Παίζοντας σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σύγχρονα gaming συστήματα μικρή σχέση έχουν πια με τις κονσόλες που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Πέρα από τους σκληρούς δίσκους, τα updates των πολλών Gigabytes και το always on line μοντέλο, οι σύγχρονες κονσόλες έχουν εξελιχθεί σε “ελβετικούς σουγιάδες”, που είναι σε θέση να κάνουν πολλά περισσότερα από το να προσφέρουν, απλώς, gaming μπροστά σε μια τηλεόραση. Όπως (περίπου) οι υπολογιστές δηλαδή. Μια τέτοια έξτρα λειτουργία, που ξεκίνησε την προηγούμενη γενιά με το PS3 και το PSP, αλλά ωρίμασε στην τρέχουσα και, πλέον, έχει καθιερωθεί ως σημαντική δυνατότητα για τους platform holders, είναι η λειτουργία απομακρυσμένου παιχνιδιού ή, αλλιώς, Remote Play.

Η εν λόγω λειτουργία προσφέρει στον κάτοχο του εκάστοτε συστήματος τη δυνατότητα να “τρέχει” τα παιχνίδια του στο σύστημά του, αλλά -έχοντας την κατάλληλη υποδομή στο οικιακό δίκτυο- να τα απεικονίζει σε μια άλλη οθόνη, μια άλλη -συμβατή, πάντα- συσκευή εντός της οικίας του. Η Sony το κάνει εδώ και καιρό με το PS4, με εξαιρετικά αποτελέσματα θα λέγαμε, είτε επιλέξουμε το παιχνίδι μας να απεικονίζεται σε PC είτε σε PS Vita, ενώ τα updates των τελευταίων 12 και πλέον μηνών έχουν φέρει αυτή τη λειτουργία και σε συσκευές iOS και Android.

Remote Play image

H Microsoft έχει πράξει το ίδιο, με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα, με ζεύξη του Xbox One με Windows 10, ενώ τώρα ετοιμάζει τη λειτουργία Game Streaming για το Xbox One, που θα προσφέρει τη δυνατότητα απομακρυσμένου παιχνιδιού σε συσκευές Android. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα PC, βεβαίως, και ειδικά μιλώντας για την υπηρεσία Steam, που με την εφαρμογή Steam Link λύνει τα χέρια όσων θέλουν να δουν το PC τους να “τρέχει” στη μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να κουβαλούν ολόκληρο το tower κάθε φορά που θέλουν να παίξουν.

Ασχολούμενοι με τη λειτουργία Remote Play εδώ και καιρό, αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε ένα video, στο οποίο δείχνουμε τις πιο δημοφιλείς -κατά τη δική μας άποψη- εφαρμογές αυτής της δυνατότητας. Οι δοκιμές μας έγιναν στην οικία του υπογράφοντος, με όλα τα συστήματα της παρουσίασης να είναι συνδεδεμένα στο οικιακό δίκτυο με συσκευές Powerline ή ασύρματη σύνδεση WiFi 5GHz. Το γιατί αυτά τα στοιχεία έχουν τεράστια σημασία, θα το δείτε στο video.

Πείτε μας στα σχόλια την εμπειρία που ενδεχομένως εσείς είχατε με Remote Play ή γράψτε μας τις όποιες απορίες έχετε που ίσως δεν απαντήθηκαν στο video.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Ήταν το 1982, όταν ο πατέρας μου, μου χάρισε έναν "κλώνο" κονσόλας Atari που ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα. Σήμερα, αν και με δύο παιδιά βρίσκουμε χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, ενώ τις νύχτες ανοίγουμε και κανένα βιβλίο high fantasy ή βλέπουμε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Α, και ακούμε classic rock...

Σχετικά άρθρα βάσει tags

2020: Indies Reign Supreme (still)
Επερχόμενοι, αναμενόμενοι, 43 τίτλοι για το 2020.
Τα καλύτερα παιχνίδια της δεκαετίας 2010 - 2019
Όπως ψηφίστηκαν από τα μέλη και τη συντακτική ομάδα του GameOver.gr.
Global Games Market Insights 2019
Mobile games, ψηφιακή διανομή και... Fortnite.
History of Consoles - Microsoft Xbox
Life is Short. Play More.
Inside the Industry #2
Η άφιξη του Streaming.
Βιντεοπαιχνίδια, κοινότητα και Internet
Σκέψεις ενός gamer: Μέρος 2ο.
80 χρόνια Batman - Ο Σκοτεινός Ιππότης στα videogames
Special webcast αφιερωμένο στην πορεία του Batman στα videogames.
Πού πήγαν τα "μέτρια" παιχνίδια;
Αναζητώντας την κατηγορία "ΑΑ".
Inside the Industry
Το παζλ της ένατης γενιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (5)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία παρουσίαση και πολύ χρήσιμη για όσους είναι κάτοχοι Ps4.

This comment was minimized by the moderator on the site

Υστερόγραφο: και για να ακριβολογώ όχι μόνο για τους κατόχους τους ps4

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίος και χρήσιμος οδηγός. Θα με ενδιέφερε το remote play από PC προς TV αλλά δυστυχώς δεν διαθέτω ακόμα τα μέσα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ αναλυτική παρουσίαση, ευχαριστούμε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάρα πολύ χρήσιμος ο οδηγός, πραγματικά δεν γνώριζα ότι υπάρχουν 2 λειτουργίες που αναφέρεις. Να σαι καλά Γιώργο.

There are no comments posted here yet