God of War Ragnarok – Όλα όσα γνωρίζουμε

God of War PS4 review 01

Η κυκλοφορία του God of War του 2018, απέδειξε ότι ακόμη και η πιο απλή σειρά δράσης μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό χωρίς να καταργήσει όλα τα στοιχεία και χαρακτηριστικά που την έκαναν να ξεχωρίζει. Η ομάδα ανάπτυξης του Santa Monica Studio είναι έτοιμη να αποδείξει πώς η νέα και βελτιωμένη φόρμουλά της, μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο μέσω του God of War Ragnarok. Το να μπορέσουμε να αποτρέψουμε το “Twilight of the Norse Gods” δεν θα αποτελέσει ένα εύκολο κατόρθωμα, αλλά ο Kratos και ο γιος του Atreus είναι έτοιμοι για την πρόκληση. Σχεδόν έναν μήνα πριν την επίσημη κυκλοφορία του, ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για την τελευταία (όπως όλα δείχνουν) περιπέτεια του Kratos στον Βορρά.

Ημερομηνία διάθεσης, πλατφόρμες και εκδόσεις

Ενώ ο τίτλος είχε γίνει teased σε κάποιο βαθμό από τότε που το “μυστικό τέλος” του πρώτου παιχνιδιού υποδήλωνε ότι ο Kratos και ο Atreus θα έπρεπε να πολεμήσουν περισσότερους Σκανδιναβούς Θεούς στο μέλλον, μόνο κατά τη διάρκεια του PlayStation 5 Showcase τον Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε την επίσημη επιβεβαίωση της ύπαρξης ενός πέμπτου βασικού τίτλου God of War, με ένα γενικό παράθυρο κυκλοφορίας “2021”. Το debut teaser ήταν επικεντρωμένο στον ερχομό του Ragnarok, κάτι που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι το God of War Ragnarok θα ήταν το επίσημο όνομα του παιχνιδιού. Το επίσημο όνομα του παιχνιδιού επιβεβαιώθηκε έναν χρόνο αργότερα, κατά τη διάρκεια του PlayStation Showcase τον Σεπτέμβριο του 2021. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Sony Santa Monica είχε επιβεβαιώσει μια καθυστέρηση για το 2022, που προκλήθηκε κυρίως από τον ηθοποιό του Kratos, Christopher Judge, που ανέρρωνε από μια χειρουργική επέμβαση.

Χρειάστηκε να περάσουν μερικοί ακόμη μήνες για να μάθουμε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, καθώς η Sony Interactive Entertainment και το Santa Monica Studio επιβεβαίωσαν ότι το God of War Ragnarok θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5 και PlayStation 4 στις 9 Νοεμβρίου 2022 σε παγκόσμιο επίπεδο, με ένα cinematic trailer που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουλίου του 2022.

Το God of War Ragnarok θα έρθει σε διάφορες εκδόσεις,. Αρχικά θα έχουμε την Standard Edition, η οποία θα είναι διαθέσιμη για €79,99 στο PlayStation 5 και €69,99 στο PlayStation 4, περιλαμβάνοντας ένα αντίγραφο του παιχνιδιού, καθώς και τα Kratos Risen Snow Armor και Atreus Risen Snow Tunic ως pre-order bonuses. Όσοι αποκτήσουν ένα αντίγραφο του τίτλου για το PlayStation 4, θα μπορούν να το κάνουν upgrade σε ψηφιακό αντίγραφο του PlayStation 5 για €10.

Έπειτα θα έχουμε την Digital Deluxe Edition, στην τιμή των €89,99 αποκλειστικά για το PlayStation 5, που περιέχει ένα αντίγραφο του παιχνιδιού, το Kratos Darkdale Armor, το Atreus Darkale Attire, το Darkdale Blades Handles for the Blades of Chaos, το Darkdale Exe Grip για το Leviathan Axe, το επίσημο God of War Ragnarok Digital Soundtrack, ένα Dark Horse Digital Mini Artbook και ένα σετ από PSN avatar.

“Ανεβαίνοντας κατηγορία” θα έχουμε την Collector’s Edition, στην τιμή των €199,99 (πριν εξαντληθεί), που περιέχει όλα τα in-game bonuses της Digital Deluxe Edition καθώς και ένα voucher code για το παιχνίδι στο PlayStation 5 και το PlayStation 4, ένα Stellbook Display Case, 2 Vanir Twins Carvings 2 ιντσών, ένα Dwarven Dice Set και ένα εξαιρετικά λεπτομερές αντίγραφο  του Thor’s Mjölnir 16 ιντσών.

Τέλος θα έχουμε την “απόλυτη έκδοση” για όλους τους fans της σειράς, την Jotnar Edition, στην τιμή των €259,99 (πριν εξαντληθεί). Αυτή η έκδοση του παιχνιδιού περιλαμβάνει όλα τα bonuses των Digital Deluxe και Collector’s Editions μαζί με έναν δίσκο βινυλίου 7 ιντσών με μουσική από τον συνθέτη του παιχνιδιού Bear McCreary, το Falcon, Bear and Wolf Pin Set, το Legendary Draupnir ring, το Brok’s Dice Set και το Yggdrasil Cloth Map.

Επιπροσθέτως, αν και δεν αποτελεί μέρος κάποιας ειδικής έκδοσης, η Sony ανακοίνωσε ένα ακόμη limited edition αντικείμενο του God of War Ragnarοk, ένα DualSense controller με πολύ ωραίο σχεδιασμό. Το controller θα κυκλοφορήσει την ίδια μέρα που θα κυκλοφορήσει ο τίτλος, στις 9 Νοεμβρίου 2022.

Genre, Setting, Gameplay Mechanics

(Στις ακόλουθες παραγράφους περιέχονται spoilers)

Λαμβάνοντας χώρα περίπου τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του προηγούμενου τίτλου, το God of War Ragnarok θα δει τον Kratos και τον γιο του Atreus να ταξιδεύουν και στα Εννέα Βασίλεια της Σκανδιναβικής  μυθολογίας (σε αντίθεση με τον τίτλο του 2018, που περιελάμβανε μόνο τα έξι) στο τέλος του Fimbulwinter (ο τελευταίος Χειμώνας που διαρκεί τρία χρόνια και προηγείται του Ragnarok) προκειμένου να αποτρέψουν το αποκαλυψιακό γεγονός. Συναντώντας τον Tyr, τον Σκανδιναβό Θεό του Πολέμου που θεωρούνταν νεκρός, ο Kratos και ο γιος του θα πρέπει να αντιμετωπίσουν άλλες θεότητες, όπως τον Θεό του Κεραυνού, Thor, που αναζητά εκδίκηση, και την Vanir Goddess, Freya, που προηγουμένως βοήθησε τον Kratos και τον Atreus να φτάσουν στο Jotunheim.

Ο Thor είναι αναστατωμένος λόγω του θανάτου των γιων του, Modi και Magni, ενώ η Freya στράφηκε εναντίον του Kratos και του Atreus αφού αναγκάστηκαν να σκοτώσουν τον γιο της, Baldur. Φυσικά, δεδομένης της ιστορίας, οι δυο τους πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τον Odin Allfather. Γνωρίζουμε ήδη ότι το παιχνίδι θα σηματοδοτήσει το φινάλε του σκανδιναβικού έπους, καθώς οι δημιουργοί του δεν ήθελαν να τραβήξουν την ιστορία για άλλα πέντε χρόνια που πιθανώς θα απαιτούνταν για την ανάπτυξη ενός τρίτου παιχνιδιού.

Όσον άφορα τη γενική εικόνα, το God of War Ragnarοk δεν θα “τρέχει” πολύ διαφορετικά από τον action adventure προκάτοχό του, επομένως οι παίκτες θα πρέπει να διασχίζουν διάφορες τοποθεσίες, να λύνουν γρίφους και να νικούν κάθε είδους ισχυρών εχθρών χρησιμοποιώντας το Leviathan Axe και τα Blades of Chaos του Kratos. Ωστόσο, η εμπειρία που προσέφερε ο προηγούμενος τίτλος θα εμπλουτιστεί με πολλούς νέους μηχανισμούς, όπως η δυνατότητα να γίνονται infuse με στοιχεία πάγου και φωτιάς τα Leviathan Axe και Blades of Chaos, αντίστοιχα, πολλαπλούς τύπους ασπίδων με διαφορετικές ιδιότητες και τις επιθέσεις με άλματα.

Οι γρίφοι και η κίνηση στο χώρο θα επεκταθούν επίσης σημαντικά, καθώς ο Kratos θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα όπλα του περισσότερο για να εξερευνήσει μερικούς από τους νέους κόσμους, όπως το Svartalfheim. Ο Atreus θα εμπλέκεται επίσης περισσότερο σε καταστάσεις επίλυσης γρίφων.

Το God of War Ragnarοk θα διαθέτει περισσότερες από 60 accessibility επιλογές που θα κάνουν τον τίτλο “πιο διασκεδαστικό” για όλους τους τύπους των παικτών, καθώς και δύο διαφορετικά display modes στο PlayStation 5, που θα επιτρέπουν στους παίκτες να τρέχουν τον τίτλο σε ανάλυση 4K και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή σε dynamic ανάλυση 4K και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Trailers

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το God of War Ragnarok είχε αρχικά γίνει teased κατά τη διάρκεια του PlayStation 5 showcase τον Σεπτέμβριο του 2020. Το teaser δεν επιβεβαίωσε καν τον τίτλο του παιχνιδιού, αλλά πρότεινε ότι θα ήταν ο Ragnarok.

Η πρώτη κανονική ματιά στο God of War Ragnarok ήρθε μέσα από ένα trailer στο PlayStation Showcase 2021, το οποίο έδειχνε το παιχνίδι εν ώρα δράσης και επιβεβαίωσε το τελικό του όνομα.

Το cinematic trailer του God of War Ragnarok: Father and Son δεν προσέφερε gameplay, αλλά επιβεβαίωσε την ημερομηνία διάθεσης του τίτλου για τις 9 Νοεμβρίου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στα πλαίσια του State of Play, είχαμε την ευκαιρία να ρίξουμε άλλη μια νέα ματιά στο God of War Ragnarοk, μέσα από ένα Story trailer

Το God of War Ragnarok αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στις 9 Νοεμβρίου 2022 για τα PlayStation 5 και PlayStation 4.

Exit mobile version