Αρχές του 2023 θα κυκλοφορήσει το Remake του Dead Space

Αρκετές καινούργιες πληροφορίες είχαμε για το remake του Dead Space, του γνωστού και αγαπημένου τίτλου τρόμου της EA, μέσω ενός ακόμα βίντεο από την ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού. Από παλαιότερες παρουσιάσεις οι άνθρωποι της Motive Studios του Καναδά, μας έχουν δείξει ήδη τις αλλαγές που έχουν κάνει στη φυσική των όπλων και των necromorphs στο remake. Αυτή τη φορά την τιμητική του είχε ο ήχος. 

Στο βίντεο είχαμε τις διαφορές που θα έχει στους διαλόγους του ο Isaac ανάλογα με το ποσοστό υγείας του χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, αυτό θα έχει τρεις διαβαθμίσεις, Normal, Fatigued και Injured. Ο ηθοποιός που δανείζει τη φωνή του στον πρωταγωνιστή, ο Gunner Wright, έχει γράψει όλες τις γραμμές διαλόγου του Isaac και για τις τρεις αυτές περιπτώσεις, δίνοντας ένα διαφορετικό “χρώμα” ανάλογα με την περίπτωση. Επίσης, βελτιώσεις έχουν γίνει και στο ήχο της ανάσας του Isaac, κάτι που οι παλιοί παίκτες θα θυμούνται ότι είναι ζωτικής σημασίας σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού. Ο ήχος του πρωτότυπου τίτλου ήταν ήδη εξαιρετικός, αλλά εδώ η ομάδα έχει προσθέσει στοιχεία για να τον κάνει ακόμα πιο πιστευτό στις αλλαγές των περιβαλλόντων (κενό αέρα κτλ.) ή στις αλλαγές υγείας του Isaac. 

Οι δημιουργοί μας σύστησαν σε ένα καινούργιο σύστημα που οι ίδιοι ονομάζουν A.L.I.V.E. (Adrenaline, Limbic System Response, Intelligent Dialog, Vitals, and Exertions). Αυτό θα αλλάζει το πώς ακούμε τον Isaac ανάλογα με το πώς αναπνέει, το πώς χτυπάει η καρδιά του και πώς αλλάζει ο τρόπος που μιλάει σε σχέση με το ποσοστό υγείας του. Σύμφωνα με τους ίδιους, όλο αυτό βοηθάει πολύ στο να φέρει στο “σήμερα” τον τίτλο και στην ατμόσφαιρα που θέλουν να πετύχουν σε αυτόν. 

Το studio μας πληροφορεί όμως πως ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής από τον τίτλο είναι καθαρά από την alpha του και πολλά μπορεί να αλλάξουν στο τελικό προϊόν που θα πάρουμε στα χέρια μας. Στόχος για την κυκλοφορία του είναι οι αρχές του 2023. Η ομάδα έχει κάποια συγκεκριμένη μέρα στο μυαλό της, αλλά δεν θέλει ακόμα να τη δημοσιεύσει μέχρι να φτάσει ο τίτλος στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Μέσω του βίντεο αναφέρεται ότι το αποτέλεσμα του ήχου -μαζί με τη φυσική των όπλων και τον εχθρών- θα αποτελέσει ίσως τα πιο βασικά “χαρτιά” για να γίνει ο τίτλος όσο πιο ρεαλιστικός μπορεί, κάτι που θα βοηθήσει πολύ στον παράγοντα του τρόμου και στην ατμόσφαιρα που θέλουν να πετύχουν σε αυτόν. 

Τέλος, έγινε μια μικρή αναφορά στη μουσική του τίτλου. Αυτή θα γραφτεί από την αρχή, με την ορχήστρα που έχει αναλάβει το έργο να είναι ήδη στο studio και να ηχογραφεί.

Λίγο πριν το κλείσιμο του livestream είχαμε και την πληροφορία ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει ακόμα ένα βίντεο για το Dead Space. Αυτή τη φορά θα εστιάζει στο art direction του. Ακόμα όμως δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία αυτού.

Exit mobile version