SteelSeries Rival 3

H “pro”, οικονομική πρόταση της SteelSeries.

Η βιομηχανία των e-sports έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότερες ομάδες, υποστηριζόμενες από οργανισμούς αλλά και μεμονωμένοι παίκτες με χρόνια εμπειρία σε ένα franchise, εισέρχονται στη βιομηχανία του competitive e-sports gaming με ταχυτάτους ρυθμούς. Επιπλέον, τα e-sports γνωρίζουν άνθηση και σε αρκετές χώρες ανά την υφήλιο -Βόρεια Αμερική, Κίνα και Αγγλία έχουν παγιώσει πλέον τις θέσεις τους στη βιομηχανία, όμως παίκτες και ομάδες από την Ινδία, τη Βραζιλία ακόμα και την Ελλάδα κάνουν επίσης τα πρώτα τους βήματα. Όπως είναι φυσικό, μια διεθνής σκηνή για οποιονδήποτε e-sports τίτλο αποφέρει πολλά έσοδα όχι μόνο στο παιχνίδι και το studio ανάπτυξης, αλλά και στις εταιρίες πίσω από τις ομάδες e-sports και, εν συνεχεία, και στους σπόνσορες.

Εταιρίες με μεγάλη ιστορία, όπως η SteelSeries, γνωρίζουν πως όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός παικτών και ενεργή κοινότητα, υπάρχει και κέρδος. Είναι επομένως λογικό που πλέον βλέπουμε ολοένα και περισσότερα προϊόντα που απευθύνονται σε gamers, να στοχεύουν στην κοινότητα των e-sports, με τη λογική πως εάν καλύπτει έναν επαγγελματία παίκτη το προϊόν της εταιρίας, τότε θα καλύψει και τον elitist gamer που όμως δεν παίζει επαγγελματικά.

Το Rival 3 χρησιμοποιεί αυτήν την τακτική για να επικοινωνήσει στους υποψηφίους αγοραστές πως πρόκειται για ένα ποντίκι σχεδιασμένο για gaming υψηλών απαιτήσεων και χρήση κάτω από απαιτητικές συνθήκες, ενώ η SteelSeries δεν χάνει την ευκαιρία να ενημερώσει το κοινό πως πρόκειται για την εταιρία της οποίας τα περιφερειακά έχουν προσφέρει τα περισσότερα έσοδα στους παίκτες που τα χρησιμοποιούν. Το εν λόγω ποντίκι αποτελεί budget πρόταση από μια επώνυμη εταιρία. Το βασικό selling point του Rival 3 (πέρα από την τιμή), αποτελεί ο αισθητήριας που χρησιμοποιεί. Πρόκειται για έναν 1-προς-1 υπερ-ευαίσθητο αισθητήρα, που υποστηρίζει μέχρι και 8500 CPI (η μέτρηση της εταιρίας έχει γίνει σε CPI έναντι DPI).

Το CPI μετράει τον αριθμό αποστολής δεδομένων της κίνησης του ποντικιού κατά μια ίντσα τη φορά. Κατά τις δοκιμές μας δεν παρατηρήσαμε κανένα πρόβλημα με την αξιόπιστη αποστολή των δεδομένων της κίνησης του ποντικιού (επάνω σε υφασμάτινο mousepad) και είναι αυτός που πρέπει να απασχολεί τους αγοραστές αν φυσικά μπορούν να ξεπεράσουν το σχήμα του. Με 120mm μάκρος, 58-67mm φάρδος και μόλις 37,9mm ύψος στην πλάτη του, προτείνεται κυρίως σε παίκτες με μικρότερες παλάμες ή σε αυτούς που χρησιμοποιούν τακτικές όπως το Claw ή το Fingertiping κατά το gaming.

Η εμπειρία μας με αυτό, ερχόμενοι από το Deathadder V2 της Razer, ήταν χαοτικά διαφορετική. Όπως ήταν αναμενόμενο, η διαφορά στο ύψος της “πλάτης” της συσκευής εντοπίζεται άμεσα, και για κάποιον σαν τον γράφοντα, που δεν χρησιμοποιεί καμία από τις προαναφερθείσες τεχνικές για το κράτημα του ποντικιού κατά το gaming, η εμπειρία προσαρμογής ήταν επώδυνη τόσο στο gaming όσο και στην καθημερινή χρήση.

Επιπλέον, άμεσα εντοπίσιμη ήταν και η διαφορά στην ποιότητα κατασκευής του budget Rival 3, όταν έρχεται σε άμεση σύγκριση με κάποιο high-end μοντέλο πολύ υψηλότερης τιμής. Αν και κανένα από τα πλήκτρα δεν παρουσίασαν κουνήματα ή “νεκρά” σημεία κατά το πάτημα, και το feedback των switches ήταν άμεσο και απότομο, στην αφή, τόσο τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για το σώμα του ποντικιού όσο και για το καλώδιο, προδίδουν την κατηγορία τιμής του.

Στον αντίποδα, ο αμφιδέξιος σχεδιασμός, η κατηγοριοποίηση του στα ελαφριά ποντίκια (77γραμμάρια), και ο RGB φωτισμός σε δύο μέρη, που δένει το πακέτο του e-sports gaming mouse το έτος 2020, δικαιολογούν απόλυτα το καρτελάκι των 39 ευρώ. Όπως αναφέραμε παραπάνω, το Rival 3 στοχεύει σε παίκτες με μικρότερες παλάμες ή σε όσους κάνουν χρήση τακτικών τύπου claw για το κράτημα της συσκευής, όμως αν προσπεράσετε αυτή την απαίτηση του κρατήματος, η SteelSeries δείχνει τον δρόμο για ένα επώνυμο περιφερειακό με ικανοποιητικό αισθητήρα, για απαιτητικές gaming καταστάσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο και σχεδιασμό χωρίς διακρίσεις, που αρμόζει στο έτος που κυκλοφορεί, τότε το σύνολο είναι η λύση που ψάχνει ο μέσος gamer.

Όσο για το e-sports κοινό, απλά να υπενθυμίσουμε πως αυτά τα προϊόντα είναι τόσο καλά όσο ο παίκτης που τα χρησιμοποιεί.

To SteelSeries Rival 3 είναι ήδη διαθέσιμο με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 39,99 ευρώ.


 

Exit mobile version