“Born to Play”

Το γύρισμα του αιώνα βρήκε μια αγορά videogames εντελώς διαφορετική από εκείνην που άφησε πίσω του. Οι εξελίξεις στην υπό ανάπτυξη αυτή βιομηχανία ψυχαγωγίας ήταν ραγδαίες, αφού οι “παίκτες” που κινούσαν τα νήματα είχαν πάρει την απόφαση να αλλάξουν εντελώς το πρόσωπο των videogames και να φέρουν μια νέα εποχή. Η Sony, μετά την απρόσμενη και τεράστια επιτυχία του πρώτου PlayStation, έφερε στην αγορά το PlayStation 2, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του μέσα από ένα “ώριμο” προφίλ, που τράβηξε κοντά του όσους gamers μεγάλωσαν μαζί με τη βιομηχανία κατά την προηγούμενη δεκαετία. Η Microsoft, επίσης με ένα ώριμο και ενήλικο προφίλ, είχε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζει τον πλανήτη για την άφιξη της πρώτης της κονσόλας, του Xbox. Και μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα αλλαγών, οι δύο εταιρείες που τα ξεκίνησαν όλα, η SEGA και η Nintendo, προσπαθούσαν να βρουν τη θέση τους μέσα σε αυτό το νέο κόσμο.

Η SEGA βρήκε αυτή τη θέση... βγαίνοντας από την αρένα του hardware, δηλώνοντας πως το Dreamcast θα είναι η τελευταία της κονσόλα και τοποθετώντας τον εαυτό της στην αγορά των 3rd party εταιρειών. Η Nintendo, ωστόσο, δεν κατέθεσε τα όπλα. Προσλαμβάνοντας μια ομάδα πρώην μηχανικών της Silicon Graphics, που είχε εργαστεί στο Nintendo 64, αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα της και να διεκδικήσει εκ νέου την πρωτιά στην αγορά. Έτσι, μπήκαν τα σχέδια για το πανίσχυρο Project Dolphin, που στην πορεία έγινε γνωστό ως “Nintendo GameCube”.

GameCube 01

Καθώς η ArtX, η ομάδα σχεδιασμού του “Dolphin”, αγοράστηκε από την ATi, η Nintendo προσπαθούσε να διορθώσει τα λάθη που έκανε με το N64 και επιχείρησε να κλείσει πολλές και σημαντικές συμφωνίες με τρίτους εκδότες, ούτως ώστε να εξοπλίσει τη νέα της κονσόλα με πολλά και αποκλειστικά παιχνίδια που δεν θα μπορούσε κάποιος να βρει σε άλλο σύστημα. Και η αλήθεια είναι ότι η αρχή της σταδιοδρομίας του GameCube, από το 2001 που έγινε διαθέσιμο στην Αμερική και την Ιαπωνία, και το 2002, που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, ήταν εντυπωσιακή.

Με τα “σίγουρα χαρτιά”, τα δικά της παιχνίδια που πάντα έχουν εγγυημένη επιτυχία -και ποιότητα- (Super Mario Sunshine, Zelda, Wave Race: Blue Storm, Luigi's Mansion, Pikmin, Super Smash Bros. Melee, Baten Kaitos), με πολλές και σπουδαίες αποκλειστικότητες τρίτων εκδοτών (κυρίως από την Capcom και υπό τη μορφή των Viewtiful Joe, Killer 7, P.N. 03 και Resident Evil 4), ορισμένους ακόμα θρυλικούς τίτλους από “second party” ομάδες (Metroid Prime, Eternal Darkness, Star Wars Rogue Squadron II) και σε συνδυασμό με χρήση οπτικού μέσου ανάγνωσης και υψηλών specs, δεν υπήρχε κανένας λόγος αυτή η κονσόλα να μη γνωρίσει επιτυχία.

GameCube 02

Και όμως, αυτός ο (πανέμορφος για τον υπογράφοντα το κείμενο, αλλά άσχημος και “kiddie” για μεγάλη μερίδα του κοινού) κύβος δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση που δέχτηκε από τις Sony και Microsoft. Παρά το πολύ καλό ξεκίνημά του, το GameCube άρχισε να ασθμαίνει σχετικά γρήγορα, να βρίσκει τον εαυτό του πολύ πίσω από το PlayStation 2 και, εν τέλει, να μένει -σε συνολικές πωλήσεις- πίσω ακόμα και από το Xbox της άπειρης και νεοεισαχθείσας στο χώρο, Microsoft. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως πολλά από τα αποκλειστικά παιχνίδια του συστήματος που δημιούργησαν τρίτοι εκδότες, λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία τους στο GC πέρασαν στο PlayStation 2. Αξίζει να πούμε ότι το σύνολο των πωληθέντων GameCube “έκατσε” στα -μόλις- 22 εκατομμύρια τεμάχια, που μέχρι την άφιξη του WiiU καθιστούσαν αυτήν την κονσόλα της Nintendo ως τη μεγαλύτερη αποτυχία της και το έθεσαν σε μια πορεία παράλληλη με αυτήν του Dreamcast (που σημείωσε πωλήσεις λίγο κάτω των 10 εκατομμυρίων τεμαχίων).

Κοιτώντας πίσω, από την ασφάλεια των χρόνων που έχουν περάσει, διαπιστώνουμε ότι το GameCube είναι ένα πραγματικά αδικημένο σύστημα, που διέθετε μια σπουδαία βιβλιοθήκη, η οποία έχει αντέξει στο χρόνο όχι μόνο σε ό,τι αφορά την απεικόνιση και την τεχνολογία πολλών εξ αυτών των παιχνιδιών, αλλά και σε ό,τι αφορά την ουσία, το gameplay και το σχεδιασμό τους. Είναι μια κονσόλα που, κατά το δικό μας κριτήριο, άξιζε πολύ καλύτερης τύχης και που στα μάτια του υπογράφοντος αποτελεί την τελευταία σπουδαία και λαμπρή στιγμή της Nintendo στο καθαρά home console πεδίο. 

Περισσότερα και πολύ πιο αναλυτικά στοιχεία για την τελευταία κονσόλα της Nintendo που συμμετείχε στον “specs war” (αφού από το Wii και έπειτα η Nintendo αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική ρότα) θα βρείτε στο ακόλουθο video, το οποίο αποτελεί το ενδέκατο επεισόδιο στο μεγάλο αφιέρωμά μας για την ιστορία των σημαντικότερων οικιακών συστημάτων.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Ήταν το 1982, όταν ο πατέρας μου, μου χάρισε έναν "κλώνο" κονσόλας Atari που ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα. Σήμερα, αν και με δύο παιδιά βρίσκουμε χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, ενώ τις νύχτες ανοίγουμε και κανένα βιβλίο high fantasy ή βλέπουμε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Α, και ακούμε classic rock...

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Οδηγός Remote Play
Παίζοντας σε κάθε γωνιά του σπιτιού.
2020: Indies Reign Supreme (still)
Επερχόμενοι, αναμενόμενοι, 43 τίτλοι για το 2020.
Τα καλύτερα παιχνίδια της δεκαετίας 2010 - 2019
Όπως ψηφίστηκαν από τα μέλη και τη συντακτική ομάδα του GameOver.gr.
Global Games Market Insights 2019
Mobile games, ψηφιακή διανομή και... Fortnite.
History of Consoles - Microsoft Xbox
Life is Short. Play More.
Inside the Industry #2
Η άφιξη του Streaming.
Βιντεοπαιχνίδια, κοινότητα και Internet
Σκέψεις ενός gamer: Μέρος 2ο.
80 χρόνια Batman - Ο Σκοτεινός Ιππότης στα videogames
Special webcast αφιερωμένο στην πορεία του Batman στα videogames.
Πού πήγαν τα "μέτρια" παιχνίδια;
Αναζητώντας την κατηγορία "ΑΑ".
Inside the Industry
Το παζλ της ένατης γενιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (30)

This comment was minimized by the moderator on the site

Αδικημένη δε θα πει τίποτα. Θυμάμαι ακόμα την γρήγορη πτώση τιμής και τα Bundles GC + games με 100 ευρώ την ίδια ώρα που οι άλλες κονσόλες κόστιζαν ακόμα κοντά στα 200. Γενικά θυμάμαι οτι το vibe που μας έβγαζε [στους πιο μικρούς τότε] ήταν αδιάφορο - παιδιάστικο. Και δεν αναφέρομαι για αγορά της ως κύρια κονσόλα [εκεί το ps2 δεν είχε ανταγωνισμό], αλλά κάποιος που είχε ήδη ps2, συνήθως...

Αδικημένη δε θα πει τίποτα. Θυμάμαι ακόμα την γρήγορη πτώση τιμής και τα Bundles GC + games με 100 ευρώ την ίδια ώρα που οι άλλες κονσόλες κόστιζαν ακόμα κοντά στα 200. Γενικά θυμάμαι οτι το vibe που μας έβγαζε [στους πιο μικρούς τότε] ήταν αδιάφορο - παιδιάστικο. Και δεν αναφέρομαι για αγορά της ως κύρια κονσόλα [εκεί το ps2 δεν είχε ανταγωνισμό], αλλά κάποιος που είχε ήδη ps2, συνήθως προχωρούσε στην απόκτηση του θηρίου της microsoft και προσπερνούσε το gc. Στην Ελλάδα ίσως δε υποστηρίχτηκε όπως του άρμοζε και απο τα έντυπα μέσα. Θύματα του marketing όπως είπαν και τα παιδιά στο video.

Εδώ θα βρείτε άρθρα του Γ. Καλλίφα τον καιρό που εργαζόταν ακόμα σε περιοδικό, σχετικά με την παρουσίαση και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του συστήματος, αλλά και του μικρού του αδερφού GBA, σύγκριση του gc με το xbox, κάποια reviews κ.α.

Εδώ εξώφυλα απο την άφιξη του gba και του gc και εδώ poster-διαφημίσεις των τίτλων απο σελιδες των gaming εντύπων. Οι αποκλειστικοί τίτλοι της Nintendo είχαν με διαφορά τα καλύτερα διαφημιστικά και άνετα τα έκανες κορνίζα στο τοίχο.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγκίνηση για την πρώτη μου home console. Αγόρασα το limited Metroid Prime edition (αφού απέκρουσα τις προτροπές του καταστηματάρχη να πάρω PS2 γιατί το GC δεν έπαιζε πειρατικά, με το επιχείρημα ότι εγώ θέλω να παίξω Mario Kart και Zelda). Βασικά σαν PC παίκτης ως τότε, οπαδός Blizzard και Starcraft και διαβάζοντας για την επικείμενη κυκλοφορία του Starcraft Ghost σε κονσόλες, αποφάσισα να...

Συγκίνηση για την πρώτη μου home console. Αγόρασα το limited Metroid Prime edition (αφού απέκρουσα τις προτροπές του καταστηματάρχη να πάρω PS2 γιατί το GC δεν έπαιζε πειρατικά, με το επιχείρημα ότι εγώ θέλω να παίξω Mario Kart και Zelda). Βασικά σαν PC παίκτης ως τότε, οπαδός Blizzard και Starcraft και διαβάζοντας για την επικείμενη κυκλοφορία του Starcraft Ghost σε κονσόλες, αποφάσισα να πάρω την κονσόλα της Nintendo για να επανασυνδεθώ με τα franchises που έπαιζα μικρός στο Gameboy και στην τηλεόραση σε σπίτια άλλων. Φυσικά Starcraft Ghost δεν είδαμε ποτέ, αλλά είδα άλλες παιχνιδάρες. Μετά το υπέρτατο σοκ του Prime (σαν πρώτο παιχνίδι κιόλας), έπαιξα και λάτρεψα Wind Waker (και Ocarina of Time βεβαίως), έλιωσα το Mario Kart Double Dash, ευχαριστήθηκα το Mario Sunshine (δυστυχώς ποτέ δεν το τελείωσα 100%, πρέπει να γίνει αυτό κάποια στιγμή) και εντυπωσιάστηκα με το Resident Evil 4. Τα Rogue Leader (το τελείωσα με cheat που δίνει άπειρες ζωές, πανδύσκολο ακόμα κι έτσι) και Eternal Darkness τα είδα σχετικά πρόσφατα. Το χειριστήριο είναι ανάμεσα στα αγαπημένα μου (μπορεί να παίζει ρόλο ότι ήταν από τα πρώτα που έπιασα, αλλά το μεγάλο πράσινο κουμπί πάντα μου έκανε εντύπωση) και γενικά οι ώρες gaming που μου χάρισε θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου. Συγχαρητήρια για το video.

Υγ. Ανέφερα ότι εδώ βγήκε το Metroid Prime; Και το υπέροχο sequel.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από mchasap mchasap
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλώς τους και ας άργησαν!!
Αγαπημένα χρόνια, αγαπημένες κονσόλες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Επίσης η πρώτη μου home console της Nintendo (μιάς και παλιότερα είχα μόνο Tζένγκα και Sony). Πρώτη αγάπη και παντοτινή.
Το μικρόβιο του Zelda που δεν είχα παίξει ποτέ και η επικείμενη αποκλειστική κυκλοφορία 3(!) νέων λαχταριστών Resident Evils μας ώθησε να πάρουμε το bundle με το Wind Waker που μόλις είχε κυκλοφορήσει. Εντάξει, πολιτισμικό σοκ κι ένας υπέροχος κόσμος απαράμιλλης ποιότητας...

Επίσης η πρώτη μου home console της Nintendo (μιάς και παλιότερα είχα μόνο Tζένγκα και Sony). Πρώτη αγάπη και παντοτινή.
Το μικρόβιο του Zelda που δεν είχα παίξει ποτέ και η επικείμενη αποκλειστική κυκλοφορία 3(!) νέων λαχταριστών Resident Evils μας ώθησε να πάρουμε το bundle με το Wind Waker που μόλις είχε κυκλοφορήσει. Εντάξει, πολιτισμικό σοκ κι ένας υπέροχος κόσμος απαράμιλλης ποιότητας ξανοίχτηκε μπροστά μας......Πως να μην λατρέψεις αυτό το μηχάνημα που είχε τα δύο καλύτερα παιχνίδια της γενιάς, ένα φοβερό Zelda γεμάτο μαγεία, ένα απο τα καλύτερα κλασσικά Resident Evil και δεκάδες ποιοτικότατα Nintendo IP's. H τελευταία φορά που η Nintendo παρέδωσε ένα κλασσικό μηχάνημα στην αιχμή της τεχνολογίας με τους gamers κλασσικά να του γυρνούν την πλάτη επιδεικτικά. Που να μην είχε τόσα διαμάντια....Και μετά απορείτε γιατί η Nintendo αποτραβήχτηκε.....
Όσο για τις αναμνήσεις? Απίστευτες και ανεξίτηλες όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η πρώτη φορά που έπαιξα Zelda και να έχω κλείσει 12ωρο (σαν φοιτητής πάντα έτσι?:p) χωρίς καν να το καταλάβω. Η αίσθηση του να παίζεις το Τέλειο Παιχνίδι (Metroid Prime). H έκσταση να παίζεις το καλύτερο παιχνίδι της γενιάς (Resident Evil 4) αφού έχεις παίξει το καλύτερο κλασσικό προκάτοχο του (REmake). Aτελείωτες ώρες στο Soul Calibur II...Τετραπλό Mario Kart DoubleDash με την παρέα....Κλαψ θα με πάρουν τα κλάμματα....
Το αγαπώ αυτό το κυβάκι απο τα βάθη της καρδιάς μου.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν φταίει το μηχάνημα αλλά η ίδια της η νοοτροπία της την οποία ακόμα και σήμερα την πληρώνει και γι'αυτό της γυρνάνε την πλάτη η πλειοψηφία των gamers. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια δεν έχει μάθει πως να πλασάρει τις κονσόλες της, να τις τοποθετεί στην αγορά και να προσελκύει 3rd party, σε αντίθεση με τις handheld δημιουργίες της όπου εκεί τα έχει όλα...

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν φταίει το μηχάνημα αλλά η ίδια της η νοοτροπία της την οποία ακόμα και σήμερα την πληρώνει και γι'αυτό της γυρνάνε την πλάτη η πλειοψηφία των gamers. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια δεν έχει μάθει πως να πλασάρει τις κονσόλες της, να τις τοποθετεί στην αγορά και να προσελκύει 3rd party, σε αντίθεση με τις handheld δημιουργίες της όπου εκεί τα έχει όλα άψογα οργανωμένα. Είμαι σίγουρος ότι και το πιο δυνατό μηχάνημα να βγάλει πάλι θα καταφέρει να το θάψει.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από Erebus Erebus
This comment was minimized by the moderator on the site

@Erebus:
Δεν ξέρω ρε συ Χρήστο.
Λένε πως μέσα απο τα βιώματα σου, οικοδομείς τον χαρακτήρα σου και τις πεποιθήσεις σου. Έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως η ουσία των πραγμάτων στο τέλος της ημέρας έχει να κάνει πως δεν είναι στο πως πλασάρεις τα πράγματα αλλά τι είναι εν τέλει το καθένα, ουσιαστικά. Προσωπικά αδιαφορώ εντελώς στο πως πλασάρεται το κάθε τι και πάω κατευθείαν στο ψαχνό. Έχω βιώσει...

@Erebus:
Δεν ξέρω ρε συ Χρήστο.
Λένε πως μέσα απο τα βιώματα σου, οικοδομείς τον χαρακτήρα σου και τις πεποιθήσεις σου. Έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως η ουσία των πραγμάτων στο τέλος της ημέρας έχει να κάνει πως δεν είναι στο πως πλασάρεις τα πράγματα αλλά τι είναι εν τέλει το καθένα, ουσιαστικά. Προσωπικά αδιαφορώ εντελώς στο πως πλασάρεται το κάθε τι και πάω κατευθείαν στο ψαχνό. Έχω βιώσει αρκετούς ''θανάτους'' κονσολών ανά τα χρόνια αλλά αυτοί που πονούσαν περισσότερο ήταν αυτά τα δύο μηχανήματα, το Dreamcast και το GameCube. Θύματα του θεαθήναι κι όχι του είναι. Γιατί αυτό που ήταν, άνετα συγκρίνονταν στα ίσια με τον απόλυτο κυρίαρχο της εποχής. Τολμώ να πως πως οι παικτικές μου εμπειρίες σε αυτά, στην υποθετική ποιοτική ζυγαριά, ισσορόπησαν σε ειδικό βάρος τα εξίσου σημαντικά παιχνίδια του PS2. Μάλλον πλήρωσαν το γεγονός ότι τα πλάσαραν όπως ακριβώς ήταν (μηχανήματα μόνο για να παίζεις παιχνιδάρες) κι όχι κάτι παραφουσκωμένο.
Βέβαια είναι συνισταμένη κι άλλων, αστάθμητων και μεταβλητών παραγόντων. Κάθε εποχή τα έχει αυτά.
Το συμπερασμα είναι ότι ο συνειδητοποιημένος gamer δεν πρέπει να πέφτει θύμα του marketing. Πρέπει να κοιτά τα γούστα του, να ζυγίζει δίκαια καταστάσεις και να κοιτά μόνο την ουσία αυτού του hobby που είναι τα ίδια τα παιχνίδια και πόσο ποιοτικά δομημένα είναι. Αυτή η γενιά είχε την αγιοποίηση των αριθμών και κάπου στην πορεία ξεχάσαμε (γενικά μιλώντας) τι πρέπει να ζητάμε απο τα παιχνίδια. Η επόμενη θα έχει κάτι άλλο.
Όσο για τη Nintendo πραγματικά είναι αψυχολόγητη. Ξέρει όμως ότι αυτή η ιδιαιτερότητα της και τα απίστευτα ποιοτικά παιχνίδια της είναι οι λόγοι που την ξεχωρίζουν απο τον ανταγωνισμό, προσφέροντας μια απαραίτητη ποικιλία. Άλλωτε της βγαίνει κι άλλωτε όχι. Κι εγώ θα ήθελα ένα GameCube 2 ή ένα ΣΝΕΣΣ 2 μόνο και μόνο να δω ότι τίποτα δεν αλλάζει. Και δεν έχει να κάνει με το marketing και το ξέρεις.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Αχ βρε Νίκο συμφωνώ μαζί σου. Κανονικά το marketing θα έπρεπε να είναι στην άκρη και ο καταναλωτής να κοιτάει την ουσία αλλά δυστυχώς δεν γίνεται έτσι και ειδικά στο χώρο του gaming γι'αυτό και βλέπουμε ποσά για marketing πολλαπλάσια από την παραγωγή ενός τίτλου. Και γκρινιάζω για την Νιντυ όλη την ώρα γιατί έχει παιχνιδάρες και αν είχε και το 3rd party support με μια κονσόλα που κόντραρε τις...

Αχ βρε Νίκο συμφωνώ μαζί σου. Κανονικά το marketing θα έπρεπε να είναι στην άκρη και ο καταναλωτής να κοιτάει την ουσία αλλά δυστυχώς δεν γίνεται έτσι και ειδικά στο χώρο του gaming γι'αυτό και βλέπουμε ποσά για marketing πολλαπλάσια από την παραγωγή ενός τίτλου. Και γκρινιάζω για την Νιντυ όλη την ώρα γιατί έχει παιχνιδάρες και αν είχε και το 3rd party support με μια κονσόλα που κόντραρε τις άλλες στα ίσια με σωστή προώθηση στην αγορά θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Μακάρι να βγει από το καβούκι της γιατί θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποση αγαπη μπορει να χωρεσει σε εναν μικρο κυβο; Ατελειωτη, τοσο απλα.
Υπεροχα παιχνιδια-σταθμοι του gaming εμφανιστηκαν εδω αλλα τοτε δεν ηταν «in» ο κυβος.

Ιστορια ν.253
Στο σπιτι συμφοιτητη μου ειχαν ερθει 7 (εφτα) κοπελες στολισμενες κουκλες ζωγραφιστες να παμε ολη η παρεα σε κλαμπ. Και εμεις 4 καμμενοι τις ειχαμε κ περιμεναν να τελειωσουμε τις παρτιδες στο Soul Calibur 2. Και μετα...

Ποση αγαπη μπορει να χωρεσει σε εναν μικρο κυβο; Ατελειωτη, τοσο απλα.
Υπεροχα παιχνιδια-σταθμοι του gaming εμφανιστηκαν εδω αλλα τοτε δεν ηταν «in» ο κυβος.

Ιστορια ν.253
Στο σπιτι συμφοιτητη μου ειχαν ερθει 7 (εφτα) κοπελες στολισμενες κουκλες ζωγραφιστες να παμε ολη η παρεα σε κλαμπ. Και εμεις 4 καμμενοι τις ειχαμε κ περιμεναν να τελειωσουμε τις παρτιδες στο Soul Calibur 2. Και μετα απορουσαμε γιατι δεν...

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Eμ έτσι είναι αυτά Βαλάντη! Οι προτεραιότητες, προτεραιότητες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο σπιτι συμφοιτητη μου ειχαν ερθει 7 (εφτα) κοπελες στολισμενες κουκλες ζωγραφιστες να παμε ολη η παρεα σε κλαμπ. Και εμεις 4 καμμενοι τις ειχαμε κ περιμεναν


....... Αν και στηρίζω πάντα αγαπημένο Vlad, αυτά καλό είναι να μη γίνονται.

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από Men of Low Moral Fiber Men of Low Moral Fiber
This comment was minimized by the moderator on the site
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από oneeyedwally oneeyedwally
This comment was minimized by the moderator on the site

Εξαιρετικό αφιέρωμα! Σχετικά με την συνεχόμενη πτώση της μετοχής της Nintendo που αναφέρθηκε στο video ειναι συνδυασμός πραγμάτων.

Πρώτον η κακή παρουσία στην Ε3, δευτερον η έλλειψη 3rd party τίτλων σε συνδυασμό με την μη κυκλοφορία του Red Dead Redemption 2 στο Switch (οι επενδυτές όσο περίεργο και να ακούγεται το θεωρούν μεγάλο μειονέκτημα αφου αναμένεται να ειναι high performer τιτλος και...

Εξαιρετικό αφιέρωμα! Σχετικά με την συνεχόμενη πτώση της μετοχής της Nintendo που αναφέρθηκε στο video ειναι συνδυασμός πραγμάτων.

Πρώτον η κακή παρουσία στην Ε3, δευτερον η έλλειψη 3rd party τίτλων σε συνδυασμό με την μη κυκλοφορία του Red Dead Redemption 2 στο Switch (οι επενδυτές όσο περίεργο και να ακούγεται το θεωρούν μεγάλο μειονέκτημα αφου αναμένεται να ειναι high performer τιτλος και system seller για Microsoft και Sony) και τρίτον υπάρχει μια γενικότερη άποψη στους επενδυτικούς κύκλους του εξωτερικού ότι η μετοχή της Nintendo ήταν υπερεκτιμημένη.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ξενοι επενδυτές έχουν την τάση να ξεφορτώνονται πιο ευκολα μετοχές και δεν εχουν την ίδια πίστη με τους Ιάπωνες επενδυτες οδηγούν στην πτώση της μετοχής που βλέπουμε το τελευταίο διαστημα.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από Erebus Erebus
This comment was minimized by the moderator on the site

Η μοναδικη κονσολα που μετανοιωσα που δεν πηρα. Τοτε βεβαια δεν υπηρχε η ενημερωση και ειχαμε PC να συντηρησουμε με νυχια και με δοντια.
Βεβαια τα λαθη ειναι για να μαθαινουμε. Αντε με το καλο να βγει το νεο switch μεσα στο 19 να παιξω zelda.

This comment was minimized by the moderator on the site

Υπέροχο αφιέρωμα για ακόμα μια φορά. Να είσαι Τζουμέρκα και να βλέπεις βιντεάρα για το GC κάτω από τον πλάτανο. Εμπειρία ζωής

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αγαπημένη μου κονσόλα ολων των εποχών. Σίγουρα εξαιρετικά αδικημένη από τον κόσμο.
Θυμάμαι το ειχα αγοράσει μαζι με το luigi's mansion και το Wave Race Blue Storm.
και δεν ειχα κάρτα μνήμης επειδή δεν ειχε το μαγαζί απο όπου το πήρα... και ειχα ξεκινήσει το luigi χωρίς να μπορώ να κανω save και έχασα στο τελευταίο boss... lol.... αστα να πάνε
Το χειριστήριο ειναι εκπληκτικό κυρίως λογο...

Η αγαπημένη μου κονσόλα ολων των εποχών. Σίγουρα εξαιρετικά αδικημένη από τον κόσμο.
Θυμάμαι το ειχα αγοράσει μαζι με το luigi's mansion και το Wave Race Blue Storm.
και δεν ειχα κάρτα μνήμης επειδή δεν ειχε το μαγαζί απο όπου το πήρα... και ειχα ξεκινήσει το luigi χωρίς να μπορώ να κανω save και έχασα στο τελευταίο boss... lol.... αστα να πάνε
Το χειριστήριο ειναι εκπληκτικό κυρίως λογο των κουμπιών, με ενα δάχτυλο ελέγχεις 3 κουμπιά ταυτόχρονα, αυτό σου δίνει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα στα fighting games σε σχέση με αλλα χειριστήρια οπως του playstation οπου καθε φορα σηκώνεις το δάχτυλο σου και το αλλάζεις θέση για να πατήσεις αλλο κουμπί. Το μονο αλλο χειριστήριο που έκανε κατι τέτοιο και μάλιστα ακόμα καλύτερα ηταν του N64 όπου εκει με ενα δάχτυλο ελενχες 4 κουμπιά.
Ο μοχλός καταρχήν ηταν στην σωστή θεση και οχι σαν του playstation... οι γωνίες γύρο απο τον μοχλό σου επέτρεπαν σε ορισμένα παιχνίδια να εχεις μεγαλύτερη ακρίβεια, δηλαδή πχ αμα ήθελες να πατήσεις ακριβώς ευθεία πάνω, το έκανες 100% σωστά και οχι στο περίπου.
Επίσης το δάχτυλο σου δεν γλιστρούσε ακομα και αν ηταν ιδρωμένο επειδή ειχε σχεδιασμενους κατι κύκλους πανω του. Επιτέλους κάναν κατι παρόμοιο στο ps4 μετά απο τοσα χρόνια... του ps3 ήταν χάλια.
Το μονο πραγματικό πρόβλημα ηταν οταν ήθελες να παίξεις παιχνίδια με τα βελάκια αντι για τον μοχλό, όπως πχ 2D fightings και platforms. Μπορούσες δεν ηταν οτι δεν γινόταν, εγω το έκανα, αλλα σίγουρα δεν ηταν καθόλου καλο χειριστήριο για αυτη την δουλειά. Όμως οταν έπαιζες με τον μοχλό ηταν 2 φορές καλύτερο απο του playstation.
Επισης θα επρεπε να εχει ενα επιπλεον κουμπι πανω απο την αριστερη σκανδαλη.
Κατα την γνωμη μου η Nintendo θα επρεπε να εχει κατι παρομιο σαν βασικο της χειριστιριο και οχι το pro και αλλα τετοια.
Το μονο παιχνιδι που θυμαμαι εκμεταλευτικε στο επαρκο την συνδεση με το Advance ηταν το The Legend of Zelda: Four Swords Adventures. Οπου ο καθε παιχτης ελενχε απο εναν link.
To Metroid Prime 2: Echoes ισως να ψιλοαδικηθηκε στο video, ναι το πρώτο ηταν το πρώτο και αγαπημένο, αλλα και το δεύτερο ηταν εκπληκτικό παιχνίδι αξιο να μπει στα καλύτερα παιχνίδια ολων των εποχών. Δεν ειναι και λιγος ο κόσμος που το αγάπησε περισσότερο απο το πρώτο.
Επίσης σίγουρα την αδικείται παρα πολύ οταν λετε οτι ήταν κονσόλα μονο για κάνα 10-15 παιχνίδια...
Ξεχνατε τα πολλα multiplatforms που ειχε, που μπορει να μην ηταν ολα αριστουργηματα αλλα εγω πέρασα πολυ καλα μαζι τους και εχω όμορφες αναμνήσεις. Σίγουρα για εσας που είχατε αλλες κονσόλες, οταν σκέφτεστε το GC λετε μονο για τις αποκλιστικοτιτες, αλλα δεν ηταν μονο αυτες! οχι δεν ηταν! Κάνετε παρα πολυ μεγάλο λάθος, το Gamecube δεν ηταν όπως τα Wii, Wii U και Switch!
Θα γράψω την λίστα με τα παχνιδια που έπαιξα.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Εδω ειναι η λίστα με ολα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στην κονσόλα, κατα την γνώμη μου για περίπου 3 χρονια η κονσόλα ηταν τέλεια και για αυτο θεωρώ οτι ειναι τοσο αδικημένη απο τον κόσμο. Πρόβλημα ειχε μονο στα τελευταία της οπου έπαψαν σιγά σιγα να κυκλοφορούν παιχνίδια. Αν το Gamecube ειχε παει καλα τοτε η Nintendo δεν θα ειχε πάρει αυτον τον δρόμο που πήρε με το Wii και μετά. To οτι ο...

Εδω ειναι η λίστα με ολα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στην κονσόλα, κατα την γνώμη μου για περίπου 3 χρονια η κονσόλα ηταν τέλεια και για αυτο θεωρώ οτι ειναι τοσο αδικημένη απο τον κόσμο. Πρόβλημα ειχε μονο στα τελευταία της οπου έπαψαν σιγά σιγα να κυκλοφορούν παιχνίδια. Αν το Gamecube ειχε παει καλα τοτε η Nintendo δεν θα ειχε πάρει αυτον τον δρόμο που πήρε με το Wii και μετά. To οτι ο κόσμος δεν εκτίμησε αυτη την κονσόλα κατα την γνώμη μου το πληρώσαμε πολύ ακριβά.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_GameCube_games

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα παιχνίδια που έπαιξα στο Gamecube :)
18 Wheeler: American Pro Trucker
Baldur's Gate: Dark Alliance :)
Beach Spikers :)
Beyond Good & Evil :D
BMX XXX :(
Blood Omen 2
BloodRayne :)
Burnout 2: Point of Impact
Capcom vs. SNK 2 EO
Crash Tag Team Racing :(
Crazy Taxi
Donkey Konga
Luigi's Mansion :)
Mario Kart: Double Dash :)
Mario Party 4
Mario Party 5
Mario Power Tennis :)
Paper Mario: The...

Τα παιχνίδια που έπαιξα στο Gamecube :)
18 Wheeler: American Pro Trucker
Baldur's Gate: Dark Alliance :)
Beach Spikers :)
Beyond Good & Evil :D
BMX XXX :(
Blood Omen 2
BloodRayne :)
Burnout 2: Point of Impact
Capcom vs. SNK 2 EO
Crash Tag Team Racing :(
Crazy Taxi
Donkey Konga
Luigi's Mansion :)
Mario Kart: Double Dash :)
Mario Party 4
Mario Party 5
Mario Power Tennis :)
Paper Mario: The Thousand-Year Door :D
Super Mario Sunshine :)
WarioWare, Inc.: Mega Party Game$ :o
Donald Duck: Goin' Quackers
Disney's Magical Mirror Starring Mickey Mouse :(
The Incredibles
Dragon Ball Z: Budokai
Dragon's Lair 3D: Return to the Lair
Eternal Darkness: Sanity's Requiem :o
Enter the Matrix
Extreme-G 3
F-Zero GX :D
Fantastic 4
Hulk
Spider-Man
Spider-Man 2 :o
Ultimate Spider-Man
X-Men Legends :D
X-Men Legends II: Rise of Apocalypse
X-Men: Next Dimension
X2: Wolverine's Revenge :)
Gauntlet: Dark Legacy
Final Fantasy Crystal Chronicles :(
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter: Quidditch World Cup :(
Kirby Air Ride :(
The Legend of Zelda: The Wind Waker :o
The Legend of Zelda: Twilight Princess :D
Lego Star Wars: The Video Game
Star Wars: Bounty Hunter
Star Wars: The Clone Wars :)
Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader :o
Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike
Skies of Arcadia Legends :D
The Lord of the Rings: The Two Towers
The Lord of the Rings: The Return of the King
The Lord of the Rings: The Third Age
Lost Kingdoms
Medal of Honor: Frontline
Medabots Infinity :(
Metroid Prime :o
Metroid Prime 2: Echoes :D:o
Super Smash Bros. Melee :)
Mortal Kombat: Deadly Alliance :o
Mystic Heroes
Pikmin :o
Pokémon Colosseum :o
Pokémon XD: Gale of Darkness :)
Pokémon Channel :(
Resident Evil :o
Resident Evil 4 :o
Phantasy Star Online Episode I & II :(
Sega Soccer Slam :)
Shrek 2
Splinter Cell
The Sims Bustin' Out
Sonic Mega Collection
Sonic Adventure DX: Director's Cut
Sonic Adventure 2: Battle :)
Sonic Heroes
Soulcalibur II :)
Spartan: Total Warrior :)
Spyro: Enter the Dragonfly :(
Spyro: A Hero's Tail :(
Star Fox Adventures
Star Fox: Assault
Super Monkey Ball
Tales of Symphonia :)
Teenage Mutant Ninja Turtles
TimeSplitters 2
Tomb Raider: Legend :)
Viewtiful Joe
Virtua Striker 2002 :(
Wave Race: Blue Storm :)
Worms 3D
XIII
Yu-Gi-Oh! The Falsebound Kingdom

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Sadshadow Sadshadow
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους , χαίρομαι που και κάποιος άλλος γνωρίζει το Beach Spikers!
Το ειχα ξανααναφερει σε ενα webcast οταν μιλούσαν για το Dead or Alive beach volleyball, και κάποιες ακόμα φορές σε συζητήσεις για GC ή αθλητικά παιχνίδια, και κανένας δεν φαινόταν να το γνωρίζει εκτός απο εμένα.
Αποκλειστικο παιχνίδι του GameCube πολυ πολυ ανώτερο του DOA beach volleyball στο X-Box (τα ειχα και τα 2).
Μπορ...

Επιτέλους , χαίρομαι που και κάποιος άλλος γνωρίζει το Beach Spikers!
Το ειχα ξανααναφερει σε ενα webcast οταν μιλούσαν για το Dead or Alive beach volleyball, και κάποιες ακόμα φορές σε συζητήσεις για GC ή αθλητικά παιχνίδια, και κανένας δεν φαινόταν να το γνωρίζει εκτός απο εμένα.
Αποκλειστικο παιχνίδι του GameCube πολυ πολυ ανώτερο του DOA beach volleyball στο X-Box (τα ειχα και τα 2).
Μπορούσες να κάνεις και ελληνική ομάδα :)
Κρίμα που δεν υπάρχουν πολλά τέτοια παιχνίδια... προτιμάν να κάνουν καμιά εικοσαριά ποδοσφαιρικια για μια κονσόλα.
Τα μονα αθλητικά παιχνίδια που πραγματικά καταευχαριστήθηκα είναι τα Tennis και beach volleyball.

Το άλλο με τα φορτηγά ειναι πιο γνωστό, λογο φαντάζομαι του οτι δεν ήταν αποκλειστικότητα του GC.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Είχα ξεχάσει το Skies of Arcadia Legends! Αν εξαιρέσεις τα Pokemon ειναι το πρώτο turn based jrpg που έπαιξα ποτέ μου! Το πρόσθεσα με edit.

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Sadshadow Sadshadow
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυο ακόμα παιχνίδια που ξέχασα είναι τα Sega Soccer Slam και Splinter Cell. To έβαλα και αυτά στην λίστα μου.

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Sadshadow Sadshadow
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο Γιωργο και Λαμπρο για το πολυ ωραιο αφιερωμα!

Πολυ καλο μηχανημα με αρκετα κορυφαια παιχνιδια το οποιο θα μπορουσε να ηταν ενας αξιος αντιπαλος του PS2, παρολα αυτα για αλλη μια φορα η ιδια η Nintendo με την ξεροκεφαλια της βρηκε τον τροπο να το αδικησει...!

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από Amiga500 Amiga500
This comment was minimized by the moderator on the site

Φιλε μου Sadshadow κολοκυθια ξεκολοκυθια τα γεγονοτα ειναι γεγονοτα και καμια προσωπικη προτιμιση δεν μπορει να τα αλλαξει/αγνοησει!
Επισης κι εγω δεν μπορω να δεχτω την καραμελα των Nintendo φανς οτι παντα κανει λαθος ο κοσμος και ποτε η ιδια η Nintendo!
Προσωπικα ειχα την τυχη να ζησω ολη την πορεια του Gamecube στην αγορα και ως gamer αλλα και ως retailer (ειχα ηδη καταστημα τοτε και το...

Φιλε μου Sadshadow κολοκυθια ξεκολοκυθια τα γεγονοτα ειναι γεγονοτα και καμια προσωπικη προτιμιση δεν μπορει να τα αλλαξει/αγνοησει!
Επισης κι εγω δεν μπορω να δεχτω την καραμελα των Nintendo φανς οτι παντα κανει λαθος ο κοσμος και ποτε η ιδια η Nintendo!
Προσωπικα ειχα την τυχη να ζησω ολη την πορεια του Gamecube στην αγορα και ως gamer αλλα και ως retailer (ειχα ηδη καταστημα τοτε και το πουλουσα) και θυμαμαι καλα ολα τα γεγονοτα και τις αντιδρασεις του κοσμου!
Δεν θα τα ξαναγραψω γιατι με καλυψαν απολυτα οσα εγραψαν οι φιλοι Sky333 και Erebus και τα οποια ισχυουν 100%!

Επισης η συγκριση που κανεις φιλε με τα PS4 & Xbox One ειναι αστοχη, μιας και μιλαμε για αλλα δεδομενα και αλλες εποχες!
Τοτε το GC ειχε απεναντι του ενα μηχανημα (PS2) που καλως η κακως προσφερε πολλα περισσοτερα απο αυτο!
Ασε που σημερα βλεπεις οτι και το Switch της Nintendo ακολουθει κατα ποδας τα (ασχημα) trends των Sony/MS!

Κι εγω λατρευω π.χ. το 3DO και το αγορασα οταν βγηκε και πολυ θα ηθελα να το παρει ολος ο κοσμος και να γινει τεραστια επιτυχια, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα κλεισω τα ματια στα λαθη της εταιρειας και θα ριξω την ευθυνη στο κοσμο που δεν το αγορασε!

Για ενα πραγμα να εισαι σιγουρος, οτι η διαφημιση μπορει να σε επιρεασει ωστε να παρεις κατι αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να σε κανει να το κρατησεις και να ριξεις λεφτα σε αυτο αν τελικα δεν σου προσφερει αυτα που υποσχεται!

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από Amiga500 Amiga500
This comment was minimized by the moderator on the site

Σίγουρα η Nintendo εχασε κάποιες πωλήσεις επειδη δεν έπαιζε ταινίες, δεν διαφωνώ καθόλου. Ομως δεν πιστεύω οτι θα έκανε την τοσο τεράστια διαφορά. Εκεί που δεν μπορούσε να συναγωνιστεί την Sony ηταν το marketing. Αν και προσπάθησε πολυ περισσότερο απο οτι με το N64 δεν τα κατάφερε. Να θυμίσω οτι το X-Box για να παίξει DVD έπρεπε να δώσεις έξτρα λεφτά. Και DVD players πουλούσαν ακόμα και τα...

Σίγουρα η Nintendo εχασε κάποιες πωλήσεις επειδη δεν έπαιζε ταινίες, δεν διαφωνώ καθόλου. Ομως δεν πιστεύω οτι θα έκανε την τοσο τεράστια διαφορά. Εκεί που δεν μπορούσε να συναγωνιστεί την Sony ηταν το marketing. Αν και προσπάθησε πολυ περισσότερο απο οτι με το N64 δεν τα κατάφερε. Να θυμίσω οτι το X-Box για να παίξει DVD έπρεπε να δώσεις έξτρα λεφτά. Και DVD players πουλούσαν ακόμα και τα Lidl σε ξεφτιλιστικες τιμές.
Amiga500 απλα λεω οτι οι καταναλωτές εχουμε ευθύνες, οπως έλεγες και εσυ, εμεις με το πορτοφόλι μας υποστηρίξαμε τις αναγκαστικές συνδρομές και τα dlc τύπου ενας χαρακτήρας 6 euro σε παιχνίδια που κοστίζουν 70 euro. Απλα θεωρω οτι το GameCube ηταν μια υπερπλήρης κονσόλα που τα πρώτα τουλάχιστον 3 χρόνια της έστεκε πολυ καλά απο μόνη της. Προς το τέλος της δυστυχώς άρχισαν να μην κυκλοφορούν παιχνίδια (και κάπου εκεί πήρα X-Box).
Απλα μου φαινεται και μου ακουγετε πολυ άδικο το να λετε οτι για την αποτυχία του GameCube φταίει μόνο η Nintendo. Θαρρείς και τα έκανε ολα λαθος... και ποιο ηταν το μεγάλο της έγκλημα ; οτι δεν εκανε την gaming κονσόλα της να παίζει ταινίες, αρα καλα να πάθει...
Οπως και να εχει μετα απο το GC πηρε τον δρομο που πηρε και τα πηγαίνει πολυ καλύτερα εμπορικά. Και εγω απλα αναπολώ τις όμορφες εποχές του N64 και του GC που φοβάμαι οτι δεν θα ξανάρθουν ποτε (αν και το ps4 ειναι πολυ κοντά στο να το κανει, δυστυχώς υπάρχουν πολλές παραφωνίες)
Επίσης ρε φίλε Amiga500 δεν ειπα οτι το ps2 δεν αξιζε καθόλου σαν κονσόλα και οτι ηταν κοροϊδία! Σε αντίθεση με το ps1 ειχε πάρα πολλά καλά παιχνίδια που με ενδιέφεραν πολύ.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από Sadshadow Sadshadow
This comment was minimized by the moderator on the site

Φιλε μου Sadshadow εννοειται οτι οι καταναλωτες εχουν ευθυνη για το τι αγοραζουν, παντα θα το πιστευω αυτο, ειδικα οσον αφορα τα dlcs, mt, lb κτλπ!
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα πρεπει να φορτωθουν και τα οποια λαθη/ανεπαρκειες του hardware των Nintendo/Sony/MS!

Καπως ετσι τιμωρησαν (και πολυ σωστα) και την Sony για τα λαθη που εκανε στα πρωτα χρονια του PS3, παρολο το απιστευτο marketing που...

Φιλε μου Sadshadow εννοειται οτι οι καταναλωτες εχουν ευθυνη για το τι αγοραζουν, παντα θα το πιστευω αυτο, ειδικα οσον αφορα τα dlcs, mt, lb κτλπ!
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα πρεπει να φορτωθουν και τα οποια λαθη/ανεπαρκειες του hardware των Nintendo/Sony/MS!

Καπως ετσι τιμωρησαν (και πολυ σωστα) και την Sony για τα λαθη που εκανε στα πρωτα χρονια του PS3, παρολο το απιστευτο marketing που ειχε ριξει για την προωθηση του!

Το προβλημα με το Gamecube ηταν οτι απο τη στιγμη που η Nintendo επελεξε να το βγαλει στην αγορα αργοτερα απο το PS2 (και ετσι να το φορτωσει ηδη με ενα disadvantage) θα επρεπε να ειναι πολυ πιο προσεκτικη και να μην δωσει extra λογους για αρνητικες συγκρισεις που δεν θα το βοηθουσαν! Δυστυχως η Nintendo δεν το προσεξε αυτο και στο τελος το πληρωσε!

Το ξερω οτι δεν ειπες οτι το PS2 δεν ηταν αξιολογη κονσολα και καταλαβαινω απολυτα να εχει καποιος μια μεγαλυτερη συμπαθεια/προτιμηση σε μια αλλη κονσολα εκεινης της περιοδου (Gamecube/XBOX), απλα αυτο που λεω ειναι οτι καλως η κακως τα γεγονοτα εχουν καταγραφει και δειχνουν σε μεγαλο βαθμο τους λογους της (σε αριθμους) "αποτυχιας" του GC!

Βεβαια μικρη σημασια εχουν οι αριθμοι, αν εσυ περασες καλα με το GC τοτε αυτο και μονο μετραει και δεν ειναι αναγκη να αγοραζουμε οτι αγοραζει ο πολυς κοσμος για να περασουμε καλα!

Διάβασε περισσότερα
There are no comments posted here yet