Με στόχο τη budget αγορά.

Premium gaming περιφερειακά υπολογιστών ή, αλλιώς, "ο αιώνιος εχθρός του gamer". Ή, αλλιώς, "θα τη βγάλω με μακαρόνια και πατατάκια μέχρι το τέλος του μήνα αν το αγοράσω αυτό άραγε;". Το budget πολλές φορές παίζει καθοριστικό ρόλο στην αγορά των περιφερειακών μας, και έτσι, ως γνωστόν, το κοινό στρέφει όλο και περισσότερο το βλέμα του προς τις budget λύσεις. Πλέον, τα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας κυκλοφορούν προϊόντα σε πολύ υψηλές τιμές με σχεδόν εξωπραγματικά χαρακτηριστικά, οθόνες επάνω στο πληκτρολόγιο, διακόπτες που λειτουργούν με ακτίνες φωτός, υλικό κατασκευής ίδιο με αυτό που εφαρμόζεται στα μαχητικά αεροπλάνα και άλλα premium χαρακτηριστικά. Για τον gamer που αναζητά κάτι σε budget, όμως, υπάρχουν εταιρίες όπως η Spartan Gear, που προσπαθούν να δώσουν λύση στο παραπάνω πρόβλημα.

Στο παρελθόν είχαμε δοκιμάσει ξανά ένα σετ gaming πληκτρολογίου-ποντικιού από τη Spartan Gear σε εκπληκτικά χαμηλή τιμή και είχαμε μείνει αρκετά ικανοποιημένοι, αρχικά από το ποντίκι αλλά και από το πληκτρολόγιο μεμβράνης. Αυτή τη φορά η Spartan Gear αποφάσισε να επικεντρωθεί στο κομμάτι του πληκτρολογίου, και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι gamers -ακόμα και όσοι ψάχνουν μια πιο προσιτή λύση- θέλουν να έχουν ένα μηχανικό πληκτρολόγιο και όχι ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης, μας διέθεσε το CYCLOPS, ένα πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό, μεταλλικό σασί, μηχανικά πλήκτρα, επιχρυσωμένο βύσμα USB, υφασμάτινο καλώδιο, και τιμή...50€.

Spartan Gear Cyclops review image 1

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ικανά να τραβήξουν το ενδιαφέρον κάθε gamer που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία αγοράς πληκτρολογίου. Το CYCLOPS, όπως και τα προηγούμενα περιφερειακά της Spartan Gear, διαθέτει πολύ ικανοποιητική ποιότητα κατασκευής. Αυτή τη φορά το μεταλλικό σασί στην πρόσοψη του πληκτρολογίου κάτω από τα μηχανικά πλήκτρα προσδίδει περισσότερο κύρος στο προϊόν, ενώ το βάρος του κάνει τη συσκευή απολύτως στιβαρή.

Το υφασμάτινο καλώδιο, μήκους δύο μέτρων, με την επιχρυσωμένη άκρη που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της συσκευής και όχι στη μέση, για καλύτερο cable management στο γραφείο του παίκτη, είναι αρκετά χοντρό και ποιοτικό ώστε να αντέξει τις κακουχίες μέχρι ένα βαθμό, ενώ για τους... millennials, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι το CYCLOPS διαθέτει και οπίσθιο φωτισμό με χρώματα, τα οποία όμως φέρουν πολύ συγκεκριμένες χρωματικές επιλογές καθώς και εφέ, τα οποία μπορεί να επιλέξει ο gamer. Τα εφέ, καθώς και η φωτεινότητα των πλήκτρων, η οποία είναι αρκετά ικανοποιητική, ρυθμίζονται επάνω στη συσκευή χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου software.

Spartan Gear Cyclops review image 2

Τα θετικά χαρακτηριστικά τελειώνουν εδώ όμως. Οι gamers που αναζητούν "budget" γνωρίζουν ότι με βάση την παρούσα κατάσταση σίγουρα για να επιτευχθεί αυτή η χαμηλή τιμή κάτι έχει θυσιαστεί, και δεν κάνουν λάθος. Στην περίπτωση του CYCLOPS η τιμή έχει επηρεάσει δύο βασικούς παράγοντες. Αρχικά, η ποιότητα των πλαστικών στα keycaps είναι αρκετά χαμηλή ώστε να είναι αισθητή στην αφή και την όψη. Κάποιος που περνάει πολλές ώρες επάνω από το πληκτρολόγιό του ίσως να επέλεγε να θυσιάσει το μεταλλικό πίσω μέρος με ένα πλαστικό ή το υφασμάτινo καλώδιο με την επιχρυσωμένη κατάληξη με κάτι πιο απλό, για να κερδίσει καλύτερης ποιότητας πλαστικά. Αυτό, όμως, για το οποίο θα θυσίαζε τα πλαστικά μαζί με όλα τα παραπάνω, είναι καλύτερα switches στα πλήκτρα.

Το πληκτρολόγιο της Spartan Gear φέρει blue switches της Outemi, τα οποία είναι πολύ θορυβώδη και καθόλου ικανοποιητικά και στιβαρά στο πάτημα. Η διαδρομή τους, καθώς και η δύναμη ενεργοποίησης, θυμίζει έντονα cherry switches, όμως το feedback και η επιστροφή του πλήκτρου μετά το πάτημά του δεν είναι απότομη και άμεση, κάτι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια του online gaming. Επιπλέον, κατά τη διαδρομή ενεργοποίησης, το πλήκτρο είναι σημαντικά unbalanced και “παίζει” στο δάχτυλο ενώ το σημείο της ενεργοποίησης του μηχανισμού είναι μαλακό αντί απότομο και άμεσο.

Spartan Gear Cyclops review image 3

Τα παραπάνω προβλήματα στα switches και στα πλαστικά μάς κάνουν να αναρωτιόμαστε σε ποιον τελικά απευθύνεται αυτό το πληκτρολόγιο και αν θα πρέπει να το προτιμήσει ακόμα και ένας gamer με χαμηλό budget. Πριν από μερικούς μήνες είχαμε δοκιμάσει ένα εξίσου φθηνό μηχανικό πληκτρολόγιο από τη Motospeed, το οποίο είχε εξαιρετικά switches και ικανοποιητικά πλαστικά. Δεδομένου ότι η αγορά των budget περιφερειακών είναι γνωστή για τις θυσίες που κάνει ώστε να μπορέσει να προσφέρει προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή, το CYCLOPS όφειλε και θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στο κομμάτι για το οποίο σχεδιάστηκε, τα μηχανικά switches. Το CYCLOPS δεν είναι κακή επιλογή, αλλά αν ψάχνετε ένα πληκτρολόγιο σε χαμηλή τιμή, η εμπειρία με το Chimera, το πληκτρολόγιο μεμβράνης της Spartan Gear, ίσως σας φανεί καλύτερη από αυτήν του CYCLOPS.


 

Η αρχη έγινε ένα κυριακάτικο πρωινό μπροστά από μια μικρή CRT τηλεόραση με την δεσποινίδα Croft στην πρώτη κονσόλα της Sony. Έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και τα online πεδία μάχης των FPS παιχνιδιών κερδίζουν κατά κράτος στις προτιμήσεις του. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και οι κυκλοφορίες μεγάλων single player only παιχνιδιών αρχίζουν να συσσωρεύονται, κλείνει το router και απολαμβάνει αυτά τα παιχνίδια εξίσου. Του αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές όσο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Αλλαγή ημερομηνίας για το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
Με νέα περίοδο κυκλοφορίας, μέσα στο 2021.
Marvel's Avengers - Preview
Πρώτες εντυπώσεις, βασισμένες στην closed beta.
Μικρή καθυστέρηση στη διάθεση του DIRT 5
Μια εβδομάδα επιπλέον στο pit lane…
Trailer για το Remothered: Broken Porcelain
Αφιερωμένο τους «μη-κανονικούς» διαμένοντες του The Ashmann Inn.
Νέο υλικό από το Cyberpunk 2077
Ανακαλύπτοντας τους μηχανισμούς και τον κόσμο του.
Ανακοινώθηκε το Hood: Outlaws & Legends
Ένα 4v4 multiplayer heist τίτλος για την τρέχουσα και επόμενη γενιά μηχανημάτων.
Έρχεται στην επομένη γένια το Temtem
Προσφέροντας ένα νέο "massively multiplayer creature-collection" ταξίδι.
Εκτενή gameplay πλάνα από το Godfall
Χορταστικές πληροφορίες και βίντεο από PS5 devkit
Othercide - Review
Μάνα είναι μόνο μία.

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

asdad

There are no comments posted here yet