Cine-TV #226

Ο Tom Cruise συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία των δικών του ταινιών δράσης, αποτελώντας έναν από τους πλέον επιτυχημένους Αμερικανούς ηθοποιούς, που απέχει -επιδεικτικά θα λέγαμε- από τα υπερηρωικά σύμπαντα. Ανεξάρτητα από τι πιστεύουμε για αυτές τις ταινίες, ορισμένες φορές είναι σχεδόν εκνευριστικό ότι αποτελούν ένα άτυπο σκαλοπάτι για την επίτευξη μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας ακόμα και αν μιλάμε για φτασμένους και διάσημους ηθοποιούς.

Από την άλλη πλευρά, ο Tom Cruise -και λιγοστοί ακόμα επιφανείς ηθοποιοί- επιλέγουν τη δική τους πορεία στον τομέα των blockbusters, με τον συγκεκριμένο μάλιστα να μετράει ελάχιστα στραβοπατήματα (το Mummy και το δεύτερο Jack Reacher δεν αρκούν για να μειώσουν το βιογραφικό του). Τα Mission: Impossible κράτησαν σε πολύ καλά επίπεδα τον πήχη στις κατασκοπικές ταινίες δράσης, κάτι που ισχύει και για τα American Made (2017) και Edge of Tomorrow (2014) -μεταξύ άλλων δουλειών του.

Ως εκ τούτου, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επιστροφή του στο Top Gun έχει λόγω ύπαρξης -πέρα από το προφανές της εκμετάλλευσης ενός δημοφιλούς τίτλου.

Trailers

Top Gun: Maverick
Σκηνοθέτης: Joseph Kosinski (Tron: Legacy)
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Miles Teller, Jon Hamm, Jennifer Connelly, Ed Harris, Valk Kilmer
Πρεμιέρα: 27 Μαΐου (Αμερική)

Με το Top Gun: Maverick ο Tom Cruise επιστρέφει στον ρόλο της πρώτης του μεγάλης εμπορικής επιτυχίας, το Top Gun (1986). Στο sequel θα δούμε τον Maverick (Tom Cruise) να ξαναμπαίνει σε μαχητικό αεροσκάφος, σε ρόλο εκπαιδευτή, έχοντας ηθελημένα αποφύγει οποιαδήποτε εξέλιξη στις βαθμίδες της πολεμικής αεροπορίας. Επιπλέον θα δούμε και την επιστροφή του Val Kilmer ως Iceman, ο οποίος έχει αποκτήσει τον βαθμό του τετράστερου ναυάρχου, ζητώντας συγκεκριμένα τον Maverick για την εκπαίδευση μίας επίλεκτης ομάδας πιλότων που θα λάβουν μέρος σε μία μυστική αποστολή.

Ενδιαφέρουσα και η επιλογή του Joseph Kosinski για τη σκηνοθετική καρέκλα, ο οποίος γενικά θεωρούμαι ότι αδικήθηκε αρκετά με τις εμπορικές αποτυχίες που αποτέλεσαν τα Tron: Legacy (2010) και Oblivion (2013).


Choose or Die
Σκηνοθέτης: Toby Meakins (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Asa Butterfield, Iola Evans, Eddie Marsan, Robert Englund
Πρεμιέρα: 15 Απριλίου (Netflix)

Με άρωμα από βιντεοπαιχνίδια έρχεται η νέα ταινία του Netflix, παραπέμποντας πιο συγκεκριμένα στα survival horror. Σύμφωνα με την υπόθεση, η Kayla (Iola Evans) είναι μία φοιτήτρια που θα βρει ένα ξεχασμένο και άγνωστο βιντεοπαιχνίδι από τα 80s, το οποίο υποτίθεται ότι όποιος το τερματίσει θα κερδίσει $100.000. Σύντομα όμως θα διαπιστώσει πως η ενασχόληση με το παιχνίδι θα έχει φρικιαστικές προεκτάσεις στον πραγματικό κόσμο.


The Sea Beast
Σκηνοθέτης: Chris Williams (Moana)
Πρωταγωνιστούν: Karl Urban, Dan Stevens, Jared Harris, Zaris-Angel Hator
Πρεμιέρα: 8 Ιουλίου (Netflix)

Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης animation ταινιών επιστρέφει έπειτα από τα Big Hero 6 (2014) και Moana (2016), με μία νέα ταινία που θα μας μεταφέρει στη ζωή ενός ναυτικού. Επειδή βέβαια μιλάμε για ταινία φαντασίας, η αισθητική της ναυσιπλοΐας του 17ου αιώνα θα συνδυαστεί με μυθικά πλάσματα που ζουν στη θάλασσα.


Minions: The Rise of Gru
Σκηνοθέτης: Kyle Balda (Minions)
Πρωταγωνιστούν: Pierre Coffin, Steve Carell, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, Jean-Claude Van Damme, Lucy Lawless, Dolph Lundgren, Danny Trejo, Alan Arkin, RZA
Πρεμιέρα: 1 Ιουλίου (Αμερική)

Τα minions του Despicable Me (2010) μπορεί να είχαν δευτερεύοντα ρόλο αλλά τελικά κατάφεραν να γίνουν τόσο αγαπητά ώστε να μεταπηδήσουν στο δικό τους spin-off με το Minions του 2015. Η τεράστια εμπορική του επιτυχία δεν θα γινόταν παρά να οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο παρόν sequel (το οποίο άργησε κι όλας).

Στο Minions: The Rise of Gru ο Steve Carrell επιστρέφει ως νεαρός Gru, με την ταινία φυσικά να καταπιάνεται με την άνοδό του ως supervillain. Πέραν από το spin-off ήδη βρίσκεται στην παραγωγή και το Despicable Me 4, το οποίο αναμένεται να προβληθεί το 2024.


Ice Age: Scrat Tales, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 13 Απριλίου (Disney+), 6 επεισόδια

Τι κι αν οι Manny, Diego και Sid φιγουράρανε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους στα διασκεδαστικότατα Ice Age· ο χαρακτήρας που έκλεβε πραγματικά την παράσταση δεν ήταν άλλος από τον Scrat. Διόλου τυχαίο επομένως που ο παλαιολιθικός σκίουρος θα είναι ο κύριος χαρακτήρας της νέα σειράς του Disney+, ο οποίος μάλιστα θα πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντα του γονιού. Από ό,τι φαίνεται, σε πολλά σημεία τα συναισθήματα αγάπης για τον γιο του και το βελανίδι θα έρθουν σε σύγκρουση.


Ozark, 4η σεζόν, 2ο μέρος
Πρεμιέρα: 29 Απριλίου (Netflix), 7 επεισόδια

Σύντομα το Ozark θα φτάσει στο οριστικό του φινάλε και μαζί με αυτό θα μπει και ένα τέλος στο ατελείωτο σισύφειο μαρτύριο της οικογένειας των Byrde. Το πρώτο μέρος της τελευταίας σεζόν έστησε αρκετά καλά τη τελεσίδικη πορεία και μένει να δούμε αν τελικά θα καταφέρει να οδηγηθεί σε ένα ιδανικό φινάλε (και αν θα πλαισιωθεί από ακόμα περισσότερες απιθανότητες, ταιριαστές μεν, αλλά απιθανότητες…).


Under the Banner of Heaven, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 28 Απριλίου (FX)

Ο Andrew Garfield πρωταγωνιστεί ως ένας ντετέκτιβ, που τυγχάνει να είναι και πιστός μορμόνος, ο οποίος θα κληθεί να διαλευκάνει τον φόνο μίας νεαρής κοπέλας και του μωρού της στη Salt Lake Valley της Utah. Τα στοιχεία που θα ανακαλύψει για τις δολοφονίες θα αποδειχθεί ότι έχουν προεκτάσεις σε καλά κρυμμένα μυστικά πίσω από την ίδρυση της Εκκλησίας των Μορμόνων, δημιουργώντας τριγμούς στην πίστη του ντετέκτιβ (και μάλλον και στην ίδια την εκκλησία).

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται prequel για το It από το HBO Max

Σύμφωνα με το Variety το HBO Max έχει αναλάβει την παραγωγή του Welcome to Derry, μία σειρά που θα αποτελέσει prequel της ταινίας It: Part One (2017), η οποία φυσικά είναι βασισμένη στο εξαιρετικό μυθιστόρημα του Stephen King.

Δεδομένου ότι τα γεγονότα του βιβλίου μεταφέρθηκαν από την προαναφερθείσα ταινία καθώς και το sequel της, σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε μία εντελώς νέα ιστορία για το εν λόγω prequel που δεν υπήρχε ούτε στο βιβλίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σενάριο θα λαμβάνει χώρα κατά τη δεκαετία του ’60 και θα έρχεται επίσης ως ένα origin story του πλάσματος που εμφανίζεται με τη μορφή του κλόουν. Ο σκηνοθέτης των ταινιών, Andy Muschietti, θα έχει το ρόλο παραγωγού ενώ επίσης θα σκηνοθετήσει το πρώτο επεισόδιο.

Παρότι η ταινία του 2017 έθεσε πολύ γερές βάσεις, αποτελώντας μία αξιολογότατη ταινία τρόμου, τελικά κατέληξε σε ένα απλά κακό sequel, κάτι ιδιαίτερα περίεργο αν αναλογιστούμε ότι οι συντελεστές ήταν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι. Τουλάχιστον η ταινία του 2017 μπορεί να σταθεί και αυτόνομα.


Το Netflix ετοιμάζει reboot του Spy Kids με τον Robert Rodriguez

Η επιτυχημένη, παιδική, κατασκοπική περιπέτεια θα επιστρέψει μέσα από ένα reboot προς όφελος του Netflix. Ο Robert Rodriguez θα επανέλθει στα σεναριακά και σκηνοθετικά καθήκοντα, σε ένα franchise που δείχνει να αγαπάει πολύ, κρίνοντας από τις τέσσερις ταινίες που έχει γράψει και σκηνοθετήσει μεταξύ του 2001 και 2011.

Στην πρώτη ταινία είχαμε δει τους Antonio Banderas και Carla Gugino ως δύο φτασμένους κατάσκοπους που κάποια στιγμή τους απήγαγε ένας villain. Τα δύο μικρά παιδιά τους αναλάμβαναν αναπάντεχα τον ρόλο των κατασκόπων ώστε να σώσουν τους γονείς τους. Εικάζουμε ότι το reboot θα έχει ανάλογη θεματολογία.


Ο Bruce Willis αποσύρεται από την ενεργό δράση

Ένας από τους πλέον δημοφιλής Αμερικανούς ηθοποιούς, ο Bruce Willis, ανακοίνωσε μέσω της κόρης του ότι αποσύρεται από την υποκριτική στα 67 του χρόνια καθώς διαγνώστηκε με αφασία, μία εγκεφαλική πάθηση που δημιουργεί προβλήματα στην ομιλία και την κατανόηση.

Αν και εδώ και αρκετά χρόνια ο Bruce Willis είχε παραφουσκώσει την καριέρα με μία ογκωδέστατη λίστα από ταινίες κακής διαλογής, δεν γίνεται παρά να εκτιμήσουμε ότι αφήνει μία ηχηρή παρακαταθήκη κορυφαίων στιγμών στο είδος των ταινιών δράσης και όχι μόνο, όπως τα Die Hard (1988), Pulp Fiction (1994), 12 Monkeys (1996) και Sixth Sense (1999), μεταξύ πολλών άλλων.


Ο Jim Carrey υποστηρίζει ότι αφήνει την υποκριτική

Σε συνέντευξή του για την προώθηση του Sonic the Hedgehog 2 ο Jim Carrey δήλωσε πως αποσύρεται από την υποκριτική εκτός αν “άγγελοι κατέβουν και του δώσουν ένα σενάριο γραμμένο με χρυσό μελάνι”. Όπως ανέφερε, αυτήν τη στιγμή του αρέσει ιδιαίτερα η ήρεμη ζωή του και η ζωγραφική, θεωρώντας παράλληλα ότι έκανε αρκετά ως ηθοποιός. Η αλήθεια είναι ότι ήδη από το 2010 και έπειτα ο δημοφιλέστατος κωμικός είχε αρχίσει να αραιώνει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του.

Exit mobile version