Υψηλές πωλήσεις για το PlayStation 4

Κερδοφόρο το αρμόδιο τμήμα της Sony.


Η Sony ανακοίνωσε πως, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους της, κατάφερε να πουλήσει 8.4 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 4, ανεβάζοντας το σύνολο των πωλήσεων μέχρι και εκείνη τη στιγμή στα 15.4 εκατομμύρια – αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό.

Για την ακρίβεια, μέχρι και την 31η Μαρτίου, ημερομηνία λήξης του προηγούμενου οικονομικού έτους, η εταιρεία είχε πουλήσει 14.8 εκατομμύρια κονσόλες, κάτι που σημαίνει ότι οι φετινές πωλήσεις είναι περισσότερες κατά 600.000, ενώ ακόμα το οικονομικό έτος δεν έχει κλείσει για τη Sony. Έτσι, η εταιρεία ελπίζει πως μέχρι το Μάρτιο του 2016 θα έχουν πουληθεί 17,5 εκατομμύρια κονσόλες συνολικά, ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο των κονσολών που πουλήθηκαν από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της κονσόλας πάνω από τα 36 εκατομμύρια.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, το τμήμα Game & Network Services, υπεύθυνο για την ανάπτυξη των κονσολών, θεωρείται και ως κερδοφόρο για την ιαπωνική εταιρεία, καθώς τα έσοδα που συγκέντρωσε αγγίζουν τα 4.89 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που προέρχεται από τις πωλήσεις κονσολών και τις online υπηρεσίες. Ως θετική χαρακτηρίστηκε η εσκεμμένη έλλειψη αναφοράς στις πωλήσεις των PS Vita και PS TV, ενώ το συνολικό κέρδος που κατέγραψε μέχρι στιγμής η Sony σαν εταιρεία αγγίζει τα 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Exit mobile version