H Microsoft είχε επιχειρήσει να αγοράσει την Nintendo

Φαίνεται ότι η Microsoft είχε πλησιάσει τη Nintendo, θέλοντας να αποκτήσει την ιαπωνική εταιρεία πριν από την κυκλοφορία του αρχικού Xbox, σύμφωνα με ένα άρθρο του Bloomberg.

Στο άρθρο, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ιστορία που υπάρχει πίσω από το Xbox brand, περιλαμβάνει μερικές ανέκδοτες ιστορίες από πολλά άτομα που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του Xbox, συμπεριλαμβανομένης μιας απόπειρας αγοράς της Nintendo. Η συνάντηση, που είχε ζητηθεί από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Steve Ballmer, δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί.

Συγκεκριμένα ο Kevin Bachus, ένας από τους ιδρυτές του Xbox, αναφέρει ότι ο Ballmer “τους ανάγκασε” να συναντηθούν με τη Nintendo, για να εξετάσουν το ενδεχόμενο της απόκτησης της δεύτερης από την πρώτη. Η αντίδραση από πλευράς της Nintendo ήταν απλά να γελάνε. “Φανταστείτε μια ώρα κάποιος να γελάει εις βάρος σας. Κάπως έτσι πήγε αυτή η συνάντηση”.

Η Microsoft είχε πλησιάσει επίσης τη Nintendo και το 2000 για μια κοινοπραξία, με την Nintendo να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των παιχνιδιών ενώ η Microsoft να χειρίζεται το κομμάτι του hardware.

“Στην πραγματικότητα είχαμε τη Nintendo στο κτίριο μας τον Ιανουάριο του 2000 για να επεξεργαστούμε τις λεπτομέρειες μιας κοινοπραξίας όπου τους δώσαμε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές του Xbox”, αναφέρει ο πρώην επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης Bob McBreen. Τα δεδομένα ήταν ότι στο θέμα hardware η Nintendo είχε βαλτώσει και είχε μείνει πίσω, ειδικά σε σύγκριση με το Sony PlayStation. Έτσι, η ιδέα που τους είπαμε ήταν: “Ακούστε, είστε πολύ καλύτεροι στα τμήματα των παιχνιδιών με τον Mario και όλα αυτά τα πράγματα. Γιατί δεν μας αφήνετε να ασχοληθούμε με το hardware; “Αλλά δεν λειτούργησε”.

Εκτός των παραπάνω, το άρθρο περιέχει μερικές άλλες υπέροχες ιστορίες, όπως προσπάθειες εξαγοράς της Square, Midway και ακόμη και της EA, καθώς και μια συμφωνία με την Konami γεμάτη με αλκοόλ.

Η Microsoft ήταν σίγουρα τολμηρή στις προσπάθειές της για να εισέλθει στην αγορά των video games πριν από περίπου είκοσι χρόνια, και τα πράγματα δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει τόσο πολύ από τότε –θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες η Microsoft εξαγόρασε τη Bethesda σε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχουν πραγματοποιηθεί στην βιομηχανία.

Exit mobile version