Ο Phil Spencer επιβεβαιώνει την αποκλειστικότητα του επόμενου Elder Scrolls για το Xbox

Τον περασμένο Μάρτιο η Microsoft, σε μια απρόσμενη επιχειρηματική κίνηση, ανακοίνωσε την ένταξη της Bethesda στο δυναμικό των studio της, προκαλώντας έντονες συζητήσεις γύρω από τη μετέπειτα λειτουργία της αλλά και την τύχη πολλών από τα franchise της, όπως τα Fallout και Elder Scrolls.

Ο Phil Spencer, αντιπρόεδρος της Microsoft στο gaming κομμάτι και επικεφαλής του Xbox branch, έχει ήδη ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του στο παρελθόν ότι στόχος της συνεργασίας των δύο εταιρειών ήταν εξ αρχής η παράδοση σπουδαίων αποκλειστικών τίτλων στις πλατφόρμες που υπάρχει το Xbox Game Pass. Προσθέτοντας στο παραπάνω, είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι οι κονσόλες Xbox, τα PC και το Game Pass θα αποτελέσουν το καλύτερο μέσο να απολαύσει κανείς τα επερχόμενα παιχνίδια της Bethesda, μερικά εκ των οποίων θα είναι και αποκλειστικά.

Τώρα, στην ίδια γραμμή με τις παραπάνω δηλώσεις, το αφεντικό του Xbox σε πρόσφατη συνέντευξή του στο GQ αναφέρθηκε στην πολυαναμενόμενη συνέχεια της σειράς επικής φαντασίας της Bethesda, και συγκεκριμένα στο Elder Scrolls VI, την 6η προσθήκη στο ιστορικό franchise που έχει ήδη ανακοινωθεί από το 2018.

Συγκεκριμένα, ο Spencer αναφερόμενος στο Starfield, έναν άλλο προσεχή  τίτλο από την Bethesda που έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα είναι αποκλειστικός σε Xbox και PC, δήλωσε ότι βλέπει το ES:VI να έχει την ίδια τύχη. Μάλιστα, συνεχίζοντας την παραπάνω σκέψη ο ισχυρός άνδρας του αμερικανικού κολοσσού δήλωσε ότι η αποκλειστικότητα  τίτλων στο Xbox έχει να κάνει με την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της εταιρείας και την παράδοση ενός πλήρους πακέτου όσων διαθέτει η εταιρεία ενώ ένα όνομα όπως το Elder Scrolls δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στο παραπάνω.

Δυστυχώς, πέραν των παραπάνω δηλώσεων, καμία περαιτέρω πληροφορία σχετικά με το παιχνίδι ή την ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έγινε γνωστή.

Exit mobile version