Kingdom Hearts III Re:Mind – Review

Eπιπρόσθετο περιεχόμενο για συγκεκριμένο κοινό.

Το Kingdom Hearts III έκλεισε με έναν εξαιρετικό τρόπο το Dark Seeker Saga (όπως εξάλλου είχαμε εκφράσει μέσα από το review μας), ωστόσο, κάτι που απουσίαζε εμφανώς από το βασικό παιχνίδι ήταν το post-game περιεχόμενο. Για αυτό το λόγο, η ανακοίνωση της Square Enix σχετικά με την ανάπτυξη και υλοποίηση του επιπροσθέτου περιεχόμενου με τον τίτλο “Re:Mind” αποτέλεσε ένα ευχάριστο γεγονός στην κοινότητα των φίλων των Keyblade Wielders.

Για να ξεκινήσει κάποιος το συγκεκριμένο περιεχόμενο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρώσει το βασικό story του Kingdom Hearts III. Αυτό προκύπτει από την ιστορία που προσφέρει το DLC που αφορά στο σενάριο του Re:Mind, το οποίο προβάλλει γεγονότα πριν και μετά την ιστορία του βασικού παιχνιδιού. Oπότε, καλό είναι να ειπωθεί πως δεν θα περιγράψουμε αναλυτικά το εν λόγω τμήμα ώστε να αποφύγουμε spoilers.

Στο επεισόδιο Re:Mind, λοιπόν, έχουμε το τμήμα της ιστορίας, η οποία αποδίδεται με εξαιρετικό τρόπο και καλύπτει ακόμη περισσότερα κενά και ερωτήματα που προέκυψαν από το βασικό παιχνίδι. Ωστόσο, εκτίμησή μας είναι πως αυτές οι απαντήσεις δεν αποτελούν το selling point του συγκεκριμένου περιεχομένου. Αυτό προκύπτει αφενός γιατί έχουμε μικρής διάρκειας περιεχόμενο (περίπου τεσσάρων ωρών) και αφετέρου αυτό το περιεχόμενο δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο από πλευράς assets.

Δηλαδή, από τη στιγμή που η ιστορία του τίτλου βασίζεται στα γεγονότα που διεξάγονται πριν και μετά την εξέλιξη του βασικού παιχνιδιού, αυτό αναπόφευκτα σημαίνει πως βρισκόμαστε σε δύο συγκεκριμένες περιοχές του βασικού τίτλου, όπου εκεί αντιμετωπίζουμε γνώριμα bosses. Παρομοίως, τα περισσότερα cutscenes προέρχονται από το βασικό παιχνίδι. Οπότε, στην ουσία, τα νέα χαρακτηριστικά εντοπίζονται στο ότι σε ορισμένα boss fights έχουμε την επιλογή διαφορετικών χαρακτήρων, που πρέπει βέβαια να πούμε ότι λειτουργούν εξαιρετικά στη μάχη, με τον καθένα από αυτούς να προσφέρει το δικό του ύφος “χορογραφίας”. Επί της ουσίας, όμως, στις συγκεκριμένες συγκρούσεις απλώς αντιμετωπίζουμε με διαφορετικό ύφος τις μάχες, και από την άλλη πλευρά, στις ήδη υπάρχουσες cutscenes αλλάζει ελάχιστα η αφήγηση, ενώ λίγα είναι και τα νέα αποσπάσματα.

Οπότε, εκτίμησή μας είναι ότι όσοι αναζητούν μια ευκαιρία να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με το τμήμα της ιστορίας που προσφέρεται, καλό είναι να περιμένουν, αφού το πραγματικά καινούργιο περιεχόμενο που προσφέρει το επεισόδιο Re:Mind περιορίζεται στη μια ώρα, ενώ η τιμή διάθεσης των €29,99 φαντάζει απαγορευτική, ειδικά αν αναλογιστούμε πως στην ίδια ή χαμηλότερη τιμή υπάρχει η retail έκδοση του The Story so Far του τίτλου, η οποία εμπεριέχει πέντε (και τον πρόλογο για το Kingdom Hearts III) παιχνίδια της σειράς.

Από την άλλη πλευρά, οι φίλοι της σειράς που αναζητούσαν πρόκληση και boss fights στο βασικό παιχνίδι, δεν θα απογοητευτούν από την τιμή διανομής, διότι μετά από την ολοκλήρωση του Re:Mind, επιλέξιμο γίνεται το επεισόδιο Limitcut, το οποίο στην ουσία είναι ένα boss mode όπου καλούμαστε να διεξάγουμε δεκατρία boss fights. Αυτό το επεισόδιο έχει υλοποιηθεί εξαιρετικά, αφού με τις ενημερώσεις και τις βελτιώσεις που έχει λάβει πλέον το παιχνίδι, η δυσκολία έχει επανέλθει στα κανονικά επίπεδα της σειράς. Αυτομάτως αυτό σημαίνει κατανάλωση αρκετών ωρών με στόχο να εμπεδώσουμε τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε πρόκλησης ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε.

Το σύστημα μάχης εδώ παραμένει το ίδιο απολαυστικό και γρήγορο όπως το γνωρίσαμε στο βασικό παιχνίδι. Ωστόσο, δεν απουσιάζουν και οι ευχάριστες προσθήκες, όπως είναι η επιστροφή δύο γνώριμων Keyblades, τα οποία παρέχουν καινούργιες ικανότητες στον Sora. Ακόμη, μέσω των ενημερώσεων διαθέσιμες έγιναν και άλλες δεξιότητες (abillites), που ενισχύουν ακόμη περισσότερο το ρεπερτόριο ικανοτήτων του ήρωά μας. Τέλος, καλό είναι να σημειωθεί πως διαθέσιμη πλέον είναι και η critical δυσκολία, η οποία προσφέρει τη μέγιστη δυνατή πρόκληση.

Μετά την ολοκλήρωση του επεισοδίου Limitcut και τη νίκη μας ενάντια στα δεκατρία ισχυρά bosses, προσβάσιμο γίνεται το “Secret Episode”, στο οποίο αντιμετωπίζουμε ένα “super boss”. Εκεί η πρόκληση φτάνει το μέγιστο βαθμό δυσκολίας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση αρκετών ωρών μέχρι να μάθουμε τον τρόπο που πρέπει να σταθούμε στη μάχη. Το συγκεκριμένο επεισόδιο παρέχει δύο διαφορετικά endings, τα οποία προβάλλουν την εισαγωγή του καινούργιου κεφαλαίου/ περιπέτειας που θα ξεκινήσει για τη σειρά Kingdom Hearts.

Εν κατακλείδι, εκτίμησή μας είναι ότι το κοινό που αναζητούσε post-game περιεχόμενο και υψηλή πρόκληση στο παιχνίδι της Square Enix, σίγουρα θα εκτιμήσει το συγκεκριμένο DLC. Από την άλλη πλευρά, η υψηλή τιμή διάθεσης του Kingdom Hearts III Re:Mind σίγουρα θα μειώσει τον ενθουσιασμό εκείνων που θα ήθελαν να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με το τμήμα της ιστορίας.

Το review για το Kingdom Hearts III Re:Mind βασίστηκε στην έκδοση του παιχνιδιού για το PS4.


 

Exit mobile version