Προσπάθεια για καλύτερη αξιοποίηση των IPs της και επιστροφή στις κονσόλες.

Φαίνεται πως μετά από τον πειραματισμό της επάνω στην αγορά των mobile συσκευών, μέσω της κυκλοφορίας τίτλων βασισμένων σε δημοφιλή ΙΡs της, η Nintendo μοιάζει έτοιμη να ελαττώσει σημαντικά την υποστήριξή της στην εν λόγω αγορά και να στραφεί ξανά στην αγορά των κονσολών, όπου και καθιερώθηκε. 

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει το Bloomberg με σχετικό άρθρο του, το οποίο προσπαθεί να ερμηνεύσει τη δήλωση του Shuntaro Furukawa τον περασμένο Μάϊο, σύμφωνα με την οποία η Nintendo "δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει πολλές νέες εφαρμογές για την αγορά κινητών συσκευών." Αν και αυτή η δήλωση μπορεί να προκάλεσε την ολίσθηση της αξίας της μετοχής της εταιρείας κατά 4%, εν τούτοις δικαιολογείται απόλυτα με βάση την πορεία των mobile τίτλων της εταιρείας, αλλά και την αντίστοιχη πορεία του Animal Crossing: New Horizons για το Nintendo Switch την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαϊου. 

nintendo-mobile-games.original.png

Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, η πορεία δημοφιλών τίτλων της αγοράς φορητών συσκευών είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη των τίτλων που διαθέτει η Nintendo, με εξαίρεση το Animal Crossing: Pocket Camp, το οποίο έχει το δικό του κοινό και φαίνεται να εκμεταλλεύεται το momentum της πορείας του New Horizons. Ως αποτέλεσμα της αρνητικής πορείας των τίτλων της στις φορητές συσκευές, και δεδομένης της επιτυχίας που σημείωσε το Animal Crossing: New Horizons για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise, η Nintendo φαίνεται πως αναθεωρεί σημαντικά τις επενδύσεις της στην mobile αγορά. Η προσπάθεια δοκιμής διαφόρων τύπων χρέωσης στα παιχνίδια της (από την 1-time payment του Super Mario Run, μέχρι και την ύπαρξη συνδρομών στο Mario Kart Tour) επίσης φαίνεται πως έχει προκαλέσει σύγχυση και εκνευρισμό στους χρήστες, και δεν έχει φέρει τα επιθυμητά οικονομικά αποτελέσματα σε σχέση με άλλους τίτλους στη συγκεκριμένη αγορά. Ως εκ τούτου, η Nintendo σκοπεύει να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τα διαθέσιμα IP της στις πιο προσοδοφόρες για εκείνη πλατφόρμες, ενώ θα προσπαθήσει να υποστηρίξει περισσότερο τα παιχνίδια που έχει ήδη διαθέσει στην mobile αγορά αντί να διαθέσει νέα.

Καταληκτικά, να αναφέρουμε πως την πρόθεση αυτή της Nintendo επιβεβαιώνει και ο Isao Moriyasu, πρόεδορς της DeNa, της συνεργάτιδας εταιρείας της Nintendo όσον αφορά στο mobile gaming. 'Οπως δήλωσε ο ίδιος, καλό είναι οι παίκτες να μην περιμένουν έναν νέο mobile τίτλο από τη Nintendo μέχρι και το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δούμε κάποιον mobile τίτλο στο μέλλον, αλλά αυτός θα αργήσει, με την όποια κυκλοφορία να γίνεται μόνο και μόνο για λόγους ικανοποίησης των μετόχων που στηρίζουν την επένδυση στη συγκεκριμένη αγορά. 

Όλα ξεκινάνε ένα βράδυ Χριστουγέννων όπου αποκτώ το πρώτο μου Game Boy και γίνομαι αυτόματα (χωρίς να το ξέρω τότε) οπαδός της Nintendo. Ακολουθεί μια κονσόλα PlayStation (σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία) και από τότε η δεσποινίδα Croft εισβάλει στη ζωή μου. Έκτοτε, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ. Παραμένω φανατικός οπαδός των φορητών και των 3rd person Action Adventures (Tomb Raider! Prince of Persia! Assassin’s Creed??) μόνο που προτιμώ να απολαμβάνω τίτλους στην οθόνη του PC (γιατί είμαι φαν και των RTS!). Από εκεί και πέρα δεν θα πω όχι σε ένα καλό βιβλίο, πολλές καλές σειρές, άπειρες καλές ταινίες και βόλτες με καλή παρέα.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Όλες οι ανακοινώσεις που είδαμε στο Nacon Connect
Vampire, νέα IP, επιστροφή του Test Drive, συνεργασίες κ.α.
Το Neversong έρχεται στις κονσόλες
Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του στους υπολογιστές.
Το Bake 'n Switch θα έρθει και στο PS4
Όπως αποκάλυψε η ομάδα ανάπτυξης.
Gameplay από το Hellpoint
Ένα Sci-fi souls-like RPG για κονσόλες και PC.
Αναβολή στη διάθεση του Crysis Remastered
Μετά τα “άσχημα δείγματα γραφής” από το υλικό που διέρρευσε.
Gameplay trailer από το Ary and the Secret of Seasons
Ένα νέο platforming adventure για κονσόλες και PC.
Πιθανή ημερομηνία διάθεσης του Crysis Remastered
Μαζί με ένα ολοκαίνουργιο trailer.
Namco Museum Archives Vol. 1 & 2 - Mini Review
Γιατί τέτοιο "άρμεγμα";

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτά είναι ανοησίες. Πέρυσι έβγαλε η Nintendo περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ από 3 μόνο παιχνίδια! Και το Pokemon Go δεν είναι μέσα γιατί δεν μετριούνται τα λεφτά που έχει βγάλει.Δηλαδή ΠΟΣΑ λεφτά θέλουν? Δηλαδή οι μεγάλες εταιρίες μας κοροιδεύουν.

There are no comments posted here yet