In-ear headset φτιαγμένο για gamers.

Η Spartan Gear είναι συχνή στις επισκέψεις της εδω στο GameOver τα τελευταία δύο χρόνια. Έχουμε δει πολύ αξιόλογα περιφερειακά για τον υπολογιστή και τις κονσόλες, όλα σε budget τιμές. Συνήθως budget για μια εταιρία σημαίνει ότι έχει κόψει "δρόμο" σε κάποιο κομμάτι της παραγωγής, για να μπορέσει να προσφέρει τη χαμηλή τιμή ενώ παράλληλα να βγάλει αρκετό κέρδος ώστε να δικαιολογήσει το κόστος παραγωγής, συσκευασίας και διανομής του προϊόντος. Το πρώτο πράγμα που επιλέγει μια εταιρία να θυσιάσει για να κρατήσει το κόστος χαμηλά, είναι η ποιότητα των υλικών. Έτσι, πολλά αξιόλογα προϊόντα καταλήγουν να διαθέτουν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά "στα χαρτιά", όμως να υστερούν σε ποιότητα κατασκευής, με αποτέλεσμα να δίνουν στον χρήστη μια "φθηνή" αίσθηση. Η Spartan gear στο παρελθόν εχει καταφέρει εν μέρει να προσφέρει χαμηλή τιμή και ποιοτικά υλικά (σε περιπτώσεις όπως με το Titan mouse) ενώ έχει πέσει και θύμα της παραπάνω τακτικής (με το Chimera keyboard).

Στο κομμάτι του ήχου όμως, η εταιρία δεν μας έχει απογοητεύσει μέχρι σήμερα, προσφέροντας καλή ποιότητα κατασκευής και ικανοποιητικό ήχο μέσα από τα δύο headset, τα Phoenix και Myrmidon. Θέλοντας να επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων της στον ήχο, αυτή τη φορά η Spartan Gear μάς διέθεσε τα Agoge, ένα ζευγάρι in-ear wired headset, με σχεδιαστικές επιλογές που φανερώνουν ότι το gaming βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής για κάθε προϊόν της εταιρίας.

Spartan Gear Agoge image 1

Τα Agoge δεν ειναι ένα συμβατικό ζευγάρι ακουστικών τύπου "ψείρες", που μπορεί να φορεθεί και στο δρόμο ή στο γυμναστήριο για άκουσμα μουσικής. Ο σχεδιασμός τους δεν το επιτρέπει, όπως και το βάρος τους. Κάθε ακουστικό περιέχει ένα ηχείο 6mm ευαισθησίας 96db. Στην πράξη, τα Agoge -στο gaming- αποδίδουν πολύ καλύτερα από ένα τυπικό ζευγάρι in-ear headset, δεν "ψαλιδίζουν" ούτε παραμορφώνουν τους δυνατούς ήχους με μπάσο (όπως ο ήχος μιας χειροβομβίδας που σκάει ή ένας κινητήρας μηχανής που παίρνει μπρος) ενώ δεν κοβουν απόλυτα τους λεπτούς εκκωφαντικους ήχους.

Τέλος, αυτό που προσθέτει πόντους στην εμπειρία και επιβεβαιώνει τον όρο "gaming headset" είναι το αποσπώμενο μικρόφωνο, που συνδέεται επάνω στο αριστερό ηχείο και επεκτείνεται μέχρι το στόμα του παίκτη, κάνοντας την επικοινωνία ευκολότερη από αν το μικρόφωνο βρισκόταν στο καλώδιο. Η ποιότητα του μικροφώνου είναι σίγουρα ένα κομμάτι στο οποίο η Spartan Gear έχει κάνει εκτπώσεις για να κρατήσει την τιμή όσο το δυνατόν πιο χαμηλά γίνεται, μιας και προσφέρει μια σχετικά καθαρή συνομιλία, όμως σε σημεία παραμορφώνει και κόβει τον ήχο αν αυτός είναι πολύ δυνατός ή αν το μικρόφωνο βρίσκεται αρκετά μακριά από το στόμα του ομιλητή.

Spartan Gear Agoge image 2

Για ακόμα μια φορά βλέπουμε ότι στον ήχο η Spartan Gear έχει βρει το λεγόμενο "sweet spot" ποιότητας και τιμής, γνωρίζει σε ποια κομμάτια μπορεί να κάνει εκπτώσεις (ποιότητα αποσπώμενου μικροφώνου σε in-ear headset) και σε ποια πρέπει να διαθέσει το μεγαλύτερο δυνατό budget (ποιότητα ηχείων). Τα Agoge δεν είναι το καλύτερο σετ ακουστικών τύπου "ψείρες" που κυκλοφορεί στο εμπόριο ενώ το βάρος και ο σχεδιασμός τους τα κάνουν πολύ δύσκολη επιλογή για οτιδήποτε άλλο πέρα από το gaming, όμως η ποιότητα του ήχου τους είναι παραπάνω από ικανοποιητική και ο σκοπός τους ξεκαθαρος: όποιος θέλει gaming ψείρες που δεν θα αλλοιώσουν τον ήχο του παιχνιδιού, ενσωματωμένο μικρόφωνο για συνομιλία με άλλους παίκτες και συγκεκριμένο budget πρέπει να ρίξει μια ματιά στη πρόταση της Spartan Gear.

Τα Spartan Gear Agoge έχουν κόστος 15 ευρώ και διατίθενται στην Ελλάδα από την Enarxis Dynamic Media.


 

Η αρχη έγινε ένα κυριακάτικο πρωινό μπροστά από μια μικρή CRT τηλεόραση με την δεσποινίδα Croft στην πρώτη κονσόλα της Sony. Έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και τα online πεδία μάχης των FPS παιχνιδιών κερδίζουν κατά κράτος στις προτιμήσεις του. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και οι κυκλοφορίες μεγάλων single player only παιχνιδιών αρχίζουν να συσσωρεύονται, κλείνει το router και απολαμβάνει αυτά τα παιχνίδια εξίσου. Του αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές όσο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

τιμια τιμουλα, σηκωνει πειραματισμο.

There are no comments posted here yet