Sony και Tencent εξαγοράζουν το 30% της FromSoftware

Η FromSoftware, το studio πίσω από την σειρά Dark Souls, το Demon’s Souls, το Sekiro, το Bloodborne και το Elden Ring, ανακοίνωσε την πώληση μεριδίου των μετοχών της στη Sony και την Tencent, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα οι δύο εταιρίες να κατέχουν συνολικά το 30% της FromSoftware.

Σε επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τη μητρική εταιρεία της FromSoftware, Kadokawa Corporation, αναφέρθηκε ότι θα εκδοθούν νέες μετοχές στη Sixjoy Hong Kong (θυγατρική της Tencent) και στη Sony Interactive Entertainment.

Στην ανακοίνωση, η Kadokawa εξηγεί ότι «αναγνωρίζει τη βελτίωση των δυνατοτήτων για τη δημιουργία, και την ανάπτυξη IP διάφορων τίτλων ως μία από τις υψηλότερες προτεραιότητες του Ομίλου». Ως εκ τούτου, αποφάσισε να επιτρέψει στην FromSoftware να προχωρήσει σε μια «κατανομή προς τρίτο μέρος», τόσο στη Sixjoy όσο και τη Sony, προκειμένου η εταιρία να κερδίσει επιπλέον χρηματοδότηση που μπορεί να τη βοηθήσει να δημοσιεύσει τα δικά της παιχνίδια παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το έγγραφο, μόλις εκδοθούν οι μετοχές, η Sixjoy θα κατέχει το 16,25% της FromSoftware και η Sony θα κατέχει το 14,09%, με την Kadokawa να συνεχίζει να κατέχει το υπόλοιπο 69,66% της εταιρίας.               

Η ανακοίνωση τονίζει: «Μέσω της υλοποίησης της προμήθειας αμοιβαίων κεφαλαίων, η FromSoftware θα επιδιώξει να επενδύσει ενεργά στην ανάπτυξη πιο ισχυρών IPs για την ενίσχυση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της και θα επιδιώξει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της στην αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά».

Η FromSoftware συνήθως εκδίδει τα δικά της παιχνίδια στην Ιαπωνία, αλλά σε άλλες περιοχές τα χειρίζονται άλλοι εκδότες. Επί παραδείγματι, το Sekiro εκδόθηκε από την Activision, ενώ τα παιχνίδια Elden Ring και Dark Souls εκδίδονται εκτός Ιαπωνίας από τη Bandai Namco.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του COO της Bandai Namco Europe, Arnaud Muller, ο οποίος δήλωσε ότι η εταιρεία εργαζόταν σκληρά στα παρασκήνια για να εξασφαλίσει IP και συνεργασίες με προγραμματιστές σε μια προσπάθεια να προστατευτεί από τις επιπτώσεις της ενοποίησης της βιομηχανίας του gaming.

Ο Muller είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως: «Εργαζόμαστε σε μια σειρά μέτρων για να διασφαλίσουμε αυτές τις συνεργασίες, μιλάμε για δικαιώματα πρώτης επιλογής, μιλάμε για ιδιοκτησία IP, μιλάμε για μειοψηφικά μερίδια σε αυτά τα studios. Οπότε υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διασφαλίσουμε τις σχέσεις μας με τις εκάστοτε εταιρίες».

Exit mobile version