Cine-TV #156

Artemis Fowl, Candyman, Walking Dead και άλλα…

Από εδώ το φέρνει από εκεί το πάει τελικά η Sony φαίνεται πως θα καταφέρει κάποια στιγμή να μας δώσει το κινηματογραφικό Uncharted. Η νέα εξέλιξη μας φέρνει την προσθήκη του Antonio Banderas στους ηθοποιούς, κάτι που μας δείχνει ότι τουλάχιστον το εγχείρημα δεν έχει (ξανά)μπει στον πάγο αλλά προχωράει κανονικά. Ίσως η ανέλπιστη εμπορική επιτυχία του Sonic να αναθέρμανε το ενδιαφέρον των παραγωγών, “ξορκίζοντας” το κακό των αποτυχημένων (έστω μιλώντας αποκλειστικά εμπορικά) μεταφορών βιντεοπαιχνιδιών.

Στα υπόλοιπα, βλέπουμε με αναμονή την περίπτωση του Saint Maud, όχι επειδή το trailer από μόνο του εξιτάρει το ενδιαφέρον, αλλά κυρίως διότι πίσω από την παραγωγή βρίσκεται η A24, μία εταιρία που η οποία γενικά έχει αποδείξει πως ξέρει να ανακαλύπτει ταλέντα στον χώρο των ταινιών τρόμου. Άλλωστε και στην περίπτωση του εξαιρετικού Hereditary (2018) το trailer δεν ήταν σε θέση να μας πείσει πως θα ξεχωρίσει, ορίστε όμως που τελικά έχουμε να μιλάμε για μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών.

Νέα trailers

Artemis Fowl
Σκηνοθέτης: Kenneth Branagh (Thor)
Πρωταγωνιστούν: Ferdia Shaw, Lara McDonnell, Josh Gad, Colin Farrell, Judi Dench
Πρεμιέρα: 29 Μαΐου (Αμερική)

Τελικά το Artemis Fowl φαίνεται πως βρήκε τον δρόμο του προς τις αίθουσες, δεδομένου ότι εδώ και μήνες φάνταζε ως μία περίπτωση vaporware. Η αρχική του πρεμιέρα είχε οριστεί για τον Αύγουστο του 2019 και το πλήρες trailer είχε προβληθεί μερικούς μήνες πριν, μόνο για να εξαφανιστεί σιωπηρά έπειτα. Το Artemis Fowl θα βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Eoin Colfer, όπου ο δωδεκάχρονος Artemis, απόγονος οικογένειας εγκληματικών διανοιών, θα προσπαθήσει να εντοπίσει τον απαγμένο πατέρα του.

The Hunt
Σκηνοθέτης: Craig Zobel (Z for Zachariah)
Πρωταγωνιστούν: Betty Gilpin, Ike Barinholtz, Emma Roberts, Hilary Swank
Πρεμιέρα: 13 Μαρτίου (Αμερική)

Σε μία ιστορία που έχει ειπωθεί ποικίλες φορές στον κινηματογράφο, στο Hunt θα δούμε μία ομάδα σαδιστικών κυνηγών να απαγάγει ανθρώπους, προκειμένου να τους ξαμολήσει σε μία δασώδη περιοχή έχοντας ως σκοπό φυσικά να τους κυνηγήσει (κατά τη γνωστή υπόθεση πως ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο θήραμα). Το κυνήγι εννοείται ότι κάπου θα πάει στραβά και συγκεκριμένα όταν μία εκ των θυμάτων αποδείξει ότι δεν είναι τόσο αδύναμη όσο πίστευαν οι απαγωγείς.

Το Hunt αναμενόταν να προβληθεί τον περασμένο Σεπτέμβρη, εντούτοις, έπειτα από τη δριμεία κριτική του Donald Trump σχετικά με τη βίαιη θεματική του αλλά και τις πολιτικές προεκτάσεις, η πρεμιέρα της ταινίας αναβλήθηκε. Το κυρίως θέμα που προέκυψε αφορούσε τον έμμεσο πλην σαφή προσδιορισμό των σαδιστικών κυνηγών της ταινίας, ως πλούσιοι που πρόσκεινται στις τάξεις των ρεπουμπλικάνων.

Candyman
Σκηνοθέτης: Nia DaCosta (Crossing the Line)
Πρωταγωνιστούν: Yahya Abdul-Manteen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett
Πρεμιέρα: 12 Ιουνίου (Αμερική)

Κι όμως, το νέο Candyman δεν θα είναι reboot της cult slasher ταινίας του 1992, αντιθέτως, θα αποτελεί το τρίτο sequel, 21 χρόνια μετά την πιο πρόσφατη ταινία του franchise, το Candyman: Day of the Dead (1999). Η ιστορία θα ακολουθεί τον Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II), ένας χαρακτήρας που είχε κάνει την εμφάνισή του ως παιδάκι στην πρώτη ταινία. Ενήλικας πλέον, θα αποκτήσει ο ίδιος το ρόλο της μεταφυσικής οντότητας του Candyman, η οποία, κατά τον αστικό θρύλο, εμφανίζεται όποτε πει κάποιος πέντε φορές το όνομά του μπροστά από έναν καθρέφτη (κάτι που προτείνεται να γίνει τις βραδινές ώρες για μεγαλύτερη δραματικότητα). Κάπου μέσα στη διάρκεια της ταινίας θα εμφανιστεί και ο Tony Todd, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον επώνυμο ρόλο στις τρεις προηγούμενες ταινίες.

Saint Maud
Σκηνοθέτης: Rose Glass (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Morfydd Clark, Jennifer Ehle
Πρεμιέρα: 3 Απριλίου (Αμερική)

Σε ένα νοσοκομείο για περίθαλψη ανίατων ασθενών που βρίσκονται στις τελευταίες μέρες της ζωής τους, η Maud (Morfydd Clark), μία νοσοκόμα που πρόσφατα έχει προσηλυτιστεί στον καθολικισμό, θα γοητευτεί από την Amanda (Jennifer Ehle), μία καινούρια ασθενή και πρώην χορεύτρια (ίσως έχει κάποια ουσία στην πλοκή αυτή η ιδιότητα, ίδωμεν). Στην προσπάθειά της να σώσει αυτήν την απέλπιδα περίπτωση ετοιμοθάνατου ασθενούς, θα έρθει μπροστά από απόκοσμες δυνάμεις.

Την διανομή της ταινίας έχει αναλάβει η A24, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε το ορμητήριο για το ξεκίνημα δύο από τους πλέον υποσχόμενους νέους σκηνοθέτες ταινιών τρόμου, τους Ari Aster (Hereditary) και Robert Eggers (The Witch). Ελπίζουμε το Saint Maud να αποτελέσει μία ανάλογη περίπτωση για την Rose Glass.

The Walking Dead: World Beyond, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 12 Απριλίου (AMC), 10 επεισόδια

Μπορεί η ακροαματικότητα της βασικής σειράς του Walking Dead να βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, όμως το AMC συνεχίζει να επενδύει στο γιγαντωμένο franchise των ζόμπι, ετοιμάζοντας την πρεμιέρα ενός ακόμα spin-off, έπειτα από το Fear the Walking Dead. Το World Beyond θα περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες δύο νεαρών αδερφών και δύο φίλων τους στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν στον γνωστό και αφιλόξενο post-apocalyptic κόσμο και πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία της Νεμπράσκα. Να δούμε πότε θα έρθει ποια ο ολοκληρωτικός (και αναπόφευκτος θα λέγαμε) κορεσμός του franchise…

Tales from the Loop, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 3 Απριλίου (Amazon Prime), 8 επεισόδια

Το Tales from the Loop θα βασίζεται στο ομώνυμο και σουηδικής προελεύσεως επιτραπέζιο RPG, δημιουργημένο από τον Nills Hintze και με σχέδια του Simon Stalenhag, η δουλειά του οποίου ενέπνευσε το Generation Zero της Avalanche (ένα απελπιστικά αδιάφορo open world και συνεργατικό FPS). Στη σειρά θα δούμε τη ζωή μιας μικρής κοινότητας που βρίσκεται πάνω από το λεγόμενο Loop, μια μηχανή που κατασκευάστηκε προκειμένου να βρει απαντήσεις για τα διάφορα μυστήρια του σύμπαντος, δρώντας επίσης ως το εφαλτήριο για εξελιγμένες εφευρέσεις. Ενδιαφέρουσες και δίχως εντυπωσιασμούς sci-fi εικόνες στο trailer προδιαθέτουν θετικά για την προσθήκη της σειράς στην watchlist.


Cine-TV Νέα

Αποχωρεί ο Steven Spielberg από το πέμπτο Indiana Jones.
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης, υπεύθυνος για την εξαιρετική σειρά ταινιών (με μία εξαίρεση…) Indiana Jones τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει από το franchise. Σύμφωνα με το Variety την σκυτάλη είναι πολύ πιθανό να πάρει ο James Mangold, που μας έφερε πέρυσι το επιτυχημένο Ford v Ferrari και το 2017 το επίσης επιτυχημένο Logan. Δεν θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα αρνητική ως εξέλιξη καθώς σημαίνει πως θα δούμε μία φρέσκια ματιά στο franchise (το αν θα έπρεπε να υπάρξει άλλο ένα Indiana Jones είναι άλλο θέμα), ιδίως δεδομένου ότι ο Spielberg δεν αποτελεί και πλήρης εγγύηση, αν λάβουμε υπόψη την αστοχία του Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008).

 

Ανακοινώθηκε ο ηθοποιός που θα ενσαρκώνει τον Vesemir του Witcher.
Παρόλο που υπήρχε έντονη φημολογία για την ανάθεση του ρόλου στον Mark Hamill τελικά στην 2η σεζόν του Witcher θα δούμε τον Δανό Kim Bodnia να ενσαρκώνει τον ρόλο του Vesemir. Ο Bodnia είναι γνωστός από τη δανοσουηδική σειρά του Bridge (2011-2013) καθώς και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο ιδιαίτερα αξιόλογο Pusher (1996) του Nicolas Winding Refn, μεταξύ άλλων ρόλων του. Ο Vesemir αποτελεί τον γηραιότερο και τον πιο πεπειραμένο Witcher, όντας επίσης ο δάσκαλος του Geralt.

Να θυμίσουμε ότι το Netflix έχει στα σκαριά μία animated ταινία, ονόματι The Witcher: Nightmare of the Wolf, η οποία θα επικεντρώνεται στα πρότερα χρόνια του Vesemir.

 

Προχωράει η κινηματογραφική μεταφορά του M.A.S.K.
Η γνωστή παιδική σειρά M.A.S.K. των 80s (που οι μεγαλύτεροι ηλικιακά αναγνώστες μας σίγουρα θα είχαν τιμήσει) αναμένεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με τις Hasbro και Paramount να κάνουν ένα ακόμα βήμα στην παραγωγή, προσλαμβάνοντας τον Chris Bremner για τη συγγραφή του σεναρίου, δουλειά του οποίου είδαμε στο πρόσφατο Bad Boys for Life. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο F. Gary Gray, ο οποίος φαντάζει ως ιδανική επιλογή έχοντας το Fast & Furious 8 να κοσμεί το βιογραφικό του.

 

Ετοιμάζεται σειρά βασισμένη στο Day of the Dead.
Οι παραγωγοί φαίνεται πως ακόμα πιστεύουν στη δυναμική του είδους των ζόμπι, με το SyFy να δίνει το πράσινο φως για τη σειρά Day of the Dead, βασισμένη στην ομώνυμη ταινία George A. Romero. Η σειρά αναμένεται να προβληθεί σε δέκα επεισόδια το 2021. Το Day of the Dead (1985) ήταν η τρίτη ταινία στο σύμπαν του Romero, έπειτα από τα Night of the Living Dead (1968) και Dawn of the Dead (1978), στο οποίο η ανθρωπότητα είχε πλέον αποδεκατιστεί από την πανδημία των ζόμπι, με τους λιγοστούς επιζώντες να έχουν βρει καταφύγια σε καλά οχυρωμένους οικισμούς και υπόγειους καταυλισμούς. Υποθέτουμε ότι και η σειρά θα βρει την ανθρωπότητα σε ένα ανάλογο στάδιο καθολικής καταστροφής.

 

Ο Antonio Banderas προστίθεται στους ηθοποιούς του Uncharted.
Η κινηματογραφική μεταφορά του Uncharted δείχνει τελικά να βρίσκει τον δρόμο της (ποτέ δεν ξέρει κανείς βέβαια), κάτι που αχνοφαίνεται χάριν της φρέσκιας ανακοίνωσης της προσθήκης του Antonio Banderas, αν και ακόμα σε αδιευκρίνιστο ρόλο. Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό ο Tom Holland (ο Spider-Man του MCU) θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Nathan Drake, σε μία ιστορία που θα λαμβάνει χώρα στα πρώτα βήματα του δημοφιλούς ήρωα, ενώ στον ρόλο του Victor Sullivan θα δούμε τον Mark Wahlberg. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ruben Fleischer, γνωστός από τα Zombieland. Μέχρι στιγμής η πρεμιέρα έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2021 αν και δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη να δούμε την παραγωγή να πέφτει σε κάποια νέα στραβοτιμονιά.


Exit mobile version