Χωρίς σταματημό οι διαμάχες μεταξύ Epic – Apple

Ο θόρυβος γύρω από τη διαμάχη μεγατόνων μεταξύ Apple και Epic δεν φαίνεται να κοπάζει -βάσει των τελευταίων εξελίξεων. Την ήδη τεταμένη κατάσταση ήρθε να κάνει ακόμα πιο «εύφλεκτη» η πρόσφατη κατάθεση ενός μάρτυρα υπέρ της Epic. O λόγος για την Lori Wright, αντιπρόεδρο του business development τμήματος του Xbox branch της Microsoft, η οποία έκλεισε την πρώτη εβδομάδα της δίκης καταθέτοντας υπέρ των ισχυρισμών της Epic περί αθέμιτης διάκρισης μεταξύ «γενικού» και «ειδικού» σκοπού συσκευών από την Apple.

H κατάθεση του υψηλόβαθμου στελέχους της MS, όμως, έγινε η αφορμή για αρκετή σύγχυση και παραφιλολογία σχετικά με το εάν το Xbox βγάζει στην πραγματικότητα χρήματα από την πώληση hardware. Η Apple, χωρίς να χάνει χρόνο, επικεντρώνει τα πυρά της στην Wright, ζητώντας από τα αρμόδια όργανα του δικαστηρίου να ακυρώσουν την κατάθεση της και να εκδώσουν απόφαση κατά της αξιοπιστίας των λεγομένων της, λόγω παρατυπιών στα έγγραφα που παρουσίασε.

Συγκεκριμένα, η Apple στάθηκε στο γεγονός ότι ορισμένα από τα έγγραφα που αναφέρονται στη μαρτυρία της Wright δεν είχαν κατατεθεί εκ των προτέρων, αμφισβητώντας έτσι τον ισχυρισμό της ότι το Xbox πουλάει το hardware του σε τιμή κόστους με σκοπό να ευνοηθούν οι πωλήσεις τίτλων στις κονσόλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Apple αμφισβητεί την εγκυρότητα των λεγομένων της Wright σχετικά με τη πολιτική «μη-κέρδους» της MS, με αντίστοιχο συμβάν να έχει προηγηθεί τον Απρίλιο του ίδιου έτους, στις προ-ανακριτικές καταθέσεις.

Από την πλευρά του, το τμήμα του Xbox και η Microsoft, παρά την αρχική διάθεση να βοηθήσουν (την Epic αλλά και..) την ομαλή και δίκαιη έκβαση της δίκης μέσω παροχής πληροφοριών, αρνούνται να παραχωρήσουν στη διάθεση της Apple αλλά και του δικαστηρίου, ευαίσθητα -όπως οι ίδιοι αναφέρουν- οικονομικά δεδομένα της εταιρείας.
Εν αναμονή, λοιπόν, νέων εξελίξεων γύρω από την επίλυση των νομικών διαφορών των δύο εταιρειών σε αυτή την ιδιαίτερη και πρωτοφανή υπόθεση.

Exit mobile version