Τα δεινά της ψηφιακής εποχής ή ένα μεμονωμένο περιστατικό; 

Τα βήματα του Netflix όσoν αφορά στη συνεχώς αυξανόμενη τιμή της ψηφιακής συνδρομής φαίνεται πως ακολουθεί και η Microsoft αφού από τις 8 Μαΐου η ετήσια συνδρομή του Xbox Live Gold αυξάνεται κατά 25% ενώ μικρή αύξηση θα δεχτεί και η τρίμηνη συνδρομή. Για αρχή η μόνη χώρα που φαίνεται να επηρεάζεται από την αύξηση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά δεν αποκλείεται να δούμε παρόμοια κίνηση και σε άλλες χώρες. Η Microsoft αιτιολόγησε αυτή της την κίνηση με την αναμενόμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ήδη μεγάλη διακύμανση μεταξύ της αγγλικής λίρας και του αμερικανικού δολαρίου. Επομένως, οι νέες τιμές σε όλες τις συνδρομές διαμορφώνονται ως εξής: Η μηνιαία συνδρομή Xbox Live Gold αυξάνεται κατά £1, η τρίμηνη συνδρομή κατά £3 και η ετησία συνδρομή κατά £10.

Αν και για την ώρα η αύξηση παραμένει μόνο στην αγορά της Αγγλίας, το συνεχώς αυξανόμενο συνδρομητικό μοντέλο σε υπηρεσίες μουσικής και κινηματογράφου (Spotify, Netflix κ.α) έχει ήδη χαράξει τον δρόμο για μια ομαλή μετάβαση από το φυσικό μέσο στο ψηφιακό και για τη βιομηχανία των videogames. Η πρόσφατη επιτυχία του Spotify στη μουσική βιομηχανία αλλά και το γεγονός ότι όλο και περισσότερες εταιρίες από το χώρο του θεάματος δημιουργούν τις δικές του συνδρομητικές υπηρεσίες, ίσως να αποτελούν μερικούς από τους λόγους που οι μεγάλες εταιρίες στον χώρο των videogames έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τα πρώτα τους ανάλογα βήματα. 

Η αρχη έγινε ένα κυριακάτικο πρωινό μπροστά από μια μικρή CRT τηλεόραση με την δεσποινίδα Croft στην πρώτη κονσόλα της Sony. Έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και τα online πεδία μάχης των FPS παιχνιδιών κερδίζουν κατά κράτος στις προτιμήσεις του. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και οι κυκλοφορίες μεγάλων single player only παιχνιδιών αρχίζουν να συσσωρεύονται, κλείνει το router και απολαμβάνει αυτά τα παιχνίδια εξίσου. Του αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές όσο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Αλλαγή ημερομηνίας για το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
Με νέα περίοδο κυκλοφορίας, μέσα στο 2021.
Marvel's Avengers - Preview
Πρώτες εντυπώσεις, βασισμένες στην closed beta.
Μικρή καθυστέρηση στη διάθεση του DIRT 5
Μια εβδομάδα επιπλέον στο pit lane…
Μετάθεση κυκλοφορίας του Halo Infinite
Ακόμα ένα θύμα του Covid…
Trailer για το Remothered: Broken Porcelain
Αφιερωμένο τους «μη-κανονικούς» διαμένοντες του The Ashmann Inn.
Νέο υλικό από το Cyberpunk 2077
Ανακαλύπτοντας τους μηχανισμούς και τον κόσμο του.
Ανακοινώθηκε το Hood: Outlaws & Legends
Ένα 4v4 multiplayer heist τίτλος για την τρέχουσα και επόμενη γενιά μηχανημάτων.
Othercide - Review
Μάνα είναι μόνο μία.
Ο Alan Wake επιστρέφει στο... Control
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του AWE DLC.

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet