Όλα τα σημαντικά νέα για το Silent Hill

Όπως είχε υποσχεθεί πριν από μερικές ημέρες, η Konami προχώρησε σε μία παρουσίαση στο YouTube και μίλησε για τη γνωστή σειρά Silent Hill. Η σειρά είναι χαμένη εδώ και χρόνια από το προσκήνιο της gaming βιομηχανίας και πολλοί ήταν οι fans της που είχαν δυσαρεστηθεί με αυτό το γεγονός. Κατά καιρούς διάφοροι “insiders” έβγαζαν “νέα” για κάποια -αρκετά η αλήθεια είναι- projects που η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει πάνω στον κόσμο του γνωστού franchise τρόμου. Τίποτα όμως δεν είχε έρθει επίσημα από την Konami. Αυτό άλλαξε το βράδυ της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, όπου η εταιρεία μας έδωσε τίτλους και trailers από κάποια από αυτά τα projects, με την ίδια να υπόσχεται ότι οι ανακοινώσεις πάνω στο Silent Hill δε θα σταματήσουν μόνο σε αυτά τα ονόματα.

Silent Hill 2 (Remake):

Την παρουσίαση άνοιξε ένα trailer από το remake του αγαπημένου -και κατά πολλούς καλύτερο της σειράς- Silent Hill 2. Ο τίτλος έχει σχεδιαστεί από την αρχή, με ολοκαίνουργια γραφικά, motion capture, διαφορετική κάμερα και αρκετά καινούργια στοιχεία. Επιστροφή στην πόλη του Silent Hill κάνει ο αρχικός art director -και σχεδιαστής των τεράτων του τίτλου- Masahiro Ito και ο γνωστός -και αγαπημένος από τους fans- Akira Yamaoka στη μουσική επένδυση. Το project το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η πολωνική Bloober Team και οι δύο Ιάπωνες δημιουργοί θα είναι κοντά σε αυτό για να βοηθήσουν. 

Το παιχνίδι αναπτύσσεται με την Unreal Engine 5 και θα χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες Lumen και Nanite της μηχανής γραφικών. Θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5 και PC, με το trailer να αναφέρει ότι θα το δούμε και σε άλλες πλατφόρμες μετά το πέρας δώδεκα μηνών από την αρχική κυκλοφορία του. Αν και αυτή τη στιγμή ο τίτλος υπάρχει για προπαραγγελία σε PS Store και Steam, η Konami και η Bloober Team δε μας έχουν δώσει κάποιο παράθυρο κυκλοφορίας του.

Silent Hill Townfall:

Ένα καινούργιο project για το οποίο η Konami συνεργάζεται με την Annapurna Interactive και το σκοτσέζικο studio NoCode -δημιουργούς των Stories Untold και Observation. Δυστυχώς, δεν πήραμε πολλές πληροφορίες για τον τίτλο. Είδαμε ένα σχετικά μικρό trailer και σειρά είχε ο creative director του παιχνιδιού Jon McKellan για να μας πει ότι το studio δεν μπορεί να περιμένει για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό που ετοιμάζουν, κάτι που όμως θα γίνει μέσα στο 2023. Εν τω μεταξύ, μας παρότρυνε να ξαναδούμε το μικρό trailer για στοιχεία και αποκαλύψεις που ίσως χάσαμε στην πρώτη θέασή του. 

Return to Silent Hill:

Το Silent Hill Transmission δεν είχε να κάνει μόνο με παιχνίδια, με την επόμενη παρουσίαση -στη σειρά που μας τα έδειξαν- να είναι η καινούργια ταινία. Αυτή ακούει στο όνομα “Return to Silent Hill”. Θα δανείζεται στοιχεία από την ιστορία του δεύτερου τίτλου της σειράς, με τον σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας Silent Hill, τον Christophe Gans, και τον παραγωγό Victor Hadida να επιστρέφουν για ακόμα μία φορά στους ίδιους “ρόλους” στην παραγωγή της.

Ο σκηνοθέτης υποσχέθηκε ότι θα μείνει όσο πιο πολύ πιστός μπορεί στο σενάριο του παιχνιδιού, ένα παιχνίδι που ο ίδιος δηλώνει μεγάλος fan. Οι παραγωγοί στοχεύουν για προβολή στους κινηματογράφους μέσα στο 2023. 

Silent Hill: Ascension:

Σειρά στην παρουσίαση είχε ένα project που στέκεται μεταξύ gaming και θέασης. Το “Silent Hill: Ascension” δημιουργείται από την Genvid -μία εταιρεία streaming διαδραστικού χαρακτήρα- σε συνεργασία με την Bad Robot Games -του J.J. Abrams, την Behavior Interactive -που μας έχει δώσει το Dead by Daylight- και την dj2 Entertainment -μία εταιρεία παραγωγής “videogame-to-TV” όπως οι ίδιοι παρουσιάζουν τον κλάδο τους. Για ακόμα μία φορά δεν πήραμε πολλά στοιχεία για το project αυτό.

Ο CEO της Genvid, Jacob Navok, μίλησε για μία διαδραστική εμπειρία, “δε θα υπάρχει κουμπί reset και οι επιπτώσεις και οι επιλογές θα είναι στα χέρια των fans της σειράς, σε αυτούς θα δοθεί η ευκαιρία να αλλάξουν το canon του Silent Hill για πάντα”. Το μόνο που γνωρίζουμε και γι’ αυτό το project είναι ότι στοχεύει σε κυκλοφορία μέσα στο 2023.

Silent Hill F:

Το Silent Hill Transmission έκλεισε με το trailer του “Silent Hill F”. Ο τίτλος αναπτύσσεται από το Neoboards Entertainmetns της Ταϊβάν. Το studio αυτό έχει φτιάξει το Resident Evil Resistance και δουλεύει πάνω στο Resident Evil: Re:Verse. Επίσης, από τα χέρια της ομάδας έχουν περάσει τα Devil May Cry HD Collection, Onimusha Warlords Remaster και το Resident Evil Origins Collection για το Nintendo Switch. Τέλος, έχουν βοηθήσει στη δημιουργία και των Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake και Marvel’s Avengers. 

Η περιγραφή του trailer στο επίσημο YouTube κανάλι της Konami γράφει, “το Silent Hill F θα είναι μια καινούργια ιστορία στην Ιαπωνία του 1960, σε αυτή θα δούμε έναν πανέμορφο αλλά και πολύ τρομακτικό κόσμο, το σενάριο του τίτλου είναι γραμμένο από τον Ryukishi07, γνωστό Ιάπωνα δημιουργό διαφόρων visual novels με θεματική τους ιστορίες δολοφονιών μυστήριου που έχουν να κάνουν με ψυχολογικό αλλά και παραφυσικό τρόμο”. 

Exit mobile version