Συνεργασία MS-Samsung για ομαλότερη λειτουργία της game streaming υπηρεσίας.

Εδώ και καιρό είναι γνωστό πως η Microsoft έχει στόχο να φέρει την game streaming υπηρεσία της σε περισσότερες συσκευές. Φυσικά τα smartphones και tablets με λειτουργικό σύστημα Android αποτελούν προτεραιότητα, λόγω της δημοφιλίας τους. Η εταιρία έχει ήδη διαθέσει την Xbox Game Streaming εφαρμογή, σε "Preview" έκδοση στο Google PlayStore, η οποία επιτρέπει το streaming παιχνιδιών στην συσκευή μας, είτε από μία κονσόλα Xbox, είτε από το "σύννεφο", μέσω του xCloud.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, είναι πως θα υπάρξουν smartphones συσκευές που θα είναι "optimised" για xCloud. Η αρχή φαίνεται πως θα γίνει με το Galaxy Note 20 Ultra 5G, την ναυαρχίδα της Samsung, με την οποία η Microsoft ήδη συνεργάζεται για μεταφορά του xCloud σε smart τηλεοράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής σελίδας WinFuture, η high end συσκευή της Samsung θα είναι το πρώτο smartphone που θα είναι optimised για cloud gaming μέσω του xCloud. Συγκεκριμένα, η συσκευή θα είναι "optimised" για να τρέχει -μέσω cloud- τα περισσότερα από τα 90 παιχνίδια που θα περιλαμβάνονται στο Xbox Game Pass.

Το παραπάνω θα επιτευχθεί μέσω μειωμένου latency, τόσο για παιχνίδι μέσω WiFi (η συσκευή θα υποστηρίζει WiFi 6), όσο και μέσω δικτύου 5G. Για την ώρα δεν έχουμε κάποια επίσημη επιβεβαίωση από τις δύο πλευρές ούτε κάποια πληροφορία για το τι παραπάνω θα προσφέρουν οι "optimised for xCloud" smartphone συσκευές. Περισσότερες πληροφορίες ίσως έχουμε στην επίσημη παρουσίαση των Galaxy Note 20 και Note 20 Ultra στο Samsung Unpacked Event που είναι προγραμματισμένο για τις 5 Αυγούστου.

Δεν ξέρω τι και πώς αλλά βρέθηκα γραμμένος στο GameOver στα 13 μου, αφού η αναζήτηση για άλλους με το ίδιο "πρόβλημα" ξεκίνησε νωρίς. Αρκετά χρόνια μετά ακόμη δεν με έχουν διώξει, αλλά ούτε και εγώ τους άφησα. Όπως θα καταλάβατε, μεγάλωσα με Nintendo 64, PlayStation 2 και PC ενώ αργότερα "έμπλεξα" και με το online. Πλέον ασχολούμαι με αρκετά είδη, αγαπημένα τα racing, arcade και μη, τα shooters και τα παιχνίδια της Rockstar, ναι, είναι μια κατηγορία από μόνη της! Φυσικά, σαν λάτρης της στρογγυλής θεάς, τα ποδοσφαιράκια δεν γίνεται να μείνουν απ' έξω.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Πλήρης υποστήριξη για το PSVR στο Hitman III
Καθώς και σε ολόκληρη την τριλογία Hitman.
Και στην επόμενη γενιά τα DOOM Eternal και The Elder Scrolls Online
Με δωρεάν αναβάθμιση για τους κατόχους τους σε Xbox One και PlayStation 4.
Αφαίρεση του “Xbox Live” από τους όρους χρήσης της Microsoft
Ακόμα ένα πιθανό βήμα προς το δωρεάν multiplayer στην επομένη γενιά. [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]
Το Xbox Series X θα είναι συμβατό με κάθε χειριστήριο του Xbox One
Και το νέο χειριστήριό του, με κάθε κονσόλα Xbox One.
Απολογισμός από την παρουσίαση του Halo: Infinite
Ενώ free-to-play θα είναι το multiplayer τμήμα του παιχνιδιού.
Σε ανάπτυξη βρίσκεται νέος AAA τίτλος από την People Can Fly
Action-adventure κατηγορίας, για τα συστήματα νέας γενιάς.
Αλλαγμένο θα είναι το επόμενο Earthlock
Με real-time combat μηχανισμούς, για την τρέχουσα και την επόμενη γενιά.
Ανακοινώθηκε το Balan Wonderworld
Ένας νέος 3D action-platformer τίτλος από τη Square Enix.
Αποκαλύφθηκαν οι απαιτήσεις συστήματος για το The Medium
Και εκτενέστερο δείγμα gameplay από τον νέο τίτλο της Bloober Team.

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet