Budget από τη Razer. 

Η Razer είχε πάντα μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το κομμάτι των gaming ακουστικών. Για πολύ καιρό το μπάσο και η υψηλή ένταση σε ένα gaming headset ήταν συνώνυμα της σειράς Kraken, κάνοντάς το σήμα κατατεθέν της σειράς. Ανά τα χρόνια πολλές εκδοχές των Kraken ανέβηκαν στα ράφια των καταστημάτων, με αλλαγές και βελτιώσεις στον ήχο, όλες όμως με το χρυσό στάνταρ στην ένταση και τον τρόπο που απέδιδαν το μπάσο. Το μόνο πραγματικά μελανό σημείο για τον καταναλωτή ήταν η τιμή των ακουστικών, η οποία αν και οχι απαγορευτική, σίγουρα δεν βρισκόταν στην κατηγόρια των budget gaming headset.

Τα Razer Kraken X δημιουργήθηκαν για να καλύψουν αυτό το κενό στην αγορά των entry level ακουστικών, και θα τα είχαν καταφέρει αν η ίδια η εταιρία δεν διέθετε πλέον τόσες πολλές επιλογές σε gaming headsets. Η μαγική συνταγή για ένα κάλο entry level gaming headset είναι ο άνετος σχεδιασμός, ο καλός ήχος και το ικανοποιητικό μικρόφωνο, ακριβώς όντι διαθέτει το Kraken X δηλαδή. Δυστυχώς όμως, ο ανταγωνισμός διαθέτει καλύτερα χαρακτηριστικά σε όλους τους παραπάνω τομείς και στοιχίζει λιγότερα από το, αργοπορημένο στο "χορό", Χ.

Razer Kraken X review 1

Τα χαρακτηριστικά του Kraken X, όταν τα βλέπεις στο "χαρτί" δεν περνάνε απαρατήρητα. Η Razer κατάφερε να δημιουργήσει ένα gaming headset το οποίο ζυγίζει μόλις 250 γραμμάρια και ενδείκνυται για πολύωρη χρήση ενώ διαθέτει αφρό μνήμης τόσο στα ear-caps γύρω από τους μαγνήτες νεοδυμίου 40χιλιοστών όσο και στο επεκτεινόμενο headband για καλύτερη προσαρμογή στο κεφάλι του χρήστη. Όσον αφορά στον ήχο, η Razer φρόντισε να εξοπλίσει το headset με 7.1 surround σύστημα μέσω του Razer Synapse, και όντας gaming headset δεν θα μπορούσε να λείπει το ευλύγιστο μικρόφωνο με τις επιλογές για mute και αυξομείωση της έντασης του ήχου επάνω από το headset.

Επομένως, στα χαρτιά η εταιρία έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν πολύ καλό συνδυασμό από λειτουργίες για το νέο μοντέλο της σειράς Kraken. Το μικρό βάρος αποτελεί ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του εν λόγω ακουστικού, και σε συνδυασμό με την καλή εφαρμογή που έχει το headset -λόγω του αφρού μνήμης- η εμπειρία χρήσης του είναι απόλυτα ξεκούραστη ακόμα και μετά από πολλές ώρες συνεχόμενου gaming, ένας τομέας που, αν μη τι άλλο, διάφορα ακουστικά της σειράς Kraken έπασχαν. Όσον αφορά στην απόδοση του ήχου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τα X δείχνουν καλύτερα τις δυνατότητες τους με το virtual surround σύστημα, που υποστηρίζεται μόνο στους υπολογιστές, αφού η χρήση τους σε κονσόλες ή κινητές συσκευές είναι εφικτή μέσα από το jack των 3,5mm, το οποίο δεν προσφέρει την ίδια εμπειρία.

Razer Kraken X review 2

Με μια τάση οι χαμηλοί ήχοι να υπερκαλύπτονται ενώ οι λεπτοί τόνοι πολλές φορές να ψαλιδίζονται, τα ακουστικά της Razer έχουν σίγουρα μεγαλύτερη έμφαση προς το μπάσο. Παρόλα αυτά, το μπάσο δεν αποδίδεται με το ίδιο "βάρος" που μας εiχε συνηθίσει η εταιρία στα ακουστικά αυτής της σειράς. Ενώ ο ήχος του μπάσου είναι καθαρός χωρίς να μπουκώνει, η ένταση με την οποία αποδίδεται είναι πιο χαμηλή, και η γενικότερη ένταση του headset κινείται σε επίπεδα τα οποία είναι, απλώς, αποδεκτά. Επιπλέον, επιστρέφοντας στο βάρος του headset, η κατασκευή του από πλαστικό έχει ως αποτέλεσμα το headset να είναι πολύ ελαφρύ. Η χρήση πλαστικού από μόνη της δεν αποτελεί πρόβλημα, όμως η ποιότητα κατασκευής και η ποιότητα του πλαστικού που έχει χρησιμοποιηθεί για το Kraken X είναι πιο χαμηλή από ό,τι μας έχει συνηθίσει η Razer, με πληθώρα από ανησυχητικούς θορύβους και μεγάλη ελαστικότητα να τα συνοδεύουν κάθε φορά που τα φοράμε η κάνουμε κάποια ρύθμιση στο headband.

Τέλος, το μικρόφωνο αποτελεί σίγουρα το πιο μελανό σημείο της κατασκευής του headset. Ο ήχος που παράγει είναι στα κατώτερα όρια του αποδεκτού, με τη φωνή μας κατά τις δοκιμές να ακούγεται παραμορφωμένη, χαμηλή και απομακρυσμένη από το μικρόφωνο, ενώ σε gaming sessions ο παραπάνω συνδυασμός δημιουργούσε πρόβλημα στην επικοινωνία της ομάδας. Επιπλέον, το γεγονός ότι το μικρόφωνο δεν είναι αποσπώμενο αλλά ούτε επεκτάσιμο, κάνει το headset δύσκολο να χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη δραστηριότητα πέρα από το gaming παρά τη χρήση του βύσματος των 3,5 χιλιοστών.

Razer Kraken X review 3

Ο λόγος ύπαρξης του Kraken X είναι ξεκάθαρος: έχουν γίνει όσο το δυνατόν περισσότερες εκτπώσεις μπορούσαν να γίνουν με σκοπό να πέσει η τιμή σε χαμηλά επίπεδα και να είναι προσβάσιμο σε μεγαλύτερη μερίδα παικτών. Το έξυπνο μάρκετινγκ ονόμασε τη χρήση ενός εξ ολοκλήρου πλαστικού σώματος ως “Design με γνώμονα το βάρος και την άνεση” και το Virtual surround προσπαθεί να προσθέσει ένα ακόμη χαρακτηριστικό, το οποίο δεν ανεβάζει το κόστος στην κατασκευή για τη Razer και εν συνεχεία ούτε για τον καταναλωτή, ενώ το μικρόφωνο είναι από τα πιο βασικά που έχουμε δοκιμάσει σε headset της Razer.

Μεμονωμένα, το Kraken X δεν αποτελεί άσχημη επιλογή στη κατηγορία των 50 ευρώ, όμως απέναντι στον ανταγωνισμό -ακόμα και από την ίδια την εταιρία με ακουστικά όπως το Electra V2- το Kraken X δεν μπορεί να σταθεί επάξια. Στο σύνολό του το Kraken X είναι μια, απλώς, καλή προσπάθεια για κάτι φθηνό, που φέρει το λογότυπο της Razer.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Η αρχη έγινε ένα κυριακάτικο πρωινό μπροστά από μια μικρή CRT τηλεόραση με την δεσποινίδα Croft στην πρώτη κονσόλα της Sony. Έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και τα online πεδία μάχης των FPS παιχνιδιών κερδίζουν κατά κράτος στις προτιμήσεις του. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και οι κυκλοφορίες μεγάλων single player only παιχνιδιών αρχίζουν να συσσωρεύονται, κλείνει το router και απολαμβάνει αυτά τα παιχνίδια εξίσου. Του αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές όσο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet