Sony: “Αναμένουμε πως οι τίτλοι της Activision θα παραμείνουν multiplatform”

Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε η Sony στο αμερικανικό WSJ, με την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft έναντι του αστρονομικού ποσού των $68.7 δισεκατομμυρίων να αποτελεί ήδη γεγονός, η ιαπωνική εταιρεία κλήθηκε να σχολιάσει την εν λόγω γιγαντιαία επεκτατική κίνηση του Xbox.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Sony: “Αναμένουμε πως η Microsoft θα τηρήσει τις συμβατικές συμφωνίες και θα εξακολουθήσει να διασφαλίζει ότι τα παιχνίδια της Activision είναι multiplatform“.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Activision έχει έρθει σε μακροχρόνια συμφωνία με την Sony για την παροχή αποκλειστικού περιεχομένου για την σειρά Call of Duty στo PlayStation. Επιπροσθέτως, ορισμένοι από τους τίτλους της εν λόγω σειράς έχουν αποτελέσει και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του PlayStation, με τα Vanguard και Black Ops Cold War να αναδεικνύονται ως οι τίτλοι με τις καλύτερες πωλήσεις για τις κονσόλες της Sony στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την αντίπερα όχθη, η Activision έχει αναφέρει πως δεν προτίθεται να αφαιρέσει ήδη υπάρχοντα παιχνίδια από άλλες πλατφόρμες, ενώ, σύμφωνα με αναφορές του Blooberg, η Microsoft θα εξακολουθήσει να εκδίδει “ορισμένα” από τα παιχνίδια της εταιρείας και στο PlayStation.

Δεν είναι πρόθεσή μας να απομακρύνουμε κοινότητες από αυτήν την πλατφόρμα και παραμένουμε αφοσιωμένοι σε αυτό“, αναφέρει ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, όπως είχε δηλώσει και τον Σεπτέμβριο του 2020 με την εξαγορά της Bethesda Softworks. Ωστόσο, το ζήτημα της αποκλειστικότητας των επερχόμενων παιχνιδιών από την Bethesda στο Xbox αποφασίστηκε να εξετάζεται αυτόνομα κατά περίπτωση, κάτι που φαίνεται αρκετά πιθανό να εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Activision.

Exit mobile version