"Δεν θα αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του"

Όπως ανακοίνωσε, μέσω ενός blog post, ο Jeffrey Rosen, συνιδρυτής και CEO του Humble Bundle, η δημοφιλής υπηρεσία ψηφιακής διανομής παιχνιδιών ανήκει πλέον στη γνωστή ιστοσελίδα IGN. Στο εν λόγω post ο Rosen τονίζει ότι η ομάδα του Humble Bundle θα διατηρήσει τα γραφεία της, την κουλτούρα της και ότι η συνεργασία με το IGN θα ενισχύσει το έργο τους, βοηθώντας στην συγκέντρωση υψηλότερων χρηματικών ποσών για τις δωρεές στις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Από τη μεριά του ο Mitch Galbraith, αντιπρόεδρος του IGN, δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με την ιστοσελίδα Gamasutra, πως ο τρόπος λειτουργίας του Humble Bundle δεν πρόκειται να επηρεαστεί βραχυπρόθεσμα, αφού στόχος του IGN είναι να προσφέρει περισσότερα εφόδια στην ομάδα του Humble Bundle ώστε να συνεχίσουν το μέχρι τώρα έργο τους. Παράλληλα, σημείωσε ότι λόγω της αλληλοεπικάλυψης που υπάρχει ανάμεσα στους χρήστες του IGN και του Humble Bundle, θα υπάρξουν πολλές νέες ευκαιρίες.

Το Humble Bundle ιδρύθηκε το 2010 και αρχικά προσέφερε συλλογές -bundles- τίτλων, με τα έσοδα από τις πωλήσεις τους να μοιράζονται σε developers και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Υπολογίζεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 μέσω του Humble Bundle είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία διατέθηκαν σε 50 διαφορετικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, ανάμεσa στις οποίες οι Action Against Hunger, Child's Play, Electronic Frontier Foundation, charity: water, WaterAid, Wikimedia Foundation και ο Αμερικάνικος Ερυθρός Σταυρός.

Τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες που προσφέρει το Humble Bundle έχουν διευρυνθεί, αφού πλέον διατηρεί το δικό του online κατάστημα πώλησης ψηφιακών τίτλων, έχει την δική του συνδρομητική υπηρεσία -το Humble Monthly- οι συνδρομητές της οποίας λαμβάνουν πακέτα παιχνιδιών κάθε μήνα και έχουν πρόσβαση σε μία βιβλιοθήκη τίτλων, ενώ πλέον ασχολείται και με την έκδοση τίτλων, με πρόσφατο παράδειγμα το A Hat in Time.

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Φαινόταν. Όχι ότι θα εξαγοραζόταν από το IGN, αλλά ότι μάλλον δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι και θα χρειαζόταν ριζική αλλαγή το Humble Bundle. Έχω γράψει σχετικά στο forum στο thread με τις προσφορές. Να δούμε τι μεταλλάξεις θα υποστεί η υπηρεσία στους επόμενους μήνες. Από ότι φαίνεται, the party is over. Καλά ήταν όσο κράτησε. Γεμίσαμε όλοι τις βιβλιοθήκες μας στο Steam με αξιόλογα back catalogue παιχνίδια έναντι 1$ την δωδεκάδα...

 • Εμενα μου δειχνει ποσο μεγαλο ειναι κατι σαν το IGN στην Αμερικη...

 • Thanos_Gr_4

  Δεν είναι το IGN μεγάλο. Η Ziff Davis (και η μαμά j2 Global), στην οποία ανήκει το IGN είναι η μεγάλη της υπόθεσης, που έχει την κεφαλαιοποίηση για να μπορεί να αγοράζει το Humble Bundle (που δεν πρέπει να είναι και κανένα τεράστιο οικονομικό μέγεθος).

 • Thanos_Gr_4

  το ιδιο κετε @lovesfool

 • μπορεί να βγει κ σε καλο, ποτε δε ξερουμε. το IGN εχει αρκετη ισχύ για να κλείνει κ καλές διαφημίσεις κ καλα deals. μπορεί να κανει πακετα διαφημισεων για νεα παιχνιδια, ζητωντας απο τον publisher να προσφερει κατι στο humble bundle pack.
  ταυτοχρονα ομως, τα bundles ειναι απλα η επιφάνεια. η κινηση ειναι εμφανώς για να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα αναλογη του steam/gog/origin κλπ.
  το humble bundle ηδη πουλαει παααααρα πολλα παιχνιδια αλλα με την προώθηση του IGN και τα $$$ της Ziff Davis, θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα αλλα θηρεία απο το να ειναι ενα ακομα μικρακι.

 • Sky333

  Αυτό ακριβώς. Προφανώς εκεί είναι το end game σε ότι αφορά την επένδυση. Το Humble Bundle έχει μία τεράστια βάση πελατών / e-mails που είναι μία "μαγιά" μεγάλης εμπορικής αξίας για έναν επίδοξο digital e-tailer. Σε μία παρόμοια λογική που το πρώτο κοινό του Steam προήλθε από το υποχρεωτικό install για να παίξουμε HL2 στα PC μας κι έτσι άνοιξε την πόρτα η εταιρία για να μας πουλήσει κι άλλα πράγματα, κάπως έτσι θα μπορούσε κι εδώ να λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος το μέχρι τώρα επιχειρηματικό μοντέλο του Humble Bundle.

  Το πρόβλημα είναι ότι εδώ το "προϊόν" με το οποίο χτίστηκε όλο αυτό το πελατολόγιο ήταν πολύ συγκεκριμένο και διαμετρικά αντίθετο / ανταγωνιστικό στα καθαρόαιμα e-shop. Πώς θα μετασχηματίσει αυτό το κοινό; Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό; Τι διαφορετικό προσφέρει στον καταναλωτή; Γιατί Steam και GOG έχουν πολύ συγκεκριμένο offering. Δίνουν μία πολύ συγκεκριμένη αξία στον καταναλωτή που δεν είναι ο εκβιασμός του Origin ή Uplay ή παρόμοιων πλατφορμών που προσπαθεί να επιβάλει ο εκάστοτε publisher.

  Για την αρχική ιδέα σου, Αλέξανδρε, μου φαίνεται τραβηγμένο και lose-lose. Γιατί να ρισκάρει το IGN την διαφημιστική απορρόφηση για να σπρώξει τεχνιέντως τα παιχνίδια που θα μπουν στο Humble Bundle; Τι κερδίζει; Τι κερδίζει ο διαφημιζόμενος; Δεν βγάζει νόημα. Για εμένα, όπως έγραψα και στο forum, η συνεχής κι έντονη προσπάθεια του Humble Bundle να φύγει από την λογική των Humble Bundle και να εδραιώσει το e-shop, ή έστω τις συνδρομές στο monthly, δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν βγαίνει αλλιώς το νούμερο κι ότι σαν bundle που δίνεις ότι θέλεις, δεν μπορεί πλέον να το στηρίξει, είτε λόγω μικρής απορρόφησης από τους καταναλωτές, είτε λόγω τελματωμένης προσφοράς σε τίτλους (ή και για τα δύο).

 • Sky333

  μπορει να ειναι διαφημιστικό πακετο.
  πχ: για 1000Ε κ εγκεκριμένα παιχνιδια στο humble bundle διαφημισου για 3 μερες σε αυτο το banner. ή μπορεί να κλείνουν ειδικές συμφωνίες με publishers.

  για εμενα παντως, ενα θα ειναι το σιγουρο. από τη στιγμή που κάποιος πουλάει παιχνίδια, πλέον υπάρχει μεγαλος κίνδυνος να χαθεί εστω κ η λιγοστη υπόλειψη που υπήρχε για πληρωμένα reviews.

 • Sky333

  Τώρα που το σκέφτομαι, πιο πιθανό βλέπω να "πεθαίνει" το Humble Bundle και να μετονομάζεται / μεταλλάσσεται σε κάτι άλλο, που θα είναι IGN κάτι και θα πατήσει επάνω στο πελατολόγιο του Humble Bundle. Ίσως υπάρξει μία μεταβατική φάση, υβρίδιο που να περιλαμβάνει μέρος του Humble Bundle, αλλά δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν το πέθαιναν τελικά. Το πιο λογικό, αν έχει αποφασίσει να μπει σοβαρά μέσα η j2 Global, είναι να εξαγοράσει κι 1-2 παρόμοιους παίκτες ακόμα (π.χ. κανένα redeemάδικο), να "αγοράσει" με αυτό τον τρόπο έτοιμο πελατολόγιο και να κάνει, αν θέλει, ένα αντι-Steam.

  Για τα reviews που λες, όντως, άστα βράστα, αλλά νομίζω ότι ούτως ή άλλως υπάρχει δυσπιστία με τα μεγάλα Μέσα. Μπορώ να σκεφτώ διάφορες λύσεις σε αυτό.

 • Για να δουμε,εχω αμεριστη εμπισοσυνη στα ατομα πισω απο το ign.

Τελευταία Σχόλια

Χωρίς να έχει άμεση σχέση το μυαλό μου πήγε στο ALADDIN!Όπως και να έχει φοβερό παιχνίδι το πρώτο κα...
μετα την απίστευτη απογοήτευση του Valkyria Revolution, ελπίζω να σοβαρευτηκαν λιγο εκει στη Sega κ ...
καλά τώρα το "ενημερωμένα" ας μην το πιάσουμε καλύτερα γιατί γελάνε και οι πέτρες με αυτά που ακούω ...
μήπως λέω μήπως ήρθε η ώρα να σκάσουν ένα γερό πακέτο στον Sakaguchi να επιστρέψει να τους βάλει σε ...
Πάμε μωρή Sega
Τέλεια νέα. Το παιχνίδι αν δεν αυτοκτονησουν πάει για σίγουρη αγορά.
Φαίνεται πλέον ότι θα βγει μαζί (ή στην αρχή κυκλοφορίας) με το PS5, λογικά το 2020. Το είχα πει και...
Φαντάζομαι όλες οι αλυσιδες και μόλις ξεστοκαρουν και τα μικροτερα λογικα θα τα φερουν και αυτα
Γνωρίζετε ποια είναι τα "ενημερωμένα καταστήματα λιανικής"? ...να πάμε μια βόλτα?