Ανακοίνωση εξαγοράς της Quantic Dream από την NetEase

Η κινεζική NetEase συμφώνησε να εξαγοράσει την Quantic Dream για ένα ποσό που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η κινεζική εταιρεία και στο οποίο αναφέρεται πως η Quantic Dream, με έδρα το Παρίσι, πλέον ανήκει στην NetEase. Το studio, το οποίο βρίσκεται πίσω από διάφορα γνωστά αφηγηματικά παιχνίδια όπως τα Heavy Rain, Detroit: Become Human και Beyond: Two Souls, θα συνεχίζει να λειτουργεί ανεξάρτητα μετά τη συμφωνία αυτή.

Η εξαγορά αυτή σηματοδοτήσει ένα ακόμη βήμα στα σχέδια ανάπτυξης της NetEase, κυρίως επειδή η Quantic Dream είναι πλέον το πρώτο studio που ανήκει στη NetEase και έχει ως έδρα την Ευρώπη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και διευθυντής της NetEace, William Ding, ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωση του: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε ένα συναρπαστικό νέο στάδιο ανάπτυξης με την Quantic Dream, δεσμευμένοι από το κοινό μας όραμα, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό». Η NetEase θα συνεχίσει να εκπληρώνει την υπόσχεσή της να υποστηρίζει την Quantic Dream με στόχο να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της. Συνδυάζοντας την αδιάκοπη δημιουργικότητα και την εξαιρετική αφηγηματική εστίαση της Quantic Dream σε συνδυασμό με τις ισχυρές εγκαταστάσεις, τους πόρους και τις δυνατότητες εκτέλεσης της NetEase, πιστεύουμε ότι υπάρχουν άπειρες δυνατότητες που θα μπορούσαν να επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία διαδραστικής ψυχαγωγίας που παρέχουμε στους παίκτες σε όλο τον κόσμο».

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Quantic Dream, David Cage, πρόσθεσε: «Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το studio μας μετά από την λειτουργία μας για ένα τέταρτο αιώνα με πλήρη ανεξαρτησία. Η NetEase Games εκτιμά την ανάγκη μας για δημιουργική ελευθερία αλλά και την ορμή και το πάθος της ομάδας μας. Τώρα πλέον θα μπορούμε να επιταχύνουμε το όραμα που μοιραζόμαστε ως ομάδα, για τη δημιουργία τίτλων που θα αποτελούν ορόσημο και θα αγγίζουν τους ανθρώπους σε συναισθηματικό επίπεδο. Έχουμε πολύ διαφοροποιημένα παιχνίδια στα σκαριά και πιστεύω πραγματικά ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα από την Quantic Dream».

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που οι εργαζόμενοί μας, στους οποίους προσφέρθηκε σημαντικό μερίδιο του κεφαλαίου μας τα τελευταία χρόνια, θα επωφεληθούν πλήρως από αυτή την εξαγορά. Είναι μια μαρτυρία της συνεχούς δέσμευσής μας να ανταμείβουμε όλους εκείνους που έχουν κάνει την Quantic Dream το επιτυχημένο studio που είναι σήμερα».

Υπενθυμίζουμε πως η Quantic Dream είχε πουλήσει το 2019 ένα μειοψηφικό μερίδιο στη NetEase, με τον Cage να δηλώνει εκείνη την εποχή πως η NetEase ήταν ένας στρατηγικός συνεργάτης που θα επέτρεπε το studio να επεκτείνει το δημιουργικό του όραμα και να αναπτύξει την γαλλική εταιρεία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Η Quantic Dream  αυτή τη στιγμή αναπτύσσει  το Star Wars Eclipse, το οποίο πιθανότατα δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το 2027.

Exit mobile version