AR δημιουργικότητα για μικρούς gamers.

Πριν από μερικές ημέρες έφτασε στα γραφεία του GameOver ένα άκρως ενδιαφέρον πακέτο, που είχε μεν να κάνει με το gaming, αλλά όχι με τον τρόπο που ενδεχομένως φαντάζεστε. Ο λόγος για το Tori, ένα "πείραμα" που έρχεται από την Bandai Namco, σε μια προσπάθεια της θρυλικής ιαπωνικής εταιρείας να παντρέψει το Augmented Reality gaming, με τα Toys to Life και, κυρίως και πάνω από όλα, τη δημιουργικότητα των μικρών παιδιών.

Το Tori δεν είναι ένα απλό "παιχνίδι" αλλά ένα σύνολο πραγμάτων, ένα πακέτο που έχει ως στόχο να διασκεδάσει gamers ηλικίας 6 με -περίπου- 10 ή 11 ετών, να ακονίσει το πνεύμα τους και να προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να περάσουν παρέα με τα παιδιά τους αρκετές ώρες, δημιουργώντας και μαθαίνοντας ζωγραφική, επίλυση γρίφων και, φυσικά, gaming.

Tori Bandai Namco

Το πακέτο του Tori αποτελείται από ένα "Tablet", ουσιαστικά μια επιφάνεια αλληλεπίδρασης με τεχνολογία bluetooth και μαγνητικούς αισθητήρες, που συνεργάζεται με ορισμένα πλαστικά παιχνίδια (τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία) και κινητά τηλέφωνα ή tablets (iOS και Android). Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι το Tori είναι ένα προϊόν που απαιτεί την ύπαρξη smartphone ή tablet ούτως ώστε να κατεβάσουμε τα -για την ώρα- τέσσερα διαθέσιμα δωρεάν παιχνίδια που συνεργάζονται με το σύστημα. Εκτός των παραπάνω, η συσκευασία περιλαμβάνει και ένα Creative Book και ορισμένες DIY κατασκευές, που υλοποιούν το "δημιουργικό" τμήμα του Tori, αφού μέσα από αυτά, τα παιδιά είτε ζωγραφίζουν και περνούν μέσα στα διάφορα παιχνίδια τις ζωγραφιές τους είτε κατασκευάζουν αντικείμενα, που επίσης μπορούμε να περάσουμε εντός του εκάστοτε παιχνιδιού σαρώνοντας τα ειδικά QR codes.

Εμείς δοκιμάσαμε το Tori για περίπου μια εβδομάδα, με τη βοήθεια της μικρής κόρης του υπογράφοντος, ηλικίας οκτώ ετών, που θεωρούμε ότι είναι και το "target group" της Bandai Namco για το συγκεκριμένο project, και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Στο video που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, θα δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα του πακέτου, μια ματιά στο τι προσφέρει και, βεβαίως, την αίσθηση που αποκομίσαμε δοκιμάζοντάς το.

Για την ώρα το Tori δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας, αλλά εκτιμάται ότι θα βρίσκεται στις προθήκες των καταστημάτων στις αρχές του 2020 ή λίγο αργότερα.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Ήταν το 1982, όταν ο πατέρας μου, μου χάρισε έναν "κλώνο" κονσόλας Atari που ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα. Σήμερα, αν και με δύο παιδιά βρίσκουμε χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, ενώ τις νύχτες ανοίγουμε και κανένα βιβλίο high fantasy ή βλέπουμε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Α, και ακούμε classic rock...

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

ωραία παρουσίαση μπράβο. Σεμνός άνθρωπος που φαίνεται (από το χαμόγελο) πόσο αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά του.

There are no comments posted here yet