Ένα από τα καλύτερα high-end gaming πληκτρολόγια της αγοράς.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τη δημιουργία μιας high end κατηγορίας στα gaming πληκτρολόγια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εξαιρετικής ποιότητας υλικά κατασκευής, όπως το αλουμίνιο, αλλά και υψηλών τιμών. Το SteelSeries Apex 7 ανήκει στην προαναφερθείσα κατηγορία και αποτελεί την καινούργια πρόταση της εταιρείας για όσους αναζητούν ένα πληκτρολόγιο με πολύ καλές προδιαγραφές.

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζουμε μόλις πιάνουμε το Apex 7 στα χέρια μας είναι η κατασκευή του. To frame του είναι κατασκευασμένο από 5000 aircraft grade αλουμίνιο, με συνολικό μέγεθος 403 x 139 x 17 mm, ενώ γυρνώντας το ανάποδα βρίσκουμε ένα κανάλι διαχείρισης για το καλώδιο του πληκτρολογίου, με τρεις διαφορετικές εξόδους, μια στα αριστερά, μία στο κέντρο, και μία στα δεξιά, ώστε να μπορούμε να κατευθύνουμε το καλώδιο σύνδεσης στην πλευρά που μας βολεύει ανάλογα με το setup μας. Επίσης, διαθέτει δύο πτυσσόμενα ποδαράκια, για να προσθέσουμε αν επιθυμούμε ύψος και γωνία στο πληκτρολόγιο, και στο μπροστά μέρος βρίσκουμε μια φωτιζόμενη, passthrough USB θύρα. Το καλώδιο σύνδεσης του Apex 7 καταλήγει σε 2 USB βύσματα, ενώ διαθέτει και υψηλής ποιότητας wrist rest το οποίο είναι αποσπώμενο μαγνητικά.

Apex 7 review 3

Το δεύτερο χαρακτηριστικό που παρατηρούμε αμέσως είναι η μικρή OLED ασπρόμαυρη οθόνη, και η οποία βρίσκεται στη δεξιά επάνω γωνία του πληκτρολογίου, μαζί με το scroll wheel και ένα φωτιζόμενο menu button. Στη συγκεκριμένη οθόνη μπορούμε να δούμε διάφορες πληροφορίες, ενώ έχουμε τη δυνατότητα για πρόσβαση και αλλαγές στα settings, brightness, macros, illumination, και profiles απευθείας από το πληκτρολόγιο, κρατώντας πατημένο το menu button και χρησιμοποιώντας το scroll wheel για navigation. Κάποιες από αυτές τις λειτουργίες -profile switching, macro recording και illumination brightness- μπορούμε να τις αλλάξουμε χρησιμοποιώντας και το SteelSeries Function Key σε συνδυασμό με τα πλήκτρα F9 έως F12. Επιπροσθέτως, μπορούμε να παραμετροποιήσουμε την εικόνα μεγέθους 120 x 48 pixels που δείχνει η οθόνη μέσα από το software της SteelSeries, ενώ το scroll wheel, πέρα από το navigation, χρησιμοποιείται και ως volume control.

Το Apex 7 χρησιμοποιεί τους διακόπτες QX2 της SteelSeries και η εταιρεία διαθέτει τρεις εκδόσεις για το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, με κόκκινους, καφέ και μπλε. To πληκτρολόγιο της δοκιμής μας ήταν η έκδοση με τους κόκκινους, οι οποίοι έχουν 2 mm actuation, 4 mm travel, 45 cN force και εκτιμώμενη διάρκεια ζωής περίπου 50 εκατομμύρια keystrokes. Σαν αίσθηση είναι «ελαφριοί», έχουν γραμμική απόκριση, δεν μας κούρασαν κατά τη διάρκεια πολύωρης πληκτρολόγησης ή gaming, ενώ από άποψη θορύβου ανήκουν σε μια μεσαία προς αθόρυβη κλίμακα, δεν είναι ούτε δυνατοί αλλά ούτε και εντελώς αθόρυβοι, ανάλογα βέβαια πάντα με τη δύναμη που πληκτρολογούμε.

Apex 7 review 8

Το software της SteelSeries, η SteelSeries Engine 3, λειτουργεί απροβλημάτιστα και στα δύο λειτουργικά που το δοκιμάσαμε -Windows και MacOS, και οι εκδόσεις που υποστηρίζει περιλαμβάνουν τα Windows 7 έως 10 για PC και τα MacOS 10.8 έως 10.12 για Mac. Μέσα από το λογισμικό μάς δίνεται η επιλογή να παραμετροποιήσουμε τον φωτισμό του Apex 7, ο οποίος είναι εξαιρετικός και ξεχωρίζει είτε σε φωτεινό είτε σε σκοτεινό περιβάλλον, να θέσουμε key bindings, να αλλάξουμε την εικόνα που γίνεται display στην OLED οθόνη, και να αποθηκεύσουμε μέχρι 5 configurations απευθείας στο πληκτρολόγιο.

Επίσης, η SteelSeries Engine 3 περιλαμβάνει app integrations, όπως Discord και Spotify, τα οποία έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε για έξτρα λειτουργικότητα. Στην έκδοση για PC υπάρχει και audio visualizer, που επιτρέπει την ανταπόκριση του φωτισμού του Apex 7 ανάλογα με τον ήχο που ακούμε, αλλά το συγκεκριμένο app δεν είναι διαθέσιμο για MacOS τη στιγμή που γράφουμε το παρόν κείμενο. Εκτός από PC και Mac το πληκτρολόγιο είναι συμβατό με PS4 και Xbox One.

Apex 7 review 4

H υψηλής ποιότητας κατασκευή του SteelSeries Apex 7, τα features του, το λογισμικό, η OLED οθόνη που το διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές του σε αυτό το price point, και η γενικότερη αίσθηση που αποκομίσαμε από τη χρήση του, θεωρούμε ότι το καθιστούν μια πολύ καλή επιλογή για όποιον είναι σε αναζήτηση αγοράς high-end πληκτρολογίου και έχει την πρόθεση να διαθέσει τα 200 ευρώ που κοστίζει. Tέλος, να αναφέρουμε ότι το Apex 7 κυκλοφορεί και σε TKL έκδοση, χωρίς το αριθμητικό πληκτρολόγιο, για όσους προτιμούν μικρότερο μέγεθος ή δεν έχουν αρκετό χώρο στο setup τους για full size keyboard.


 

Έκθεση εικόνων

Το gaming μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητα μου από την εποχή του PlayStation αν και η εισαγωγή μου στον χώρο έγινε πιο πριν με το SNES. Απολαμβάνω ό,τι έχει σχέση με Action RPGs, 3rd person Action-Adventures, FPS και VR. Η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη και πάντα υπάρχει χρόνος για καλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

πολύ ποιοτικό κομμάτι αλλά δυστυχώς απαγορευτική τιμή.

There are no comments posted here yet