Με επένδυση ύψους $250 εκ.

Η Sony έκανε γνωστή της επέκταση της συμφωνίας της με την Epic Games, επενδύοντας στην αμερικανική εταιρεία $250 εκατομμύρια.

Η εν λόγω επένδυση από την πλευρά της Sony περιγράφηκε ως η δυνατότητα μεταξύ των δύο εταιρειών να διευρύνουν την ήδη υπάρχουσα συνεργασία τους, ανάμεσα στον κορυφαίο χαρτοφυλάκιο από entertainment assets και τεχνολογία της Sony και social entertainment platform και το ψηφιακό οικοσύστημα της Epic Games, που μαζί αναμένεται να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες για καταναλωτές και δημιουργούς.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος και CEO της Sony, Kenichiro Yoshida: "Η ισχυρή τεχνολογία της Epic σε θέματα όπως είναι τα γραφικά, την τοποθετεί στο προσκήνιο της ανάπτυξης παιχνιδιών με την Unreal Engine και άλλες καινοτομίες. Μέσω της επένδυσής μας, θα αναζητήσουμε ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία με την Epic για να ενθουσιάσουμε και να δώσουμε αξία στους καταναλωτές και κατ' επέκταση στη βιομηχανία, όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά επίσης μεταξύ της γοργής εξέλιξης της ψηφιακής ψηχαγωγίας."

Αξίζει να σημειωθεί πως η Epic Games εξακολουθεί και διατηρεί την ελευθερία της περί έκδοσης τίτλων και σε άλλες πλατφόρμες πλην του PlayStation, καθώς η Sony απέκτησε ένα τμήμα μειωψηφίας της αμερικανικής εταιρείας και συγκεκριμένα σε ποσοστό 1,4%, το οποίο δεν αποτελεί, αλλά ούτε και επαρκεί για ελέγχουσα μετοχή.

Υπενθυμίζουμε πως οι δύο προαναφερθέντες τεχνολογικοί κολοσσοί ήρθαν πρόσφατα σε συνεργασία, με την παρουσίαση της νέας Unreal Engine 5 να "τρέχει" στο PlayStation 5, επισημαίνοντας ορισμένες από τις τεχνολογικές δυνατότητες που θα φέρουν τα συστήματα νέας γενιάς στον τομέα της ανάπτυξης παιχνιδιών.

Όλα ξεκίνησαν πίσω στο 2008, όταν ένα χειμωνιάτικο πρωινό ο Γιώργος στάθηκε μπροστά από μία τηλεόραση, που πρόβαλε πλάνα του Gran Turismo 4, από ένα PS2. Η στιγμή αυτή οδήγησε στους πρώτους "σπινθήρες" για την όξυνση του ενδιαφέροντός του επάνω σ' αυτό που είχε μόλις αντικρίσει. Από τότε, όντας κυρίως single player παίκτης και χωρίς να έχει αλλάξει στρατόπεδο, οι AAA/ AA τίτλοι της Sony κερδίζουν εγωκεντρικά το ενδιαφέρον του, όπως και σειρές/ ταινίες που έχουν να του προσφέρουν μία εξίσου απολαυστική εμπειρία. Ακούει  Metal/ Hard Rock μουσική και δεν παύει ποτέ να είναι οπαδός της καλής φυσικής κατάστασης, μέσω της διατροφής και της άσκησης.

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (7)

This comment was minimized by the moderator on the site

To Days Gone ήταν με Unreal και είχε γίνει εκπληκτική δουλειά, πολύ πιο όμορφο απ' το μέσο Unreal παιχνίδι.

Δυνατή συμφωνία και για τους δύο φαίνεται, έρχονται Bloodborne και TLoU στο Epic Store.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή σκεφτόμουν να το αγοράσω πρόσφατα έψαχνα για το days gone και το πόσο broken είχε κυκλοφορήσει το παιχνίδι δεν λέγεται. Το μόνο exclusive της Sony που έχει κυκλοφορήσει με τέτοια σοβαρά θέματα. Τα frames έπεφταν σε σημεία κάτω από τα 15 στο απλό ps4 και η οδήγηση με την μηχανή απλά ήταν ανυπόφορη. Αργότερα έστρωσε μετά από πολλά patches.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστός για το release. Το ξεκοκκάλισα λίγο πριν την καραντίνα και πήγαινε νερό, κανένα πρόβλημα (απλό PS4).

This comment was minimized by the moderator on the site

Ε αυτή η ανακοίνωση εξηγεί την πολύ ξαφνική αγάπη της Epic αλλά και τους "διθυράμβους" της για το PS5 που ακούγονταν σαν να τους φώναζαν οι χειροκροτητές σε παρουσίαση στην Ε3

This comment was minimized by the moderator on the site

Η πιο άχρηστη επένδυση που έχει κάνει εταιρεία, ever! ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ότι αγόρασε την υποστήριξή της μηχανής γραφικών (optimisatio) που χρησιμοποιεί κατά κόρον η Microsoft δεν το λες και άχρηστη επένδυση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή να περιμένουμε exclusives στο epic store? Το Kena Bridge Of Spirits λέει PS5 και Epic Store πάντως.

There are no comments posted here yet