Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το UnGeek σχετικά με το πόσα άτομα ολοκληρώνουν τελικά τα open world παιχνίδια τους, τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να είναι απόλυτα ενθαρρυντικά για το Open-Wold genre.
Με βάση 12 τίτλους και τα trophies αυτών, το μεγαλύτερο ποσοστό ολοκλήρωσης ενός παιχνιδιού από τους παίκτες του ίσα που ξεπερνάει το 50% και ανήκει στο Ghost of Tsushima ενώ το μικρότερο ποσοστό ολοκλήρωσης από τους παίκτες ανήκει στο Assassin’s Creed Valhalla με μόλις το 19.8% να το έχουν ολοκληρώσει.

Άλλα παιχνίδια καθώς και το ποσοστό παικτών που τα ολοκλήρωσαν είναι με φθίνουσα σειρά τα:
- Marvel’s Spider-Man – 50.8%
- Assassin’s Creed Origins – 38.2%
- Far Cry 5 – 36.7%
- Days Gone – 34.7%
- Horizon Zero Dawn – 34.1%
- Assassin’s Creed Odyssey – 30%
- The Witcher 3 – 29.8%
- Death Stranding – 28.6%
- Red Dead Redemption II – 28.2%
- Watch Dogs 2 – 24.9%
Αν και τα παραπάνω παιχνίδια διαφέρουν σε διάρκεια και μέγεθος χάρτη ή αποστολών, αποτελούν ένα δείγμα για το αν τελικά ο μέσος παίκτης που αποκτάει ένα παιχνίδι αυτής της κατηγορίας μπαίνει στη διαδικασία να φθάσει μέχρι τους τίτλους τέλους.