή που συνδυάζει αλουμίνιο και πλαστικό με τον καλύτερο τρόπο. Το “σώμα” τoυ Apex M750 είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από αλουμίνιο ενώ τα keycaps, καθώς και τα switches, από υψηλής ποιότητας πλαστικό. Συγκεκριμένα, τα key caps διαθέτουν την πλέον διαδεδομένη βελούδινη αίσθηση που χρησιμοποιούν οι εταιρίες σε διάφορα περιφερειακά για gamers, γιατί προσδίδει μια πολύ premium αίσθηση στην αφή.

Πλαστικό είναι επίσης και το καλώδιο του M750, με μάκρος δύο μέτρα ενώ όσον αφορά το βάρος του, αυτό δεν ξεπερνάει το 1 κιλό. Φυσικά, το αλουμινένιο σώμα του πληκτρολογίου καθιστά την κατασκευή πιο στιβαρή, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ελάχιστη έως καθόλου κάμψη κατά τη πληκτρολόγηση. Υπεύθυνα για την άμεση καταγραφή κάθε πλήκτρου είναι τα Steelseries CUSTOM QX2 switches, με διάρκεια χρήσης 50εκ. πατήματα και 45 newton δύναμη ενεργοποίησης -το sweet spot κατά την άποψη μας για gaming και πληκτρολόγηση. Τα switches δεν είναι πολύ θορυβώδη αλλά ούτε και εντελώς αθόρυβα, βρίσκονται κάπου στη μέση, κάτι που τα κάνει κατάλληλα για χρήση και σε κάποιον κοινόχρηστο χώρο.

Τα QX2 είναι και το βασικό selling point αυτού του πληκτρολογιου. Η αίσθησή τους θυμίζει ελάχιστα τα Romer G switches της Logitech, μιας και έχουν το ίδιο, απότομο feedback και την αισθητή διαδρομή του πλήκτρου κατά το πάτημα, διαφέρουν όμως σημαντικά στη δύναμη ενεργοποίησης. Τα switches της Steelseries έχουν βρει τη κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην απότομη επιστροφή, τη διαδρομή του πλήκτρου αλλά και τη δύναμη ενεργοποίησης, κάνοντάς τα σχεδόν εθιστικά κατά την πληκτρολόγηση.

Αισθητικά, η minimal bolt γραμματοσειρά επάνω στα πλήκτρα βοηθάει το πληκτρολόγιο να κρατήσει ένα πιο σοβαρό και μη gaming ύφος ενώ αφήνει πολύ μεγάλο μέρος του φωτισμού πίσω από το πλήκτρα να περάσει. Αυτό, σε συνδυασμό με την έντονη φωτεινότητα, συνθέτουν ένα πολύ όμορφο οπτικό αποτέλεσμα. Στα του φωτισμού έχουμε επίσης και δυνατότητα αλλαγής των effects επάνω από το πληκτρολόγιο, χωρίς την αναγκαστική εγκατάσταση του προγράμματος της Steelseries. Φυσικά, μέσω του προγράμματος ο χρήστης μπορεί να κάνει πολύ περισσότερες ρυθμίσεις (όχι μόνο στο κομμάτι του RGB φωτισμού) και με μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά η γρήγορη εναλλαγή μέσω πλήκτρων είναι πάντα ένα θετικό στοιχείο.

Το μόνο μειονέκτημα που βρήκαμε στο εν λόγω πληκτρολόγιο βρίσκεται στο κάτω μέρος του Μ750 και συγκεκριμένα στα “ποδαράκια” ανύψωσης. Αντί για τα κλασικά, πλαστικά, ανοιγόμενα ποδαράκια, η Steelseries επέλεξε ένα σχεδιασμό με αφαιρούμενα λαστιχένια μέρη, η αλλαγή των οποίων είναι τουλάχιστον χρονοβόρα, δύσκολη και, εν τέλει, κουραστική. Βέβαια, στο κουτί περιλαμβάνεται -πέρα από τα επίπεδα ποδαράκια- και ένα ζευγάρι που αυξάνει τη γωνία του πληκτρολογιου.

Εν κατακλείδι το Μ750 είναι ένα εξαιρετικό πληκτρολόγιο με βασικό selling point τα switches της εταιρίας, σε συνδυασμό με το πολύ φωτεινό πίσω μέρος των πλήκτρων αλλά και τη πολύ minimal γραμματοσειρά, που όμως δεν περιορίζει το φως. Εκπληκτικό για πολύωρη πληκτρολόγηση, σχεδόν αθόρυβο και σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που θα περιμέναμε, το Steelseries Apex M750 συνίσταται ανεπιφύλακτα.


 

Exit mobile version