Εν αναμονή αυξημένης ζήτησης του κοινού.

Νέες αναφορές από τις σελίδες Bloomberg και Nikkei Asian Review θέλουν τη Sony να αυξάνει την παραγωγή του επερχόμενου PlayStation 5 σε δέκα εκατομμύρια μονάδες έως το τέλος του τρέχοντος έτους, λόγω της αυξημένης ζήτησης που αναμένει η ιαπωνική εταιρεία για τη νέα κονσόλα της.

Σύμφωνα με τις εν λόγω αναφορές, η Sony μετέβη σε κατάσταση μαζικής παραγωγής για το PlayStation 5 τον περασμένο μήνα. Το νέο πλάνο θέλει την εταιρεία να παράγει πέντε εκατομμύρια μονάδες έως και τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, με την παραγωγή των υπόλοιπων 5 εκατομμυρίων μονάδων PlayStation 5 να ολοκληρώνεται μεταξύ Οκτώβρη και Δεκέμβρη. Οι αλυσίδες καταστημάτων εφοδιασμού αναφέρουν ότι επιστρέφουν σε περισσότερο παραγωγικά επίπεδα, λόγω της ύπαρξης έντονης ανησυχίας για μία δεύτερη κορύφωση της πανδημίας του COVID-19, προβλέποντας σε μία τέτοια περίπτωση, περαιτέρω αυξημένη ζήτηση για συστήματα εσωτερικής ψυχαγωγίας, όπως τα βιντεοπαιχνίδια. Η Sony έχει ενημερώσει τους προμηθευτές και συνεργάτες της για την αύξηση της παραγωγής εν όψει της κυκλοφορίας της νέας της κονσόλας. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η έγκαιρη παράδοση των επιπροσθέτων εμπορευμάτων για την εορταστική περίοδο του τρέχοντος έτους, εντός της οποίας έχει οριστεί και η ημερομηνία κυκλοφορίας της.

Πριν από μερικούς μήνες η Sony είχε αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή του PlayStation 5, στοχεύοντας στην παραγωγή έξι εκατομμυρίων μονάδων μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού της έτους, δηλαδή τον Μάρτιο του 2021 -όταν εκτιμάται πως το PS5 θα συμπληρώνει έξι μήνες από την εμφάνισή του στην αγορά, αφού θα κυκλοφορήσει εντός της φετινής εορταστικής περιόδου, λόγω των high-end specs που θα ενσωματώνει η νέα κονσόλα, τα οποία πρόκειται και να οδηγήσουν σε μία υψηλή τιμή πώλησης κατά την κυκλοφορία της, αναμένοντας με αυτόν τον τρόπο να επηρεαστεί εν μέρει και η ζήτηση. Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι το PS4 είχε πουλήσει 7,5 εκατομμύρια κονσόλες για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, δηλαδή στους πρώτους έξι μήνες από την κυκλοφορία του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόσφατα διέρρευσε το βάρος του PlayStation 5 μέσα από το γερμανικό Amazon, με αυτό να αναφέρει την τιμή των 4,78 μονάδων του κιλού, κάνοντας τη νέα κονσόλα της Sony ελάχιστα ελαφρύτερη από την πρώτη έκδοση του PS3 που ζύγιζε 5 κιλά, και παράλληλα σημαντικά βαρύτερη από εκείνη του PS4, με βάρος μόλις 2,8 κιλών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PlayStation 5, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Όλα ξεκίνησαν πίσω στο 2008, όταν ένα χειμωνιάτικο πρωινό ο Γιώργος στάθηκε μπροστά από μία τηλεόραση, που πρόβαλε πλάνα του Gran Turismo 4, από ένα PS2. Η στιγμή αυτή οδήγησε στους πρώτους "σπινθήρες" για την όξυνση του ενδιαφέροντός του επάνω σ' αυτό που είχε μόλις αντικρίσει. Από τότε, όντας κυρίως single player παίκτης και χωρίς να έχει αλλάξει στρατόπεδο, οι AAA/ AA τίτλοι της Sony κερδίζουν εγωκεντρικά το ενδιαφέρον του, όπως και σειρές/ ταινίες που έχουν να του προσφέρουν μία εξίσου απολαυστική εμπειρία. Ακούει  Metal/ Hard Rock μουσική και δεν παύει ποτέ να είναι οπαδός της καλής φυσικής κατάστασης, μέσω της διατροφής και της άσκησης.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Αλλαγή ημερομηνίας για το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
Με νέα περίοδο κυκλοφορίας, μέσα στο 2021.
Μικρή καθυστέρηση στη διάθεση του DIRT 5
Μια εβδομάδα επιπλέον στο pit lane…
Νέο υλικό από το Cyberpunk 2077
Ανακαλύπτοντας τους μηχανισμούς και τον κόσμο του.
Ανακοινώθηκε το Hood: Outlaws & Legends
Ένα 4v4 multiplayer heist τίτλος για την τρέχουσα και επόμενη γενιά μηχανημάτων.
Έρχεται στην επομένη γένια το Temtem
Προσφέροντας ένα νέο "massively multiplayer creature-collection" ταξίδι.
Εκτενή gameplay πλάνα από το Godfall
Χορταστικές πληροφορίες και βίντεο από PS5 devkit
Πλήρης υποστήριξη για το PSVR στο Hitman III
Καθώς και σε ολόκληρη την τριλογία Hitman.
Και στην επόμενη γενιά τα DOOM Eternal και The Elder Scrolls Online
Με δωρεάν αναβάθμιση για τους κατόχους τους σε Xbox One και PlayStation 4.
PS5: Τα περιφερειακά που θα είναι συμβατά από το PS4
Wireless Headsets, VR Aim, DualShock 4, εν μέρει, κ.α.
Την Πέμπτη το επόμενο State of Play της Sony
Με επικέντρωση κυρίως σε τίτλους για τα PlayStation 4 και PSVR.

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet