Σημαντική αύξηση στις ψηφιακές πωλήσεις παιχνιδιών

NBA 2K21 IMAGE REVIEW 1

Η SuperData, ομάδα με εξειδίκευση την έρευνα στις ψηφιακές πωλήσεις παιχνιδιών από κινητές συσκευές έως οικιακές κονσόλες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γνωστοποίησε τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών της για τον περασμένο μήνα.

Ο περασμένος Σεπτέμβριος, λοιπόν, αποτέλεσε μία σημαντική περίοδο για τις ψηφιακές πωλήσεις παιχνιδιών στις κονσόλες, με την έλευση αρκετών νέων και μεγάλων κυκλοφοριών στην εν λόγω πλατφόρμα. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μηνιαία αναφορά της SuperData, παρατηρήθηκε συνολικά αύξηση της τάξεως του 14% (χρόνο με τον χρόνο) στις ψηφιακές πωλήσεις παιχνιδιών για όλες τις πλατφόρμες, ποσοστό που αντιστοιχεί ανάλογα και στην αύξηση των εσόδων, ανέρχοντάς τα συνολικά στο ποσό των $10,7 δισεκατομμυρίων. Πιο συγκεκριμένα, πρωταγωνιστής σε αυτό το ποσοστό υπήρξε η αγορά παιχνιδιών στις κονσόλες, παρουσιάζοντας αύξηση 40% στις ψηφιακές πωλήσεις, ακολουθούμενη από την αγορά στο χώρο των κινητών συσκευών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με αντίστοιχη αύξηση 9% και 8% αντίστοιχα.

Στο γεγονός αυτό, φυσικά, συντέλεσαν και οι σημαντικές κυκλοφορίες του περασμένου μήνα, με πρωτάρη το NBA 2K21 που αποτέλεσε τον τίτλο με τα υψηλότερα κέρδη για τον Σεπτέμβρη και σημείωσε συνολικά 1,9 εκατομμύρια ψηφιακές πωλήσεις, αυξημένες κατά 19% από τις αντίστοιχες του περυσινού παιχνιδιού. Στη δεύτερη θέση έρχεται το Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 με 2,8 εκατομμύρια πωλήσεις, ακολουθούμενο από το Marvel’s Avengers που κατέγραψε 2,2 εκατομμύρια λήψεις, σχεδόν αντίστοιχες με εκείνες του Spider-Man, καθώς αναδείχθηκε ως το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό λανσάρισμα παιχνιδιού της Square Enix, μετά από εκείνο του Final Fantasy VII: Remake.

Το Super Mario 3D All-Stars κατάφερε να σημειώσει 1,8 εκατομμύρια λήψεις, καθώς διακρίθηκε ως το μεγαλύτερο ψηφιακό λανσάρισμα παιχνιδιού Mario για το Nintendo Switch, πράγμα που σημαίνει ότι το λασνάρισμά του ήταν ανώτερο από εκείνο των Super Mario Maker 2, Super Mario Bros. U Deluxe και Super Mario Odyssey. Επιπροσθέτως, και για την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, το λανσάρισμα του Crusader Kings III κατέγραψε ορόσημο για την κατηγορία παιχνιδιών strategy στην εν λόγω πλατφόρμα, ενώ κατέκτησε και την 5η θέση στα PC charts του περασμένου μήνα.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά για κάθε πλατφόρμα τους δέκα δημοφιλέστερους τίτλους για τον Σεπτέμβριο.

Exit mobile version