Μικρότερη των προσδοκιών της Microsoft η αύξηση των συνδρομητών του Game Pass τον τελευταίο χρόνο

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η Microsoft κυκλοφόρησε ένα νέο memo εν’ όψει της ετήσιας συνάντησης των μετόχων της για το 2021, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου. Ανάμεσα στα περιεχόμενα του σημειώματος εμπεριέχονται τα νούμερα ανάπτυξης για τη συνδρομητική υπηρεσία της εταιρείας, το Xbox Game Pass, δίνοντας έτσι μια εικόνα για την κατάσταση της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, φαίνεται ότι η υπηρεσία είδε τον αριθμό των εγγεγραμμένων χρηστών της να αυξάνεται κατά 37% σε σχέση με τον τελευταίο χρόνο, ανάγοντας τον συνολικό αριθμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 20 εκατομμύρια μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, παρά το εντυπωσιακό νούμερο, ο αριθμός αυτός φαίνεται να υπολείπεται των προβλέψεων και των στόχων του αμερικανικού κολοσσού, καθώς στόχευε σε αύξηση της τάξεως του 48%.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι σε πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση του Yahoo που παρευρέθηκαν αμφότερα τα αφεντικά των Take-Two και Xbox, Strauss Zelnick και Phil Spencer, ο πρώτος σε δήλωσή του εκτίμησε ότι ο αριθμός συνδρομητών Game Pass ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια, με τον τελευταίο να τον διορθώνει λέγοντας του ότι το τελευταίο επίσημο νούμερο που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο είναι αυτό των 18 εκατομμυρίων.

Με την εορταστική περίοδο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να πλησιάζει όλο και περισσότερο και τo Xbox να ετοιμάζει τα «βαριά όπλα» του (Forza Horizon 5, Halo Infinite) για day-one κυκλοφορίες στο Game Pass, η συνέχεια για την πορεία της συνδρομητικής υπηρεσίας αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Exit mobile version