Το PS4 “σπάει” το φράγμα των 115 εκ. πωλήσεων

ps4

Με το πέρας του περασμένου μήνα και τη νεότερη δημοσίευση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η Sony γνωστοποίησε τις πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όρους hardware και softwre για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο, δηλαδή έως και την 31η ημέρα του περασμένου Μάρτη.

Όπως έγινε γνωστό, τα PlayStation 5 και PlayStation 4 έχουν συγκεντρώσει 7.8 και 115.9 εκατομμύρια πωλήσεις, με τα τελευταία 3.3 και 1 εκατομμύρια τεμάχια κονσολών αντίστοιχα, να πωλούνται μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του εν λόγω οικονομικού έτους. Μάλιστα, ο στόχος της ιαπωνικής εταιρείας για τις πωλήσεις του PlayStation 5 φαίνεται να εκπληρώθηκε και με το παραπάνω, καθώς η Sony είχε προβλέψει την πώληση 7.6 εκατομμυρίων τεμαχίων έως και τον Μάρτιο, νούμερο που εν τέλει παρουσιάστηκε υψηλότερο κατά 200.000 μονάδες.

Το PlayStation 4 παρουσίασε πτωτική πορεία συγκριτικά με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, καθώς για το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 είχαν καταγραφεί 400.000 περισσότερα πωληθέντα τεμάχια. Επιπλέον, η συνδρομητική υπηρεσία “PS+” μετράει πλέον 47.6 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη, με τα τελευταία 6.1 εκατομμύρια εξ αυτών να καταγράφονται μέσα σε ολόκληρο το οικονομικό έτος.

Περνώντας στους όρους software, και οι δύο κονσόλες της εταιρείας κατέγραψαν 61.4 εκατομμύρια πωλήσεις τεμαχίων για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους, με τα 7.9 εκατομμύρια από αυτά να αναφέρονται σε τίτλους first-party της Sony. Συγκριτικά με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι, αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το συνολικό software βρισκόταν στα 65.3 εκατομμύρια πωληθέντα τεμάχια, με τα 9.2 από αυτά να αφορούν σε τίτλους first-party της εταιρείας.

Επιπροσθέτως, αύξηση παρουσιάστηκε και στις ψηφιακές αγορές της κοινότητας, καθώς το 79% από τις πωλήσεις software πραγματοποιήθηκε μέσω του ψηφιακού μέσου PS Store, με το αντίστοιχο ποσοστό που καταγράφηκε για πέρυσι να είναι μειωμένο κατά 11 μονάδες.

Exit mobile version