Gamepad που επικεντρώνεται στην προσβασιμότητα από τη Sony

Στα πλαίσια της CES η Sony ανακοίνωσε το λεγόμενο “Project Leonardo”, ένα νέο gamepad για το PlayStation 5, ειδικά διαμορφωμένο για άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Sony “το Project Leonardo έχει αναπτυχθεί με τη συνδρομή ειδικών στα θέματα της προσβασιμότητας, developers καθώς και με τη βοήθεια μελών της κοινότητας. Το Project Leonardo είναι η κωδική ονομασία για το νέο controller kit, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα παραμετροποιήσιμο και θα έχει ως σκοπό να βοηθήσει άτομα με αναπηρία να παίζουν πιο εύκολα, με μεγαλύτερη άνεση και για περισσότερο χρόνο”.

Το gamepad θα αποτελείται από διάφορα αποσπόμενα μέρη και θα περιέχει αναλογικούς μοχλούς διαφορετικών μεγεθών. Οι κάτοχοί του θα μπορούν να τοποθετήσουν τα αποσπόμενα μέρη με τον τρόπο που εξυπηρετεί τις δικές τους ανάγκες, ενώ επιπλέον θα μπορούν να ρυθμίσουν την απόσταση των αναλογικών μοχλών από τη βάση.

Πέραν από το hardware, θα υπάρχει δυνατότητα παραμετροποίησης σε επίπεδο software, επιτρέποντας στους κατόχους να προγραμματίσουν διαφορετικές λειτουργίες στα κουμπιά ή και συνδυασμούς σε ένα μόνο κουμπί (π.χ. το ταυτόχρονο πάτημα των R2 και L2). Συνολικ΄α θα μπορούν να αποθηκευθούν τρία διαφορετικά προφίλ παραμετροποίησης στο PlayStation 5.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Project Leonardo πατώντας εδώ.

Exit mobile version