Peninsula, Greyhound και άλλα trailers.

Παρά το γεγονός πως το είδος των ζόμπι έχει ολίγον τι κουράσει, συνεχίζουμε να βλέπουμε ορισμένες ιδιαίτερα αξιόλογες περιπτώσεις/ εξαιρέσεις, ιδίως από τη Νότιο Κορέα, με την πρόσφατη σειρά Kingdom σε ένα πολύ διαφορετικό setting από αυτά που έχουμε συνηθίσει, καθώς και με το Train to Busan, μία ιδιαίτερα φροντισμένη παραγωγή που κατάφερε να προσφέρει ένα φρέσκο σκηνικό, εντός βαγονιών γεμάτα με ζόμπι. Ελπίζουμε ότι το Peninsula (sequel της προαναφερθείσας ταινίας) θα καταφέρει και πάλι να δώσει απλόχερα την καλοσχεδιασμένη δράση και ένταση.

Στα υπόλοιπα, ένα κάποιο ενδιαφέρον δημιουργεί το Ghosts of War, όχι επειδή φαίνεται πως θα αποτελεί κάποια κορυφαία ταινία, αλλά γιατί τουλάχιστον φαίνεται να επιχειρεί να προσφέρει κάτι ελαφρώς διαφορετικό στην τετριμμένη συνταγή των στοιχειωμένων σπιτιών, και ελπίζουμε ότι ίσως καταφέρει να οδηγήσει σε μία ευχάριστη b-movie βραδιά.

Train to Busan

Τέλος, σαφέστατα έχουμε καεί πάμπολλες φορές με αναβιώσεις παλιότερων franchises, εντούτοις, υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, όπως το αδικημένο Blade Runner 2049 (2017) αλλά και το αξιοπρεπές slasher Halloween (2018). Ως εκ τούτου, η είδηση για πιθανή επιστροφή της Sigourney Weaver σε ένα νέο Alien (εικάζουμε χωρίς την επιστροφή του Ridley Scott) μάς επιτρέπει να βλέπουμε θετικά μία πιθανή δυναμική επαναφορά, ή έστω σωστό κύκνειο άσμα, για τα συμπαθή, αιμοβόρα εξωγήινα όντα.

Trailers

Peninsula
Σκηνοθέτης: Yeon Sang-ho (Train to Busan)
Πρωταγωνιστούν: Gang Dong-won, Lee Jung-hyun, Lee Re
Πρεμιέρα: 12 Αυγούστου (Ισπανία)

Η απειλή των ζόμπι του Train to Busan (2016) επανέρχεται σε μία Κορέα που έχει πλέον ερημωθεί, τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Το σκηνικό δείχνει να αλλάζει άρδην από τα κλειστοφοβικά σκηνικά των βαγονιών, μεταφέροντας τη δράση σε εκτενέστερα περιβάλλοντα -όπως μαρτυρά το trailer. Το Train to Busan αποτελούσε μία από τις καλύτερες πρόσφατες ταινίες της θεματολογίας, με το σκηνικό του τραίνου να αποτελεί μία φρέσκια ιδέα (πράγμα σπάνιο για το είδος). Ελπίζουμε ότι η επιστροφή του σκηνοθέτη για το Peninsula θα σημαίνει μία εξίσου αξιόλογη ταινία.

The Rental
Σκηνοθέτης: Dave Franco (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Dan Stevens, Alison Brie, Sheila Vand, Jeremy Allen White
Πρεμιέρα: 24 Ιουλίου (διαδικτυακή διανομή)

Δύο ζευγάρια θα θελήσουν να περάσουν ένα ήσυχο σαββατοκύριακο σε ένα εξοχικό σπίτι. Ως horror ταινία που σέβεται τον εαυτό της, όμως, μόνο ήσυχη δεν θα αποδειχθεί η εξόρμηση, καθώς ο ιδιοκτήτης θα αρχίσει να τους παραμονεύει και η παρενόχληση δεν θα αργήσει να έρθει. Ο Dave Franco επιχειρεί να κάτσει για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, από όπου ελπίζουμε πως θα δείξει περισσότερο ταλέντο σε σχέση με τις υποκριτικές του ικανότητες.

Greyhound
Σκηνοθέτης: Aaron Schneider (Get Low)
Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Stephen Graham, Rob Morgan
Πρεμιέρα: 10 Ιουλίου (Apple TV)

Ο Tom Hanks επιστρέφει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας επιμεληθεί αυτήν τη φορά την απόδοση του σεναρίου, το οποίο βασίζεται στο μυθιστόρημα The Good Shepherd (1955). Ο δημοφιλής ηθοποιός θα υποδυθεί έναν διοικητή του αμερικάνικου ναυτικού και επικεφαλής ενός κομβόι 37 συμμαχικών πλοίων, πολεμικών και εμπορικών, με αποστολή να διασχίσουν τον Ατλαντικό ωκεανό προκειμένου να μεταφέρουν εφόδια στις δυνάμεις που μάχονται στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα χρειαστεί να αμυνθούν απέναντι στο ανελέητο κυνηγητό των γερμανικών υποβρυχίων. Αν και δεν περιμένουμε να δούμε την εξαιρετική αποτύπωση του πεδίου της μάχης του Saving Private Ryan (1998), καθώς υπήρχε και ένας Steven Spielberg εκεί, παρόλα αυτά ελπίζουμε σε μία έντονη πολεμική περιπέτεια.

The Nest
Σκηνοθέτης: Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene)
Πρωταγωνιστούν: Jude Law, Carrie Coon
Πρεμιέρα: 18 Σεπτεμβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Το σενάριο μάς μεταφέρει στα 80s όπου μία εύπορη οικογένεια θα μετακομίσει από την Αμερική στην Αγγλία, προκειμένου ο σύζυγος να εκμεταλλευτεί μία επιχειρηματική ευκαιρία. Σταδιακά αυτή η μετακίνηση θα αρχίσει να επηρεάζει όλα τα μέλη της οικογένειας. Δεν γνωρίζουμε πολλά περισσότερα πέραν ότι εμπίπτει στο είδος των θρίλερ.

Ghosts of War
Σκηνοθέτης: Eric Bress (The Butterfly Effect)
Πρωταγωνιστούν: Brenton Thwaites, Theo Rossi, Skylar Astin, Billy Zane
Πρεμιέρα: 17 Ιουλίου (διαδικτυακή διανομή)

Συνηθισμένη, κλισέ θεματολογία του στοιχειωμένου σπιτιού, όμως με μία φρέσκια τροπή, καθώς θα έχει μία αύρα από πολεμική ταινία που διαδραματίζεται στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο Ghosts of War θα δούμε πέντε Αμερικανούς στρατιώτες, που θα διαταχθούν να μεταβούν σε ένα γαλλικό κάστρο που αποτελούσε αρχηγείο των ναζί. Κατά την παραμονή τους θα αντιληφθούν την ύπαρξη μεταφυσικών υπάρξεων, που έχουν τις ρίζες τους στα δεινά που πέρασε από τη ναζιστική κατοχή η οικογένεια που ζούσε εκεί. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστροφή του Eric Bress στα σκηνοθετικά καθήκοντα, δεκαέξι χρόνια μετά τη μόνη του σκηνοθετική δουλειά με το αρκετά συμπαθητικό Butterfly Effect (2004).

Warrior Nun, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 2 Ιουλίου (Netflix), 10 επεισόδια

Βασισμένη στο κόμικ Warrior Nun Areala η νέα σειρά του Netflix θα μεταφέρει τη δράση ενός αρχαίου τάγματος μαχητών που πολεμά ενάντια στις δυνάμεις της κολάσεως. Όπως προδίδει ο τίτλος (και το trailer), στους καλούς της υπόθεσης θα δούμε μοναχές πολεμίστριες, εκ των οποίων, η πρωταγωνίστρια τουλάχιστον, θα έχει και κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις. Highlight του trailer ο CGI δαίμονας που δείχνει σαν να βγήκε από το Doom.

Cursed, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 17 Ιουλίου (Netflix), 10 επεισόδια

Το Netflix θα μας φέρει τη δική του εκδοχή του θρύλου του βασιλιά Αρθούρου, επικεντρωμένη στον χαρακτήρα της Nimue, η οποία κατά τον μύθο έδινε το Excalibur στον Αρθούρο. Σύμφωνα με το trailer εδώ θα δούμε μία παραλλαγή, καθώς κατά τη διάρκεια της αφήγησης η Nimue διερωτάται: τι θα γινόταν αν το ξίφος επέλεγε μία βασίλισσα αντί για έναν βασιλιά.

Cine-TV Νέα

Πιθανό ένα πέμπτο Alien με την επιστροφή της Sigourney Weaver
Το ενδεχόμενο να δούμε μία νέα ταινία Alien βρίσκεται ακόμα στα πολύ (πάρα πολύ) πρώιμα στάδια, αλλά τουλάχιστον κάτι φαίνεται να κινείται. Η είδηση έρχεται από συνέντευξη που παραχώρησε η Sigourney Weaver στο Empire, σύμφωνα με την οποία παρέλαβε ένα σενάριο πενήντα σελίδων για μία νέα ταινία Alien. Το σενάριο έστειλε ο Walter Hill, παραγωγός του πρώτου Alien (1979), καθώς και ένας από τους σεναριογράφους του Alien 3 (1992). Αναμφίβολα σεβόμαστε πλήρως τη δουλειά του Ridley Scott στη γέννηση του franchise με το εξαιρετικό πρώτο Alien, αλλά το πρόσφατο Alien: Covenant (2017) μάς έδειξε ότι ο δημιουργός μάλλον δεν είναι σε θέση πλέον να επαναφέρει τη σειρά στο ύψος που ο ίδιος είχε θέσει. Ίσως μία φρέσκια ματιά να βοηθήσει.

Alien Sigourney Weaver


 

Η αγάπη του Νικόλα για το gaming ξεκίνησε από πολύ νωρίς χάρη στο Atari 2600. Έκτοτε, το πάθος του για τα βιντεοπαιχνίδια αυξήθηκε με γεωμετρικούς ρυθμούς με ιδιαίτερη έμφαση στο console gaming και ιδίως στα FPS, action-adventure και οτιδήποτε έχει την indie “ταμπέλα”. Ο κινηματογράφος έρχεται στην πολύ κοντινή δεύτερη θέση στα χόμπι του, παρακολουθώντας ένα μεγάλο εύρος ταινιών από την αξεπέραστη εποχή του ασπρόμαυρου σινεμά μέχρι τα blockbusters του "ψηφιακού" Hollywood.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Cine-TV #172
The Mandalorian, She-Hulk και άλλα.
Cine-TV #171
Dune, Rebecca και άλλα.
Cine-TV #170
No Time to Die, Criminal, His Dark Materials και άλλα...
Cine-TV #169
The Batman, Wonder Woman, Dragon’s Dogma και άλλα.
Cine-TV #168
Witcher, παραγωγές από τη Ubisoft και άλλα...
Cine-TV #167
Lovecraft Country, Utopia, His Dark Materials κ.α.
Cine-TV #166
The Boys, Transformers, Halloween και άλλα...
Cine-TV #165
The Old Guard, Fallout, Willow και άλλα.
Cine-TV #164
The King’s Man, Foundation και άλλα.
Cine-TV #162
Bill & Ted, Doom Patrol και άλλα…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφήστε το καημένο το alien μόνο του, τι σας έχει κάνει; Προς ολοταχώς για άλλη μια κακή ταινία.

There are no comments posted here yet