Η Sony επεκτείνει τα πλάνα της για την ανάπτυξη τίτλων με βάση την Κίνα

Η Sony έχει σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε για τη χρηματοδότηση τίτλων που αναπτύσσονται στην Κίνα. Το επονομαζόμενο PlayStation China Hero Project επιδιώκει να επενδύσει πάνω από 1 εκατομμύριο γουάν (140.000 $) ανά τίτλο, σε διάφορα μεμονωμένα projects που αναπτύσσονται στη χώρα.

Ο διευθυντής της κινεζικής παραγωγής παιχνιδιών της Sony, Bao Bo, δήλωσε ότι η προσπάθεια αυτή θα ωφελήσει ομάδες διαφορετικών μεγεθών, από τα μικρότερα, ανεξάρτητα στούντιο έως εκείνα με “δώδεκα ή και περισσότερα μέλη”. Τα σχέδια αποκαλύφθηκαν κατά την επανεκκίνηση του προγράμματος, το οποίο εισέρχεται πλέον στην τρίτη του σεζόν. Ο Bo τόνισε πως η επόμενη σεζόν θα “ξεπεράσει κατά πολύ τις δύο προηγούμενες”, προσθέτοντας ότι τα PlayStation Studios θα παρέχουν πρόσθετη υποστήριξη στην ανάπτυξη των τίτλων.

Η Sony αναμένεται να εκδώσει επίσης μερικά από τα παιχνίδια της δεύτερης σεζόν χρηματοδότησης, τα Lost Soul Aside και Convallaria. Ο πρώτος κύκλος του έργου China hero είχε ανακοινωθεί το 2017 ενώ ο δεύτερος είχε ξεκινήσει το 2019. Το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει, μέχρι στιγμής, συνολικ΄α δεκαεπτά τίτλους, με επτά από αυτούς να έχουν ήδη κυκλοφορήσει και άλλους να έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Το Convallaria, που δημιουργήθηκε από την ομάδα ανάπτυξης Loong Force με έδρα την Κίνα, είναι ένα online multiplayer shooter που βασίζεται στην ταχύτητα των αποφάσεων, με αρκετά action στοιχεία, έχοντας ως επίκεντρο τη συνεργασία αλλά και την τακτική.

Συνδυάζοντας το PVP και το PVE, οι παίκτες ταξιδεύουν σε έναν μοναδικό κόσμο όπου η επιστημονική και η επική φαντασία μπλέκονται καθώς οι παίκτες επιδιώκουν να ανασυνθέσουν μακρινές αναμνήσεις από ένα ξεχασμένο παρελθόν. Οι παίκτες θα μπορούν να συνεργαστούν (στο PVE) για να εξοντώσουν μεγάλους αντιπάλους αξιοποιώντας μια ποικιλία από όπλα και στυλ μάχης. Στο PVP θα μπορούν να τεθούν αντιμέτωποι με έως και 100 αντιπάλους καθώς επιδιώκουν να ολοκληρώσουν διάφορες αποστολές και να εξασφαλίσουν πόρους σε έναν ανοιχτό εχθρικό κόσμο.

Ο επικεφαλής του τμήματος της Sony Interactive Entertainment της Κίνας, Sean Kelly, πρόσθεσε: “Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Loong Force για να εκδώσουμε το Convallaria και να το φέρουμε στους παίκτες σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα στοιχεία για το Convallaria πολύ σύντομα”.

Exit mobile version