Δοκιμάζουμε το Tori της Bandai Namco

AR δημιουργικότητα για μικρούς gamers.

Πριν από μερικές ημέρες έφτασε στα γραφεία του GameOver ένα άκρως ενδιαφέρον πακέτο, που είχε μεν να κάνει με το gaming, αλλά όχι με τον τρόπο που ενδεχομένως φαντάζεστε. Ο λόγος για το Tori, ένα “πείραμα” που έρχεται από την Bandai Namco, σε μια προσπάθεια της θρυλικής ιαπωνικής εταιρείας να παντρέψει το Augmented Reality gaming, με τα Toys to Life και, κυρίως και πάνω από όλα, τη δημιουργικότητα των μικρών παιδιών.

Το Tori δεν είναι ένα απλό “παιχνίδι” αλλά ένα σύνολο πραγμάτων, ένα πακέτο που έχει ως στόχο να διασκεδάσει gamers ηλικίας 6 με -περίπου- 10 ή 11 ετών, να ακονίσει το πνεύμα τους και να προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να περάσουν παρέα με τα παιδιά τους αρκετές ώρες, δημιουργώντας και μαθαίνοντας ζωγραφική, επίλυση γρίφων και, φυσικά, gaming.

Το πακέτο του Tori αποτελείται από ένα “Tablet”, ουσιαστικά μια επιφάνεια αλληλεπίδρασης με τεχνολογία bluetooth και μαγνητικούς αισθητήρες, που συνεργάζεται με ορισμένα πλαστικά παιχνίδια (τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία) και κινητά τηλέφωνα ή tablets (iOS και Android). Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι το Tori είναι ένα προϊόν που απαιτεί την ύπαρξη smartphone ή tablet ούτως ώστε να κατεβάσουμε τα -για την ώρα- τέσσερα διαθέσιμα δωρεάν παιχνίδια που συνεργάζονται με το σύστημα. Εκτός των παραπάνω, η συσκευασία περιλαμβάνει και ένα Creative Book και ορισμένες DIY κατασκευές, που υλοποιούν το “δημιουργικό” τμήμα του Tori, αφού μέσα από αυτά, τα παιδιά είτε ζωγραφίζουν και περνούν μέσα στα διάφορα παιχνίδια τις ζωγραφιές τους είτε κατασκευάζουν αντικείμενα, που επίσης μπορούμε να περάσουμε εντός του εκάστοτε παιχνιδιού σαρώνοντας τα ειδικά QR codes.

Εμείς δοκιμάσαμε το Tori για περίπου μια εβδομάδα, με τη βοήθεια της μικρής κόρης του υπογράφοντος, ηλικίας οκτώ ετών, που θεωρούμε ότι είναι και το “target group” της Bandai Namco για το συγκεκριμένο project, και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Στο video που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, θα δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα του πακέτου, μια ματιά στο τι προσφέρει και, βεβαίως, την αίσθηση που αποκομίσαμε δοκιμάζοντάς το.

Για την ώρα το Tori δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας, αλλά εκτιμάται ότι θα βρίσκεται στις προθήκες των καταστημάτων στις αρχές του 2020 ή λίγο αργότερα.


 

Exit mobile version