Ενίσχυση της Epic Games από τη Sony

Η Epic Games μόλις “έκλεισε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης”, στον οποίο περιλαμβάνεται ακόμη μια μεγάλη επένδυση από τη Sony. Συνολικά, η Epic κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω της παραπάνω χρηματοδότησης. Στο εν λόγω ποσό περιλαμβάνεται μια επένδυση της τάξεως των 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Sony, τα όποια έρχονται να προστεθούν στα 250 εκατομμύρια δολάρια που επένδυσε η Sony στην Epic Games το καλοκαίρι του 2020.

Ο Kenichiro Yoshida, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Epic συνεχίζει να προσφέρει επαναστατικές εμπειρίες μέσω των τεχνολογιών αιχμής που υποστηρίζουν τους δημιουργούς στο gaming και σε ολόκληρο τον κλάδο της ψηφιακής ψυχαγωγίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενισχύουμε τη συνεργασία μας για να προσφέρουμε νέες εμπειρίες ψυχαγωγίας σε άτομα σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό συμβαδίζει με τον σκοπό μας να γεμίσουμε τον κόσμο με συναισθήματα, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας.

Ενώ ο Tim Sweeney, CEO της Epic Games, ανέφερε σχετικά με την ολοκλήρωση του νέου γύρου χρηματοδότησης, τα εξής:

Είμαστε ευγνώμονες στους νέους και στους υπάρχοντες επενδυτές μας, που υποστηρίζουν το όραμά μας για την Epic και την Metaverse. Οι επενδύσεις τους θα συμβάλουν στην επιτάχυνση του έργου μας γύρω από την οικοδόμηση συνδεδεμένων κοινωνικών εμπειριών στα Fortnite, Rocket League και Fall Guys, ενώ παράλληλα ενισχύει τους game developers και creators με τα Unreal Engine, Epic Online Services και Epic Games Store”.

Φαίνεται ότι η Sony και η Epic Games έχουν έρθει “αρκετά κοντά” το τελευταίο διάστημα, καθώς εκτός των δυο επενδύσεων της Sony, η Epic είχε επιλέξει να παρουσιάσει το πρώτο demo της Unreal Engine 5 να τρέχει σε PlayStation 5 hardware. Το τι θα ακολουθήσει από την παραπάνω συνεργασία, είναι αρκετά ενδιαφέρον. Θα δούμε περισσότερα Unreal Engine 5 demo και λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το PS5; Θα έχουμε κάποια πιο άμεση συνεργασία Sony και Epic Games σε κάποιο είδος project; Ίσως ακόμη και κάτι εκτός της gaming βιομηχανίας, καθώς η Epic Games έχει δηλώσει την επιθυμία της να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε ταινίες.

Exit mobile version