Η Ubisoft ανακοίνωσε το Ubisoft Scalar

Η Ubisoft ανακοίνωσε “μια νέα cloud-native τεχνολογία” για την ανάπτυξη παιχνιδιών με την ονομασία, Ubisoft Scalar. Η τεχνολογία «ξεκλειδώνει τη δύναμη και την ευελιξία του cloud computing για τις μηχανές παιχνιδιών της Ubisoft», μειώνοντας ταυτόχρονα τους περιορισμούς που δημιουργούνται από το hardware των παικτών, ενώ ταυτόχρονα «παρέχει νέες δυνατότητες για ανάπτυξη παιχνιδιών και δημιουργία νέων εμπειριών για τους παίκτες».

Επικεφαλής στην ανάπτυξη του Ubisoft Scalar έχει αναλάβει η Ubisoft Stockholm, σε συνεργασία με τις Ubisoft Massive στο Μάλμε και Ubisoft RedLynx στο Ελσίνκι, καθώς και με τα studio στο Βουκουρέστι και στο Κίεβο. Η cloud τεχνολογία δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο προγραμματισμού παιχνιδιών, που επικεντρώνεται στη «δημιουργία του ιδανικού game design και εμπειρίας, αντί να εργάζεται γύρω από τους παραδοσιακούς περιορισμούς παραγωγής».

Χρησιμοποιώντας το Ubisoft Scalar, οι τίτλοι μπορούν να αξιοποιήσουν μια «εικονική άπειρη υπολογιστική ισχύ», δίνοντας τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να ωθήσουν τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο μακριά σε όλες τις πτυχές ενός project, τρέχοντας τεράστιους εικονικούς κόσμους, βαριές προσομοιώσεις και περιβάλλοντα που προηγουμένως θεωρούνταν αδύνατα. Θα μπορούσε επίσης να προστεθούν νέες δυνατότητες σε έναν τίτλο χωρίς την ανάγκη λήψης patches ή χωρίς τη διακοπή λειτουργίας για συντήρηση.

“Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στην καριέρα μας ως game developers”, δήλωσε ο Technical Director, Christian Holmqvist. “Αισθανόμαστε την ίδια έμπνευση και ελευθερία όπως όταν αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε τους οικιακούς υπολογιστές μας ως έφηβοι – αυτή την αίσθηση ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα αξιοποιώντας πλήρως τη δύναμη του cloud, για πρώτη φορά στο gaming”.

Το τελικο αποτέλεσμα είναι ότι το Ubisoft Scalar θα επιτρέπει “απεριόριστους, δυναμικούς, επίμονους κόσμους για τους παίκτες”, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ “καταργεί τις ιστορικές τριβές μεταξύ δημιουργικότητας και τεχνολογίας”, για να επιτρέψει στους “δημιουργούς να επικεντρωθούν πλήρως στον σχεδιασμό του παιχνιδιού για να προσφέρουν ριζικά νέες gaming εμπειρίες στους παίκτες”. Νέες μορφές gameplay, κοινόχρηστα εικονικά περιβάλλοντα για τεράστιες κοινωνικές εμπειρίες, παρουσιάζονται επίσης όσο το δυνατόν περισσότερο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Ubisoft Scalar.

Exit mobile version