Jim Ryan: “Όλα τα μεγάλα ονόματα θα είναι παρόντα στο PlayStation Plus”

Ο Jim Ryan, CEO της SIE, έδωσε μία συνέντευξη στο Official PlayStation Podcast όπου μίλησε για διάφορα από τα μελλοντικά σχέδια του τμήματός του για το PlayStation και το καινούργιο πρόγραμμα του PlayStation Plus. 

Η Sony έχει κάνει αρκετές αγορές σε studios από το 2021 μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά, μέσα στο προηγούμενο έτος είχαμε την αγορά της Bluepoint Games, της Housemarque, στις αρχές του έτους εξαγοράστηκε η Bungie και τέλος τον προηγούμενο μήνα το Haven studio. Φήμες είχαν ακουστεί τις τελευταίες μέρες ότι η εταιρεία δεν θα σταματήσει εκεί και θα συνεχίσει να μεγαλώνει τον κατάλογο των PlayStation Studios. O ίδιος ο πρόεδρος του τμήματος έρχεται, λοιπόν, σε αυτή τη συνέντευξη να επιβιώσει αυτή τη φήμη. 

“Είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο με τα PlayStation Studios. Οι επιτυχίες σε πωλήσεις αλλά και κριτικές των studios μας, μας δίνουν τη δύναμη να επενδύσουμε δυνατά στη δημιουργία καινούργιου υλικού από αυτά”, είπε, “μεγαλώνουμε οργανικά την οικογένεια των studios με προθήκες μέσω αγορών σε αυτά. Τον προηγούμενο χρόνο αγοράσαμε πέντε studios, μιλάμε με τη Bungie για τα μελλοντικά μας σχέδια, και έχουμε ένα μεγαλύτερο πλάνο στο μυαλό μας για το μέλλον”. και κλείνει με αυτό το θέμα, “Αυτό μας βάζει σε έναν ατέρμονο κύκλο όπου η επιτυχία μας απλά “γεννά” παραπάνω επιτυχία”. 

Στο “τραπέζι” της συνέντευξης έπεσε και το ερώτημα για την πολιτική της Sony όσον αφορά στην προσθήκη των δικών της τίτλων στο PlayStation Plus την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους, όπως κάνει η Microsoft για το Game Pass.

“Τα παιχνίδια μας γίνονται όλο ένα και μεγαλύτερα, πιο όμορφα, πιο πλούσια και με καλύτερη αφήγηση και σενάριο. Αυτό είναι κάτι το πολύ καλό και όπως μας λένε οι gamers μας είναι κάτι που αναζητούν από τους τίτλους μας”. Συνεχίζει, “βάζοντας αυτά τα παιχνίδια στην υπηρεσία μας από την πρώτη μέρα θα “σπάσει” αυτός ο κύκλος επιτυχίας καθώς δεν θα μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτά τα ποσά που τώρα επενδύουμε. Οπότε δεν θα το κάνουμε, θα μείνουμε στο μοντέλο που έχουμε μέχρι και σήμερα σε αυτό το ζήτημα”. Και κλείνει αναφέροντας, “Αυτός είναι ένα δρόμος που δεν πήραμε στο παρελθόν και δεν θα θέλαμε να πάρουμε σε αυτή την καινούργια μας υπηρεσία”. 

Ξέρουμε ήδη ότι μέσα στο πρόγραμμα θα έχουμε ονόματα όπως το God of War, το Spider-Man, το Spider-Man: Miles Morales και το Returnal. Αυτό το τελευταίο ίσως προδίδει κάτι για το μοντέλο που θα ακολουθήσει η Sony για τους τίτλους της, καθώς το παιχνίδι θα μπει στο PlayStation Plus ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του. 

Τελικώς, στη συνέντευξη ο CEO της SIE απάντησε και σε ερώτηση για τους τίτλους που θα μπουν στη συνδρομητική υπηρεσία του PlayStation, “όλα τα μεγάλα ονόματα θα δώσουν το παρόν”, είπε. 

“Δεν μπορώ να απαντήσω επακριβώς στο θέμα. Μπορώ όμως να σας πω ότι μιλάμε με πολλούς μεγάλους publishers γι’ αυτό το πρόγραμμα. Όλα τα μεγάλα ονόματα θα είναι παρόντα εκεί. Έχουμε μεγάλους publishers μέσα στο πρόγραμμα, έχουμε μικρούς indie. Μιλάμε με πάνω από 200 συνεργάτες μας για να βάλουμε το υλικό τους στο PlayStation Plus, έτσι η λίστα σε αυτό θα είναι πραγματικά πολύ δυνατή”. 

Τέλος, ο Ryan είπε ότι με τον καιρό θα προστίθενται στο πρόγραμμα κι άλλοι μεγάλοι τίτλοι από την βιβλιοθήκη του PlayStation αλλά κι άλλων τρίτων publishers της κονσόλας.

Exit mobile version