Bad Boys, Invisible Man, Color Out of Space κ.α.

Ευελπιστούμε ότι το Color Out of Space θα καταφέρει να έχει την αύρα cult ταινίας, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να φτάσει ύψη blockbuster δεδομένου του χαμηλού budget των 6 εκατομμύριων δολαρίων. Επιπλέον, ο Nicolas Cage μπορεί να έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί οποιαδήποτε μορφή εγγύησης για την ποιότητα μιας ταινίας, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε στην επανάληψη ενός αποτελέσματος τύπου Mandy (2018).

Αυτό που δεν ελπίζουμε να πετύχει είναι το θέμα της “ανάστασης” του James Dean, μέσω CGI, για έναν από τους βασικούς ρόλους στο Finding Jack. Οι ιθύνοντες υποστηρίζουν πως ο James Dean φαντάζει ιδανικός για τον ρόλο, όμως κάτι μας λέει ότι δεν γίνεται για κάτι περισσότερο από καθαρά marketing λόγο. Όσον αφορά το κατά πόσον είναι ηθική η χρήση των φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών ενός αποθανόντα, ακόμα και αν έχει δώσει την έγκρισή της η οικογένειά του, αποτελεί θέμα για εκτενή συζήτηση. Κατά την άποψη του γράφοντος η επαναφορά οποιουδήποτε ηθοποιού μέσω CGI δείχνει πέρα ως πέρα ως στυγνή εκμετάλλευση.

Trailers

Bad Boys for Life
Σκηνοθέτες: Adil El Arbi (Gangsta), Bilall Fallah (Gangsta)
Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig
Πρεμιέρα: 17 Ιανουαρίου, 2020 (Αμερική)

Αν και το πρώτο Bad Boys (1995) είχε αποδειχθεί ένα ιδιαίτερα δυναμικό ξεκίνημα για την κινηματογραφική καριέρα του Michael Bay, φέρνοντας ένα υπέρογκο κέρδος σε σχέση με το χαμηλό budget των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, το sequel του 2003 δεν κατάφερε να διογκώσει την επιτυχία και να καθιερώσει ένα franchise, παρά το πολλαπλάσιο budget. Για κάποιο λόγο, 16 χρόνια μετά θα δούμε και τη δεύτερη συνέχεια, που μάλλον επενδύει πρωτίστως στο όνομα του Will Smith, η καριέρα του οποίου απογειώθηκε έπειτα από τα Bad Boys -σε αντίθεση με αυτήν του Martin Lawrence.

The Banker
Σκηνοθέτης: George Nolfi (Birth of the Dragon)
Πρωταγωνιστούν: Anthony Mackie, Samuel Jackson, Nicholas Hoult, Nia Long
Πρεμιέρα: 6 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Το Banker θα βασίζεται στην ιστορία δύο αφροαμερικανών επιχειρηματιών, οι οποίοι στη δεκαετία του '50 επιχείρησαν να ξεπεράσουν τα φυλετικά εμπόδια για τις συνάψεις επαγγελματικών συμφωνιών, κάτι που το πέτυχαν προσλαμβάνοντας έναν λευκό της εργατικής τάξης και εκπαιδεύοντάς τον ώστε να είναι η βιτρίνα της επιχείρησής τους. Σκοπός τους ήταν να γιγαντωθούν ως ιδιοκτήτες ακινήτων.

Color Out of Space
Σκηνοθέτης: Richard Stanley (Brave)
Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Joely Richardson
Πρεμιέρα: 20 Ιανουαρίου, 2020 (Αμερική)

Το σενάριο του Color Out of Space βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα τρόμου του H. P. Lovecraft, όπου ο Nathan (Nicolas Cage) και η οικογένειά του θα αφήσουν τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης για πιο ήρεμους ρυθμούς της διαχείρισης ενός αγροκτήματος. Η ζωή τους θα πάρει περίεργες τροπές όταν ένας μικρός μετεωρίτης θα προσκρούσει στην αυλή τους. Γενικότερα, οι ιστορίες του Lovecraft απουσιάζουν “εγκληματικά” από τη μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Ελπίζουμε ότι το Color Out of Space θα αποδώσει αξιόλογο φόρο τιμής στον μεγάλο συγγραφέα ιστοριών τρόμου.

Soul
Σκηνοθέτης: Peter Doctor (Inside Out)
Πρωταγωνιστούν: Jamie Foxx, Tina Fey
Πρεμιέρα: 19 Ιουνίου, 2020 (Αμερική)

Παραγωγική χρονιά θα είναι για την Pixar το 2020, καθώς θα προβληθούν δύο ταινίες της. Τον ερχόμενο Μάρτιο θα δούμε το Onward σε μία μεταφορά του fantasy κόσμου (ξωτικά, ορκ κ.λπ.) σε μία κοινωνία που θυμίζει τη δική μας. Τον Ιούνιο θα έρθει στη μεγάλη οθόνη το Soul, όπου ένας τζαζίστας θα βρεθεί σε ένα ατύχημα (θανατηφόρο εικάζουμε) οδηγώντας την ψυχή του σε έναν μεταφυσικό κόσμο όπου οι ψυχές εκπαιδεύονται στο πάθος τους (τη μουσική όσον αφορά τον πρωταγωνιστή) προκειμένου να επιστρέψουν ως νεογέννητο βρέφος στον κόσμο των ζωντανών.

Έως τώρα σε άλλες δύο χρονιές είχαμε δει από την Pixar να προβάλλονται δύο ταινίες. Το 2015 είχαν βγει στις αίθουσες τα Inside Out και The Good Dinosaur και το 2017 τα Coco και Cars 3. Και στις δύο περιπτώσεις η μία ταινία βγήκε ιδιαίτερα αξιόλογη και η έτερη δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Στο 2020 ελπίζουμε να πετύχει και στα δύο.

Invisible Man
Σκηνοθέτης: Leigh Whannell (Upgrade)
Πρωταγωνιστούν: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Aldis Hodge
Πρεμιέρα: 23 Φεβρουαρίου, 2020 (Αμερική)

Αρχικά ο Αόρατος Άνθρωπος προοριζόταν ως κομμάτι του Dark Universe από την Universal Pictures, τελικά όμως η μεγάλη αποτυχία του κάκιστου The Mummy (2017) έβαλε ένα απότομο τέλος σε αυτά τα πλάνα. Έτσι, η Universal επιστρέφει στο δοκιμασμένο μοντέλο των σόλο ταινιών για το Invisible Man, με την Elisabeth Moss στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Cecilia Kass, η οποία βρίσκεται σε μία ταραχώδη σχέση με τον επιστήμονα Adrian Griffin (Oliver Jackson-Cohen). H Cecilia θα καταφέρει να ξεφύγει από την κακοποίηση του Griffin, κάτι που θα τον ωθήσει στην αυτοκτονία (φαινομενικά βέβαια, γιατί μετά θα αποδειχθεί ότι είναι ο Αόρατος Άνθρωπος, που συνεχίζει να την κακοποιεί). Θα σας προτείναμε να προσπεράσετε το trailer αν σας δημιουργεί ενδιαφέρον η ταινία, καθώς φαίνεται σαν να μας δείχνει, στην κυριολεξία, όλη την εξέλιξη της πλοκής.

Να θυμίσουμε ότι η ιστορία του Invisible Man, βασισμένη στο βιβλίο του H. G. Wells, έχει μεταφερθεί ουκ ολίγες φορές σε μικρή και μεγάλη οθόνη με πιο πρόσφατη κινηματογραφική παραγωγή το αρκετά αδιάφορο Hollow Man (2000) του Paul Verhoeven. Η πρώτη μεταφορά του πάντως με το Invisible Man (1933) του James Whale έχει μία διαχρονική αξία, με έναν εξαιρετικό Claude Rains στο ρόλο του παράφρονα Αόρατου Ανθρώπου.

A Christmas Carol, μίνι σειρά
Showrunner: Steven Knight (Peaky Blinders)
Πρωταγωνιστούν: Guy Pearce, Tom Hardy, Andy Serkis, Stephen Graham
Πρεμιέρα: Εντός του Δεκεμβρίου (BBC One)

Το Christmas Carol του Charles Dickens αποτελεί μία από τις πλέον ασφαλείς και αγαπημένες λογοτεχνικές ιστορίες για κινηματογραφική/ τηλεοπτική μεταφορά και προβολή την περίοδο των Χριστουγέννων. Φέτος, θα δούμε τον Guy Pearce στον ρόλο του Ebenezer Scrooge, κατά την επίσκεψη που θα δεχθεί από τα τρία φαντάσματα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Cine-TV Νέα

Το τηλεοπτικό Witcher είναι πιθανό να βρίσκεται μαζί μας για χρόνια
Σύμφωνα με δηλώσεις της Lauren Schmidt Hissrich, showrunner του Witcher, η νέα μεγαλεπήβολη σειρά του Netflix ενδέχεται να μας απασχολήσει για τουλάχιστον 7 χρόνια, καθώς, όπως ανέφερε, το σενάριο είναι σχεδιασμένο για επτά σεζόν. Ελπίζουμε ότι η ποιότητα της σειράς και -κατά συνέπεια- η αποδοχή της από το κοινό θα στηρίξουν αυτή τη δήλωση.

Witcher

Ο James Dean θα επιστρέφει στη ζωή για τις απαιτήσεις νέας ταινίας
Εδώ έχουμε μία περίπτωση που μάλλον θα αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι σχετικά με το πόσο ηθικό είναι να επαναφέρουμε σε παραγωγές ηθοποιούς που έχουν φύγει από τη ζωή, μέσω της τεχνολογίας CGI. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης Anton Ernst έχει αναλάβει τη μεταφορά του Finding Jack, ένα βιβλίο που πραγματεύεται την εγκατάλειψη χιλιάδων στρατιωτικών σκύλων κατά την έξοδο του αμερικάνικου στρατού από το Βιετνάμ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ernst, ο βασικός ρόλος του χαρακτήρα Rogan φάνταζε ιδανικός για τον James Dean, και έχοντας πάρει τη συγκατάθεση της οικογένείας του αποφασίστηκε να τον επαναφέρουν στη μεγάλη οθόνη μέσω CGI. Ο James Dean γεννήθηκε το 1931 και έχασε τη ζωή του πρόωρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Πρωταγωνίστησε σε μόλις τρεις ταινίες αλλά ήταν αρκετές ώστε να δημιουργήσουν έναν σταρ υψηλού βεληνεκούς, κερδίζοντας μάλιστα το όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου για το Giant (1956) μετά το θάνατό του.

James Dean

Να σημειώσουμε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που με CGI θα επανέλθει κάποιος ηθοποιός σε live-action ταινία, καθώς αυτό είναι κάτι που είδαμε πιο πρόσφατα με τον Peter Cushing στο Rogue One (2016). Παρόλα αυτά, θα είναι η πρώτη φορά που η εμφάνιση ενός ηθοποιού με αυτήν την τεχνική θα είναι για βασικό ρόλο και χωρίς να υπήρχε κάποια πρότερη σχέση του ηθοποιού με τον χαρακτήρα που θα υποδυθεί (στην περίπτωση του Rogue One ο Cushing επέστρεφε ως Governor Tarking από το Star Wars A New Hope του 1977).

Η ομάδα των Ghostbusters επιστρέφει σχεδόν πλήρης
Επισημοποιήθηκε πλέον και η συμμετοχή του Bill Murray στη νέα ταινία Ghostbusters που θα αποτελεί sequel της δεύτερης ταινίας του 1989, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στους Dan Aykroyd, Ernie Hudson και Sigourney Weaver. Δυστυχώς, ο Harold Ramis είχε φύγει από τη ζωή το 2014.

Να θυμίσουμε ότι το νέο sequel θα σκηνοθετηθεί από τον Jason Reitman, γιο του Ivan Reitman, σκηνοθέτη των δύο πρώτων Ghostbusters, ο οποίος εδώ θα έχει ρόλο παραγωγού.

Ghostbusters


 

Η αγάπη του Νικόλα για το gaming ξεκίνησε από πολύ νωρίς χάρη στο Atari 2600. Έκτοτε, το πάθος του για τα βιντεοπαιχνίδια αυξήθηκε με γεωμετρικούς ρυθμούς με ιδιαίτερη έμφαση στο console gaming και ιδίως στα FPS, action-adventure και οτιδήποτε έχει την indie “ταμπέλα”. Ο κινηματογράφος έρχεται στην πολύ κοντινή δεύτερη θέση στα χόμπι του, παρακολουθώντας ένα μεγάλο εύρος ταινιών από την αξεπέραστη εποχή του ασπρόμαυρου σινεμά μέχρι τα blockbusters του "ψηφιακού" Hollywood.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Cine-TV #173
Wandavision, Black Narcissus και άλλα.
Cine-TV #172
The Mandalorian, She-Hulk και άλλα.
Cine-TV #171
Dune, Rebecca και άλλα.
Cine-TV #170
No Time to Die, Criminal, His Dark Materials και άλλα...
Cine-TV #169
The Batman, Wonder Woman, Dragon’s Dogma και άλλα.
Cine-TV #168
Witcher, παραγωγές από τη Ubisoft και άλλα...
Cine-TV #167
Lovecraft Country, Utopia, His Dark Materials κ.α.
Cine-TV #166
The Boys, Transformers, Halloween και άλλα...
Cine-TV #165
The Old Guard, Fallout, Willow και άλλα.
Cine-TV #164
The King’s Man, Foundation και άλλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (4)

admin Admin
This comment was minimized by the moderator on the site

1) ΝΤΡΟΠΗ αυτό που πάνε να κάνουν με τον Dean, όποιο και αν είναι το context και το concept. Μπαίνουν σε επικίνδυνα χωράφια.
2) Περιμένω με αγωνία να δω τη δουλειά που έκανε το BBC με το Α Christmas Carol.
3) Προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε το πρωτότυπο Invisible Man του Whale με τον Claude Rains. Σχεδόν 100 χρόνια μετά, παραμένει ένα εξαιρετικό horror/ sci-fi δείγμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Νικόλα το Call of Cthulhu του 2005 το έχεις δει; Ψιλοάγνωστο (είναι και βουβό) αλλά αξίζει. Ο Peter Cushing στο Rogue One μου είχε αρέσει (κυρίως επειδή δεν ήξερα ότι είχε πεθάνει και τον πέρασα για αληθινό χαχα) αλλά αυτό για τον Dean και μένα δεν μ'αρέσει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το είχα ακούσει παλιότερα για το Call of Cthulhu αλλά δεν το έχω δει. Θα το βάλω στη λίστα!
Δεν μου είχε αρέσει καθόλου αυτό που είχε γίνει με τον Peter Cushing αλλά τουλάχιστον εκεί επαναφέρανε έναν χαρακτήρα που υπήρχε σε προηγούμενη ταινία και χάρη fan service (κάτι που μάλλον το κάνει χειρότερο αλλά έστω είχαν μία δικαιολογία).
Στην περίπτωση του Finding Jack θα δούμε από το πουθενά να...

Το είχα ακούσει παλιότερα για το Call of Cthulhu αλλά δεν το έχω δει. Θα το βάλω στη λίστα!
Δεν μου είχε αρέσει καθόλου αυτό που είχε γίνει με τον Peter Cushing αλλά τουλάχιστον εκεί επαναφέρανε έναν χαρακτήρα που υπήρχε σε προηγούμενη ταινία και χάρη fan service (κάτι που μάλλον το κάνει χειρότερο αλλά έστω είχαν μία δικαιολογία).
Στην περίπτωση του Finding Jack θα δούμε από το πουθενά να εμφανίζεται ο James Dean, χωρίς κάποιον άλλο λόγο πέρα από τον προφανή. Εκτός αν ξαφνικά στέρεψε σε τόσο μεγάλο βαθμό η αγορά εργασίας για ηθοποιούς στο Hollywood.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

1) Bad boys (για τον χαβελέ της υπόθεσης. 0 Smith αγέραστος, λες και είναι 30αρης !! )
2) To Ghostbusters μακριά ( διότι μυρίζει αφαίμαξη του franchise).
3)The Banker (λόγω της κοινωνικοφυλετικής του υπόθεσης και της μορφής που ακούει στο όνομα Samuel Jackson ).

There are no comments posted here yet